Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Detectie van anabolen       Anabolen & risico's     Vergeten Anabolen  Vergeten anabolen     Anabolen & Studies  Anabolen & studies    

1 8 - 0 4 - 2 0 0 7

  2-Methyl-Nandrolon van Upjohn (US Patent 2,989,549)
Voordat onderzoekers in de jaren zestig aan C2 een methylgroep aan het skelet van 1-testosteron plakten en stenbolon maakten, plakten ze diezelfde methylgroep op diezelfde plaats aan andere, minder occulte androgenen.
Dat blijkt uit dit patent van Upjohn uit 1961 - het is al ingediend in 1955 - waarin de onderzoekers van Upjohn vertellen over hun geknutsel
2-Methyl-nandrolon van Upjohn
op basis van nandrolon en testosteron als moeder-anabool.
Vooral te spreken waren de opstellers van het patent over hun 2-methyl-nandrolon. "A compound of significant anabolic activity possessing neither androgenic nor estrogenic activity such as found in 19-nor-testosterone", schrijven ze.
De onderzoekers maakten ook een 2,17-alpha-dimethyl-testosteron, die het vooral oraal goed deed, en een orale C17-gemethyleerde 2-methyl-nandrolon. Hoe die laatste presteerde vernemen we niet uit het technische patent. Dik kans dat het een leversloper is.
Upjohn heeft in de jaren zestig voortgebouwd op deze 2-methyl-androgenen en 2,7-methyl-androgenen ontwikkeld. Uiteindelijk heeft het bedrijf alleen 7-alpha-methyl-androgenen als bolasteron en miboleron vermarkt.

1 3 - 0 4 - 2 0 0 7

  D-homo-gonadienes: net zo anabool als testosteron, minder androgeen (US Patent 3,458,579)
Een excentriek anabool uit een patent uit 1969 is net zo anabool als testosteron, maar heeft volgens een dierstudie slechts twintig procent van de androgene werking van testosteron. Voluit heet hij 13,17-alpha-diethyl-17-beta-hydroxy D-homogona 4,9-dien 3-one.
Het ding heeft een D-ring die een koolstofatoom groter is dan doorsnee-steroiden.
D-homo-gonadienes: net zo anabool als testosteron, minder androgeen
Vandaar de D-homo, en vandaar dat het C-atoom waaraan de 17-hydroxylgroep vastzit 17a heet.
Het anabool heeft een ethylgroep op C-13 in plaats van een methylgroep, net als norboleton en THG. Vandaar de gona.
Het molecuul heeft ook twee dubbele bindingen, eentje in de A-ring en eentje in de B-ring. Net als dienolone. Vandaar de 4,9-dien.
Het nieuwe anabool heeft een sterke progestagene werking, schrijven de onderzoekers. Plak je aan 17a geen ethylgroep maar een chloroethynylgroep, dan krijg je een molecuul dat zelfs zeven keer meer progesteronwerking heeft dan progesteron zelf. Ook de andere c1-substituenten, aldus de onderzoekers, hebben een krachtig gestageen effect.
De onderzoekers waren van plan het nieuwe, in hun ogen milde, anabool als oraal anabolicum, abortuspil of hypofyseremmer te vermarkten in doses van 5 milligram per tab.

1 7 - 0 4 - 2 0 0 7

  "Willem Holleeder ziek door anabolen" (NRC Handelsblad 11 april 2007) [Offline]
De van megacriminaliteit verdachte Willem Holleeder heeft last van een lekkende hartklep. Zijn proces is afgebroken. Een rondzingende theorie legt een verband met anabole steroiden, aldus NRC.
"Van topcrimineel tot hartpatiënt, in een week: daar moet een bijzondere verklaring voor zijn. Een theorie is dat Holleeder last heeft van overmatig gebruik van anabole steroïden, spierversterkende middelen die de Heinekenontvoerder zou hebben gebruikt in de sportschool.
Die theorie verwees advocaat Kuijpers dinsdag tijdens een pauze van de rechtszaak nog naar het rijk der fabelen. Zelf houdt hij overal rekening mee, zelfs vergiftiging van zijn cliënt lijkt hij niet uit te sluiten. Dat naast Holleeders slecht functionerende hart ook nieren en lever uitvielen "voedt wel argwaan", zo werd uit zijn mond genoteerd. En dat terwijl de uitslagen van een aangekondigd toxicologisch onderzoek nog niet binnen zijn."
Tsja.
Eerlijk gezegd doet het ziektebeeld van Holleeder ons denken aan wat er verleden jaar met een ongelukkige gebruiker van Naposim is gebeurd.
Ook Gerlof Leistra hint op zijn weblog op Elsevier.nl naar anabolengebruik. Holleeder was, aldus de misdaadverlaggever, tot voor kort een gespierde man en "een getalenteerd worstelaar". [elsevier.nl 6 april 2007] [Offline]
"Voor zijn aanhouding ruim een jaar geleden was hij nog een brok spieren. Het opmerkelijke verschil kan nooit het gevolg zijn van een korte hongerstaking en een streng regime in de EBI, merkte een bevriende vechtsporter op. 'Het lijkt wel alsof de anabole steroiden zijn uitgewerkt. Hetzelfde zie je bij bodybuilders die stoppen. Dan zak je in elkaar.'"

1 9 - 0 4 - 2 0 0 7

  Duitse politie vindt flinke partij anabolen (Polizepresse Gottingen 12.04.2007) [Offline]
In het Duitse Gottingen hebben agenten twee mannen van 35 en 36 jaar uit Bruehl en Kamen opgepakt. Het ging waarschijnlijk om een groothandelaar en een tussenhandelaar in anabolen, vermoedt Justitie. De laatste bevoorraadde bodybuilders van Gottingen.
"Die Szene dürfte durch diese Aktion nachhaltig beeindruckt worden sein, aldus het persbericht. "Nach Abschluss der polizeilichen Maßnahmen sind die Männer wieder auf freien Fuß gesetzt worden."

Duitse politie vindt flinke partij anabolen

Op de foto zie je cidoteston (testosteron-enantaat uit Egypte), viagra, stanozolol, sustanon, trenbolac-drostanpro (een mix van trenbolon-acetaat en masteronpropionaat van IP), testosteron, winstrol depot, clomifeencitraat, efedrine, testex prolongatum (testosteroncypionaat), testoviron (testosteronenantaat), hCG, clenbuterol, tiromel (T3) en "pro-hormone mass-builder" (geen idee wat het is).
Opvallend is de doos in het midden. Zien wij daar een Organon-logo? Linksonder zie je het logo uitvergroot.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken