Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

2 0 - 0 3 - 2 0 0 7

  Dozijn worstelaars bestelt anabolen bij internet-apotheek (Sports International March 19, 2007) [Offline]
Verslaggevers van Sports Illustrated hebben namen in handen gekregen van worstelaars, die via opgerolde internetapotheken anabole stero´den en groeihormoon hebben gekocht. Dat zeggen verslaggevers Fernando Llosa en Jon Wertheim in een interview met SI.com.
De verslaggevers vertellen dat Kurt Angle, freestyle-worstelaar en in 1996 Olympisch
Dozijn worstelaars bestelt anabolen bij internet-apotheek
kampioen, trenbolon en nandrolon kocht. De onlangs overleden Eddie Guerrero kocht hCG en stanozolol en Oscar Gutierrez/Rey Mysterio nandrolon en stanozolol.
De drie worstelaars hebben met elkaar gemeen dat hun prescripties zijn ondertekend door dezelfde arts: David W.. Agenten hadden W. in 2005 ook al opgepakt, maar de man blijkt ook betrokken te zijn bij de nu opgerolde internet-apotheken.
Een andere klant was Randy Orton, die stanozolol, nandrolon, arimidex, clomid, anavar en testosteron had gekocht. Shane Helms/The Hurricane en Adam Copeland/Edge bestelden hGH.
In totaal kregen de journalisten gegevens over elf worstelaars. Allen bestelden via Applied Pharmaceutical. De meest populaire productcategorie onder hen was die van de anabole steroiden.

2 8 - 0 3 - 2 0 0 7

  Recordvangst anabolen (Helsingin Sanomat 28.3.2007) [Offline]
De Finse douane heeft op 24 augustus 2006 de grootste hoeveelheid anabolen in zijn geschiedenis in beslag genomen. Aanvankelijk hielden de Finnen de vangst geheim, omdat agenten op zoek waren naar de mannen achter de operatie. Toen bleek dat ze die wegens gebrek aan bewijs toch niet konden oppakken, heeft de douane alsnog de vangst bekendgemaakt.
De douane vond de spierversterkers in twee vrachtwagens bij Vaalimaa. De wagens waren op weg naar Rusland en bevatten 11.8 miljoen pillen met anabole stero´den en 24,800 vials groeihormoon. De preparaten waren afkomstig uit China, en waren via Denemarken Finland ingekomen.
Officieel waren de middelen bedoeld voor een Oezbeeks ziekenhuis. Volgens de handelspapieren bevatten de wagenskleding, schoenen, tassen en sojameel. In werkelijkheid waren ze bestemd voor de Russische zwarte markt.
Update: Een dag nadat de douane het bericht uitgaf over de onderschepte vrachtwagenladingen met anabolen meldde Hannu Sinkkonen, directeur van de douane van Tampere, dat er waarschijnlijk binnen Finland een groot anabolennetwerk actief is. Het netwerk voorziet bodybuilders van anabolen uit Griekenland, Thailand, Spanje en Egypte. [Helsingin Sanomat 29.3.2007] [Offline]
"Customs authorities say that they have uncovered efforts to smuggle 12,500 ampoules and 40,000 pills, but they believe that the actual amount was much greater."

2 5 - 0 3 - 2 0 0 7

  Moeder overleden anabolengebruiker wil geen autopsie (Times Union March 24, 2007) [Offline]
Toen in het Amerikaanse East Berne bodybuilder Peter Kennedy (27) kou vatte, werd hij zieker dan je normaliter kunt verwachten van iemand die een virusje oploopt. Dus ging Kennedy naar het ziekenhuis.
Daar konden de artsen niets voor hem doen. Toen ze hem onderzochten, ontdekten ze "an enlarged heart, a failing liver and kidneys".
De artsen vermoedden dat anabolen de oorzaak van de afwijkingen waren. Kennedy trainde met gewichten in de kelder van zijn ouderlijke woning, en in zijn bezittingen vond zijn moeder later testosteron en nandrolon. De preparaten "may have been produced locally." De politie is op zoek naar de makers. [Times Union March 15, 2007] [Offline
Enkele dagen geleden overleed Kennedy. Zijn moeder wil geen autopsie. Voor haar staat de doodsoorzaak vast.

2 3 - 0 3 - 2 0 0 7

  Slovaakse douane vindt voor zeventienduizend euro aan Thaise anabolen (slovakspectator.sk 3/22/2007) [Offline]
In Bratislava heeft de Slovaakse douane zestigduizend pillen Thaise anabolen gevonden bij de 34-jarige Peter B. B keerde zojuist terug uit Thailand. B riskeert een geldboete en is zijn anabolen kwijt.
De Slovaakse wet staat alleen het importeren van anabolen toe als die minder dan 175 euro waard zijn.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken