Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Duurtraining & cardio       Aminozuren       Duursport & voeding       Duursportsupplementen    

0 8 - 0 7 - 2 0 1 0

  Amino Impact vergroot uithoudingsvermogen met 12 procent (J Int Soc Sports Nutr. 2010 Apr 15;7:14.)

Amino Impact werkt. De sportdrank, die een mix van creatine, aminozuren en cafeïne bevat, verlengt de tijd die enigszins getrainde studenten kunnen hardlopen op 70 procent van hun maximale zuurstofopname met 12 procent. Dat zeggen sportwetenschappers van de
Amino Impact vergroot uithoudingsvermogen met 12 procent
College of New Jersey in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Amino Impact is een product van Inbounds Athletics. Het is een poeder waarvan je 26 gram moet oplossen in een halve liter water. Dan krijg je een energiedrank met ongeveer 2 gram van een Red Bull-achtig mengsel van cafeïne, taurine en glucuronolactone, 5 gram creatinecitraat, 2.5 gram beta-alanine en 8 gram van een mengsel van leucine, iso-leucine, valine, arginine en glutamine. De precieze samenstelling zie je hieronder.


Amino Impact vergroot uithoudingsvermogen met 12 procent


De onderzoekers lieten 15 actieve studenten twee keer lopen op een treadmill. Beide keren moesten de studenten op 70 procent van hun VO2max zolang lopen als ze maar konden. De proefpersonen dronken 10 minuten voordat ze gingen rennen een placebo of Amino Impact.

Hieronder zie je dat de proefpersonen a. nadat ze Amino Impact hadden gedronken 12 procent langer konden rennen en b. niet in een overdreven goede conditie waren.


Amino Impact vergroot uithoudingsvermogen met 12 procent


Vlak voordat de proefpersonen op de treadmill klommen [PRE], toen ze al 10 minuten aan het lopen waren [EX 10] en onmiddellijk nadat ze waren gestopt moesten ze aangeven hoeveel focus en energie ze hadden, en hoe moe ze waren. Tijdens het lopen verhoogde Amino Impact de focus en de energie van de proefpersonen.


Amino Impact vergroot uithoudingsvermogen met 12 procent


Amino Impact werkt dus, concluderen de onderzoekers. Ze werden betaald door de maker van de energiedrank. Onderzoeksleider Jay Hoffman heeft bovendien "a financial interest in Koach, Sport and Nutrition", de eigenlijke bedenkers van de nieuwe energiedrank.

We zullen nog wel meer over Amino Impact gaan horen. Gezien de samenstelling van het product is het ook bedoeld voor krachtsporters. Ongetwijfeld verschijnen er binnenkort studies over het effect van Amino Impact op de workouts van bodybuilders.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken