Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolica & studies       Kankerpreventie       Cerebrogenics       Psychologie    

1 7 - 0 4 - 2 0 0 7

  Britse regering verkent de toekomst van de brain steroids (BBC 16 April 2007)
Onderzoekers proberen voor de Britse regering in kaart te brengen wat voor maatschappelijke gevolgen de brain steroids zullen hebben die onderzoekslaboratoria nu ontwikkelen. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor mensen met Alzheimer, maar we zullen ongetwijfeld nog veel andere toepassingen voor ze vinden.
Je hebt al modafinil, het narcolepsiemedicijn dat zich heeft ontpopt als een smartdrug, en blijkens webfora al sinds jaar en dag als study drug in gebruik is.
Modafinil maakt proefpersonen slimmer, zegt Danielle Turner van Cambridge University. "We tested them two hours after they had taken a single dose of Modafinil and found quite strong improvements in performance, particularly
Ampakine Ampalex
when things got difficult. With Modafinil they seemed to think a bit longer and they were more accurate
."
Onderzoekers experimenteren ondertussen met een ander soort type smartdrugs, de ampakines. Ampakines hechten aan de AMPA-type glutamaatreceptor, waardoor de activiteit van de neurotransmitter glutamaat in de hersenen toeneemt.
"Gary Lynch, from the University of California, Irvine, claims that animal experiments suggest that the drug enables the brain to rewire itself or make neural connections between different regions that normally people cannot make. This rewiring, he claims, may enable people to 'build thoughts that are a little bit beyond the normal brain'.
Dat is er wat er dus aan zit te komen.
"Genius pills".

2 2 - 0 4 - 2 0 0 7

  Hormoontherapie verhoogt kans op kanker vrouwen (BBC 18 April 2007)
Vrouwen die hormonen slikken tegen overgangsklachten of om het tempo van veroudering te vertragen hebben twintig procent meer kans om te sterven door eierstokkanker dan vrouwen die geen hormonen gebruiken. Dat schrijft Valerie Beral van de University of Oxford in de Lancet.
Tibolone
[Lancet. 2005 Apr 30-May 6; 365(9470): 1543-51.]
Beral analyseerde de gegevens van 700.000 Britse vrouwen.
Oestrogenen en tibolon verhogen de kans op eierstokkanker. Gebruiken vrouwen daarnaast progestagenen, dan neemt het schadelijke effect van de oestrogenen op de eierstokken af, maar neemt de kans op borstkanker juist weer toe.

2 0 - 0 4 - 2 0 0 7

  Deca-Durabolin van de markt, Aids-activisten zijn boos (Bay Area Reporter 04/19/2007) [Offline]
In de VS gooit de enige legitieme producent van nandrolondecanoaat de handdoek in de ring. Watson Pharmaceuticals stopt met de productie van Deca-Durabolin - naar eigen zeggen omdat de grondstof niet meer leverbaar is.
Deca-Durabolin, misschien wel het meest populaire anabool aller tijden, is een orphan drug geworden.
Hum.
De zwarte markt verzuipt in de Deca, maar al die Deca komt kennelijk niet van farmaceuten die volgens de FDA goed genoeg zijn voor de Amerikaanse markt.
Of Watson jokt. Dat kan natuurlijk ook.

1 2 - 0 4 - 2 0 0 7

  PPAR-agonist kalmeert de vetcel (Resource 12 April 2007) [Offline]
Cellen hebben een oog voor vet - eigenlijk: geoxideerde meervoudig onverzadigde vetzuren - en dat heet PPAR. Een farmaceutisch middel dat interacteert met PPAR-gamma in de vetcel is Rosiglitazone. Volgens onderzoek
PPAR-gamma
van de universiteit van Maastricht remt Rosiglitazone de aanmaak van ontstekingseiwitten door vetcellen. Daardoor gaan cellen beter reageren op insuline, want diezelfde ontstekingseiwitten saboteren de receptoren van insuline - en een reeks anabole processen, overal in het lichaam waar ontstekingseiwitten kunnen komen.

0 6 - 0 4 - 2 0 0 7

  De insulinedistels staan op de velden (BBC 4 April 2007)
In Chili, de VS en Canada heeft het gentechbedrijf Sembiosys velden ingezaaid met GM-distels die humaan insuline aanmaken. Sembiosys voorziet een explosie van het insulinegebruik.
De vetzuchtepidemie - inmiddels zelfs doorgedrongen tot Afrika - maakt steeds meer mensen afhankelijk van insuline, en de ontwikkeling van insuline in inhalers zet door. Omdat die route minder efficient is, zullen inhaleerbare insulines leiden tot een toename van de vraag naar insuline.
Anti-gentechgroepen zijn niet blij met de ontwikkeling.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken