Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Anabolen & risico's     Vergeten Anabolen  Vergeten anabolen     Anabolen & Studies  Anabolen & studies    

0 8 - 0 5 - 2 0 0 7

  De 13-beta-ethyl- en 7-alpha-methylanalogen van dienolone (US Patent 3,637,771)
De Franse farmaceut Roussel-Uclaf heeft in de jaren zestig agressieve analogen ontwikkeld van het designer-anabool dienolone. Dat blijkt uit een patent van Roussel-Uclaf dat in 1965 is geschreven.
De 13-beta-ethyl- en 7-alpha-methylanalogen van dienolone
Het patent beschrijft grofweg twee groepen analogen: dienolones met een methylgroep aan het zevende koolstofatoom en dienolones met daarnaast een extra lange groep aan het dertiende koolstofatoom. Sommige anabolen in het patent zijn voor oraal gebruik, en hebben bijvoorbeeld een methylgroep aan het zeventiende koolstofatoom, net als methandienone. Aan andere anabolen hangt aan het zeventiende koolstofatoom vast aan een vetzuur. Je moet ze dus via een injectie toedienen.
De 7-alpha-methyl-dienolones zijn krachtige anabole en androge middelen. Ze zijn op het moment dat de onderzoekers van het Franse bedrijf het patent schrijven "de krachtigste androgene middelen die we kennen". Ze hebben een sterke progestagene werking, maar geen oestrogene.
Dat blijkt bijvoorbeeld uit de tabel hieronder, waar de onderzoekers het effect van een ester van 7-alpha-methyl-dienolone vergelijken met dat van een testosteron-ester.

De 13-beta-ethyl- en 7-alpha-methylanalogen van dienolone

Bij kortdurend gebruik overtreft Roussels nieuwe anabool de anabole werking van die van testosteron, en is de androgene werking minder. Bij langdurig gebruik verandert het verhaal.
Maak je van de methylgroep aan het dertiende koolstofatoom een ethylgroep, dan wordt het nieuwe anabool minder androgeen. Dat blijkt uit de onderstaande tabellen, die de anabole en androge werking van 7-alpha-methyl-dienolone vergelijken met die van 13-beta-ethyl,7-beta-methyldienolone.

De 13-beta-ethyl- en 7-alpha-methylanalogen van dienolone
De 13-beta-ethyl- en 7-alpha-methylanalogen van dienolone

De 13-beta-ethylgroep verzacht in dit geval de androgene werking, maar laat de anabole werking intact. Dat is misschien niet wat je zou verwachten, als je afgaat op wat we weten over de androgeenreceptor. Zo zie je maar weer dat je op basis van zijn structuurformule de werking van een anabool nooit precies kunt voorspellen.

1 1 - 0 5 - 2 0 0 7

  Anabolenleverancier sportschool Bev Francis is opgepakt (New York Daily News May 11th 2007) [Offline]
O. J. B. is 51 jaar en directrice van een ziekenhuis in New York. Met een bijbaan, ontdekten agenten toen ze de boekhouding van de onlangs opgerolde internet-apotheek
Bev Francis
Applied Pharmacy bestudeerden.
Bruni nam verdacht veel steroiden af.
Die waren bedoeld voor de gym van voormalig bodybuildingkampioene Bev Francisen haar man, Steve W.. Het paar was bevriend met B..
De agenten achter de operatie hebben het maar druk. Eerder deze week meldden ze dat ze bij een apotheek in New York voor twee dollarton aan anabolen en groeihormoon uit China in beslag hadden genomen. De apotheek was in het gat gesprongen dat is ontstaan door de actie van de Amerikaanse politie tegen web-apotheken.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken