Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslankmedicijnen       Overgewicht     Afslanksupplementen  Afslanksupplementen     Afvallen  Afvallen    

0 7 - 0 5 - 2 0 0 7

  Optimel Control werkt, zegt studie (Int J Obes (Lond). 2007 Feb 13; [Epub ahead of print].)
Koren op de molen voor de discussie over Campina's eetlustemmende Optimel Control. Werkt het nou wel of niet?
Optimel Control werkt, zegt studie
Kees de Graaf zegt van niet. Deze studie, gepubliceerd in de International Journal of Obesity, zegt van wel.
Maastrichtse onderzoekers lieten dikke vrouwen afvallen, en gaven ze daarna achttien weken lang een Optimelyoghurt. Daarin zitten vetbolletjes met een omhulsel van havervezels, die pas diep in de darmen vrijkomen. Merken de darmen de aanwezigheid vetten op die plek op, dan trekt het lichaam de conclusie dat het een overdaad aan energie krijgt. Beweert de theorie.
De figuur hieronder laat zien wat er met het lichaamsgewicht van de vrouwen in de achttien weken gebeurde.

Optimel Control werkt, zegt studie

De vrouwen in de placebogroep werden sneller zwaarder dan de vrouwen in de Optimel-groep. Beide groepen hadden bovendien een andere lichaamssamenstelling, zie je in de onderstaande vereenvoudigde tabel.

Optimel Control werkt, zegt studie

Links staan de gegevens van de placebo- en de Optimelgroep nadat ze waren afgevallen. De gegevens rechts hebben betrekking op de beide groepen na een periode van achttien weken weight maintenance.
De taille van de placebogroep neemt toe, die van de Optimelgroep niet. Het vetpercentage van de placebogroep blijft gelijk, dat van de Optimelgroep neemt af.
Kennelijk helpt Optimel bij het vasthouden van de resultaten van een afslankdieet, aldus de onderzoekers.
Hoe de vetbolletjes dat precies voor elkaar krijgen weten de Maastrichtenaren niet. Ze denken dat het effect heeft te maken met eetlusthormonen. De aanmaak van CCK is lager bij de Optimelgroep. De aanmaak van ghreline is juist hoger.
Het onderzoek is betaald door Campina, het bedrijf achter Optimel.

1 4 - 0 5 - 2 0 0 7

  Melanotan slaat aan (Daily Mail)
De trials met melanotan-II lopen nog, maar het eetlustremmende, zelf-bruinende en libido-verhogende middel is inmiddels aangeslagen in het zwarte en grijze circuit van de life-style drugs. Dat schrijft de Engelse krant Daily Mail.
Melanotan II is gebaseerd op het eiwithormoon alpha-MSH. Chinese fabrikanten verkopen het product direct via websites als www.melanotan.com.cn [Offline].
Tot de eerste gebruikers van het middel behoren uiteraard bodybuilders, blijkens posts op boards. "I was sceptical when I purchased it but the results have blown me away", meldt PeakA bijvoorbeeld op SizeMatters.com.au. [sizematters.com.au 21-01-2006] [Offline] Fotootjes laten zien hoe zijn huid in twee weken donker kleurde.
Er zijn inmiddels ook complete webgroepen ontstaan rond het middel. Er is nog weinig bekend over de bijwerkingen van melanotan op de lange termijn.

1 0 - 0 5 - 2 0 0 7

  Doodskisten worden steeds groter door vetzuchtepidemie (Sun-Herald April 29, 2007) [Offline]
Vroeger waren doodskisten meestal zo'n zestig centimeter breed. Door de vetzuchtepidemie worden ze steeds groter. Er zijn er al gesignaleerd met een breedte van 1 meter 20.
Volgens dit stukje in een Australische krant moeten crematoria door die trend grotere ovens aanschaffen.
"We were finding it hard to fit them in, so it was better if we got a bigger cremator so the coffins fit in comfortably", aldus een geinterviewde manager.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken