Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Onderzoek naar anabolica       Risico's van anabolen    

0 5 - 1 1 - 2 0 0 6

  Uit de jaren zestig: 2-methyl-delta-2-anabolen (J Med Pharm Chem. 1962 Mar;51:406-8.)
Arme, arme dopingjagers.
De literatuur zit werkelijk tsjokvol vergeten anabole steroiden. Puur toevallig vonden we er weer een stel in een oude editie van de Journal of Medicinal and Pharmaceutical Chemistry uit 1962. Ze hebben een methylgroep of een methyleengroep aan het tweede koolstofatoom en geen oxo-groep aan het derde koolstofatoom. En ja, ze werken.
Uit de jaren zestig: 2-methyl-delta-2-anabolen

Uit de jaren zestig: 2-methyl-delta-2-anabolen
In het artikel - eigenlijk een Communication to the Editor - vertellen chemici van Syntex hoe ze de anabolen hebben gemaakt. Over hun werking zegt het stuk niets. Behalve dan in die ene, laatste alinea.
"In preliminary assays compounds IIb, IId, IVa and IVb all showed a favorable separation of androgenic and anabolic activities. Assays were carried out in the immature castrate male rat." The effect of the weight of the seminal vesicle and prostate as a measure of androgenicity and the effect of the levator ani muscle gave the myotrophic (anabolic) activity.
Oral administration of IId and IVb showed that both compounds had from 0.3 to 0.3 times the androgenicity and 4 to 6 times the anabolic activity of methyltestosterone."
DMT/madol/PheraPlex
Misschien doen de formules je aan een paar bekende anabolen denken. Aan oxymetholone, bijvoorbeeld, aan methasterone, of aan masteron. En misschien ook wel aan het designer-androgeen DMT. Al die anabolen zijn in de vroege jaren zestig ontdekt door onderzoekers van Syntex.

1 3 - 1 1 - 2 0 0 6

  Henk V wilde de grootste dealer van Noord-Europa worden (Antwerpen O radio 26-10-2006) (Offline) Berichtje op de website van radiostation Antwerpen O Radio.
"Een 53-jarige Nederlander werd veroordeeld tot zes maanden cel en een boete van 25.000 euro. Hij had vanuit Antwerpen een handeltje in spierversterkende middelen.
Tijdens een gerechtelijke onderzoek in een kantoor in de Antwerp Tower Building aan de De Keyserlei, vonden de speurders vier grote dozen met anabolica. Het kantoor werd sinds 4 oktober 2001 onder een valse naam gehuurd door de Nederlander Henk V. Hij liet de hormonen zonder vergunning komen uit Engeland en was van plan de grootste verdeler van Noord-Europa te worden."

1 2 - 1 1 - 2 0 0 6

  Undercover-journalist verklapt anabolenhandel van Mister Universe (Sunday Mirror) (Offline)
Een verslaggever van een Britse krant heeft met een microfoontje vastgelegd hoe een meervoudig Mister Universe en sportschoolhouder Bill J hem een kuur aansmeerde. De verslaggever zegt dat hij pas drie keer in de gym van Jones had getraind. Met wat methandienone, nandrolone en masteron zou hij zichzelf tegen de kerst niet meer terugherkennen, aldus de anabolenleverancier.
De toegevoegde waarde van deze reportage ontgaat ons. Dit stuk zet een individu verschrikkelijk te kijk, en bezorgt hem een levensgroot probleem. Als sportschoolhouder J alleen anabolen verkoopt, en verder niet loopt te klooien met drugs of mensen in elkaar mept, dan is dat niet terecht.

1 0 - 1 1 - 2 0 0 6

  Huiszoekingen na arrestatie bodybuilders in Duitsland (Hamburger Abendblatt, Elmshorner Nachrichten) (Offline)
Een groep bodybuilders in het Duitse Elmshorn heeft de krantenkoppen gehaald. De bodybuilders, die hun geld verdienden aan de deur van kroegen en disco's, handelden niet alleen in drugs. Ze persten ook nog eens hun leveranciers af.
Toen een dealer uit Hamburg de bodybuilders een partij softdrugs had geleverd, eisten de bodybuilders hun geld terug. Toen de dealer het bedrag kwam brengen, bracht hij geen geld, maar een stel politieagenten met zich mee.
Nadat de bodybuilders waren opgepakt, onderzochten honderdzestig agenten huizen in de buurt. Ze vonden een flinke partij anabolen en wapens.

0 9 - 1 1 - 2 0 0 6

  Gewichtheffer van 73 gepakt op dianabol (Xinhua)
In 2008 mag de Zweedse gewichtheffer Leo H weer meedoen aan wedstrijden. Tot die tijd is hij geschorst.
De Zweed is betrapt op dianabol. H was een kuurtje begonnen om zich voor te bereiden op de komende Europese kampioenschappen in Tsjechie. Die heeft ook een klasse voor gewichtheffers over de zeventig. H was van plan het wereldrecord in die klasse te breken.
"A younger guy told me that it was possible to get Dianabol on the internet. So he helped me to order. I'm not really very good with computers."

0 3 - 1 1 - 2 0 0 6

  Spanje neemt strenge anti-dopingwetten aan (Reuters) (Offline)
Gefrustreerd door de moeilijkheden bij het ontmantelen van het Europese dopingnetwerk van Fuentes heeft Spanje een strenge anti-dopingwet aangenomen. De wet zal mogelijk een einde maken aan de ondergrondse en bovengrondse anabolenplants die in Spanje actief zijn.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken