Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslankmedicijnen       Overgewicht       Afslanken       Afslanksupplementen    

2 5 - 1 1 - 2 0 0 7

  Afslanken met electromagnetische velden: het kan, maar is het gezond? (Lipids Health Dis. 2007 Nov 16;6(1):31 [Epub ahead of print].)
Stel je ratten bloot aan een electromagnetisch veld van zestig Herz - een extremely low frequency electromagnetic field (ELF-EMF) - dan krimpen hun vetcellen. Ze staan hun inhoud af aan het bloed, waardoor het lichaam meer vetzuren kan verbranden.
Dat schrijven Mexicaanse onderzoekers in Lipids in Health and Disease. En hoewel de onderzoekers eigenlijk op zoek waren naar negatieve gezondheidseffecten, suggereert hun studie dat een ELF-EMF afvallen vergemakkelijkt.
Sommige wetenschappers vrezen dat het bombardement van electromagnetische straling door onze technologie ons ziek maakt. Studies naar de effecten van electromagnetische straling zijn niet eensluidend. Vandaar het Mexicaanse onderzoek.
De onderzoekers stelden mannelijke ratten twee uur lang bloot aan electromagnetische golven. Drie etmalen lang monitorden ze daarna de hoeveelheid vetten in het bloed en de lever van de dieren.
Een etmaal na de blootstelling was de concentratie vrije vetzuren in het bloed van de dieren verhoogd.

Afslanken met electromagnetische velden

"It can be proposed that ELF-EMF have early effects on adipocytes lipolysis", schrijven de onderzoekers, "at least after a single EMF stimulation".
Een etmaal na de behandeling stijgt ook de hoeveelheid vetten in de lever.

Afslanken met electromagnetische velden

In de lever van de ratten stijgt vervolgens de concentratie thiobarbituric acid reactive substances (TBARS). TBARS is een maat voor het vrijkomen van vrije radicalen door verbranding van vetzuren. Op de langere termijn kan een chrionisch verhoogde concentratie van TBARS in levercellen leiden tot uitputting van de endogene antioxidanten, en de kans op leverziekten vergroten.

Afslanken met electromagnetische velden

Het ziet er naar uit dat de lever van de ratten schade oploopt door de behandeling. Drie etmalen later is in de dieren de concentratie van het 'goede cholesterol' HDL verlaagd.

Afslanken met electromagnetische velden

"Reduction in serum total lipids has also been observed in human beings", schrijven de Mexicanen. "The most pronounced changes were found in steelworkers with the longest exposure - over 10 years - to electromagnetic fields."

2 3 - 1 1 - 2 0 0 7

  Een kookboek voor mannen en vrouwen zonder microbenfobie (Resource 22 November 2007) [Offline]
Op zoek naar een leuk cadeau voor de dure maand? Wat had u gedacht van De Dood In De Pot van microbioloog Rijkelt Beumer en culinair recensent Florine Bouchaut.
De Dood In De Pot is een ongewoon kookboek. Niet zozeer omdat het zestig originele recepten bevat, maar omdat Beumer die van microbiologisch commentaar voorziet. Als het boekje uit hebt, weet je waarom je verse peterselie nooit zomaar op soep moet strooien - altijd even doerroeren - en eet je van je levensdagen nooit nooit nooit nooit meer filet americain.

2 3 - 1 1 - 2 0 0 7

  Digitale coach is een coach van niks (Resource 22 November 2007) [Offline]
De Postbus-51-spotjes werken niet, foldertjes werken niet. Hoe hard gezondheidsvoorlichters ook roepen, ze worden straal genegeerd. Dus moet de technologie ze helpen. De hoop van de communicatietrollen is gevestigd op digitale gezondheidscoaches: interactieve websites en CD-roms, die de vervettende en dichtslibbende mensheid moeten redden.
Klinkt mooi. Maar gaan al die technologische varianten van Postbus-51 ook echt werken? Het onderzoek van de Wageningse promovenda Andrea Werkman belooft weinig goeds. De onderzoeker gaf zojuist gepensioneerde ouderen CD-roms met zelf ontworpen programmatuur. De ouderen konden gegevens over zichzelf intikken - en tataa: het programma gaf gezondheidsadvies 'op maat'.
En raad eens?
Het werkte voor geen meter.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken