0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Gevaarlijke supplementen       Seks       PDE5-remmers       Testuitslagen & analyses    

0 4 - 1 2 - 2 0 1 0

  Experimentele PDE5-remmer in sekssupplement Megaton 2080 (J Pharm Biomed Anal. 2011 Feb 20;54(3):491-6.)

Rode ginseng. Dat is volgens de makers de actieve stof in het "an all-natural lifestyle enhancement supplement" Megaton 2080. Onderzoekers van Seoul National University zijn het daar niet mee eens. Zij vonden een nieuwe designeranaloog van vardenafil - de actieve stof in Levitra - in de prijzige pillen.

Experimentele PDE5-remmer in sekssupplement Megaton 2080
Voor Korea is rode ginseng net zoiets als kaas voor ons, of wijn voor de Fransen, of olijfolie voor de Italianen en de Grieken. Het is een economisch relevant gewas. Vandaar dat Korea blij was met de wetenschappelijke studies die aantoonden dat rode ginseng een beetje helpt tegen impotentie. [J Urol. 2002 Nov;168(5):2070-3.] [Asian J Androl. 2007 Mar;9(2):241-4.] [Br J Clin Pharmacol. 2008 Oct;66(4):444-50.] Omdat het kweken van ginseng een bewerkelijk proces is, en omdat de markt voor sekssupplementen nog lang niet is uitgegroeid, zoeken Koreaanse onderzoekers nu naar een biotechnologische manier om de erectiebevorderende stoffen uit ginseng in handen te krijgen. [Asian J Androl. 2009 May;11(3):356-61.]

Als er dan een bedrijf met veel tamtam en onwaarschijnlijke & ietwat ranzige claims een sekssupplement met rode ginseng in de markt zet, dan krabben de dames en heren van de Koreaanse overheid zich even achter de oren. Er zal toch niks in dat spul zitten wat er niet in hoort? Vragen ze zich af. We lopen toch niet het risico dat dit Megaton 2080 het imago van onze rode ginseng verziekt? Toch maar even laten testen...

En verrek. Onderzoekers van Seoul University bestellen een potje van - het overigens in Korea geproduceerde - Megaton 2080 in de VS en laten daar een batterij tests op los. Met succes, want ze vinden een nog onbekende analoog van vardenafil. Je ziet de structuurformule hieronder. Daar weer onder zie je de structuurformule van vardenafil zoals dat in Levitra zit.

De ontwerpers van de designeranaloog hebben de sulfonylgroep van vardenafil vervangen door een acetylgroep. De onderzoekers noemen de nieuwe analoog dan ook acectylvardenafil.


Experimentele PDE5-remmer in sekssupplement Megaton 2080


Overigens vonden de onderzoekers geen ginseng in Megaton 2080. Het supplement bestaat voor 8 procent uit de paddenstoel Ganoderma lucidum [net als op het etiket staat], voor 15 procent uit vitamine C en voor de rest uit biergist.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken