Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Anabolen & risico's     Anabolen & Studies  Anabolen & studies     Detectie van Anabolen  Detectie van anabolen    

0 4 - 0 7 - 2 0 0 6

  Anabole steroiden ook anabool voor tandvlees (J Periodontol. 2006 Jul;77(7):1104-1109.)
De schrijvers van dit stukje doen alsof groei van tandvlees een adverse effect is, maar elke tandarts kan je vertellen dat dat niet het geval is. Wijkend tandvlees is een probleem, groeiend tandvlees veel minder.
Dat anabolen ook anabool zijn voor tanden en kiezen was al bekend.
Update: Zoals het gezegde luidt: Er is niets nieuws onder de zon.
We vonden in het archief van het weekblad Time een artikel over een experimentele behandeling voor beschadigd tandvlees uit 1940. [Time Jan. 22, 1940]
In dat artikel doet Daniel Eleazar Ziskin proeven met geslachtshormonen als anabool voor tandvlees. Ziskin had gemerkt dat veel vrouwen die hormonen kregen opvallend vaak gezond tandvlees hadden, en was daarop gaan experimenteren met apen.
"So he tried massaging the gums of monkeys with salves of testosterone, or oestrogen, the male and female sex hormones. After long experiments, results were so good that he rubbed testosterone on the bleeding gums of two men, oestrogen on the gums of one woman."
Al binnen een etmaal zag Ziskin positief resultaat. Zegt Time.

0 6 - 0 7 - 2 0 0 6

  Greg Anderson de gevangenis in (AP Jul 5, 2006) [Offline]
Het onderzoek tegen Barry Bonds loopt nog steeds. Heeft Bonds gejokt, toen hij verklaarde dat hij niks wist van Balco? Dat wil de jury van dealer Anderson weten. Maar Anderson zwijgt.
Dat Bonds wel degelijk werd genoemd door Victor Conte blijkt uit een tape, die is gemaakt door een 'vriend' van Anderson. Op de band verklapt Anderson dat Bonds en Marion Jones onzichtbare anabolen van Conte kregen. De maker van de tape was waarschijnlijk de undercover agent Iran White, die naar goed Amerikaans gebruik alles over zijn geheime operatie heeft gelekt naar de pers.
Andere aanwijzingen dat Bonds een jokkebrok is zijn de aantekeningen die agenten tijdens een raid in het Andersons huis hebben gevonden. Volgens die notities gebruikte Bonds human growth hormone, testosteron, clomifeen, modafinil en trenbolon. Tijdens zijn verhoor is Bonds bovendien ondervraagd over EPO en insuline ("Insulin? I'm not a diabetic.")

0 5 - 0 7 - 2 0 0 6

  Gouden medaille-winnaar gepakt op designersteroid prostanazol (Radio New Zealand 5 Jul 2006) [Offline]
Hij is winnaar van een gouden olympische medaille, hij is gewichtheffer, Rus en gepakt op het designer-anabool prostanazol. De 26-jarige Dmitry Berestov, die in 2004 nog goud won voor zijn land tijdens de spelen van Athene, is de eerste gebruiker van designer-steroiden die het Russische anti-dopingprogramma heeft betrapt, meldt dopingjager Nikolai Durmanov trots.
De actieve stof in prostanozol is 3,2-c]pyrazole 5alpha-etioallocholane 17beta tetrahydropyranol, aldus de fabrikant. Dat is Oud-Chemisch voor stanozolol zonder methylgroep op C17. Aan het zeventiende koostofatoom hangt in plaats van een methylgroep een tetrahydropyranol-groep.
Prostanozol
In oktober 2005 ontdekte dopingjager Don Catlin dat prostanozol in de VS in de handel is. "A bottle of Prostanozol reported its chemical formulation, but used outdated chemical language in an attempt to avoid being flagged by some nasty government computer."
Naar eigen zeggen is de onlangs opgepakte anabolengoeroe Bruce Kneller de uitvinder van de Amerikaanse prostanozol.

0 2 - 0 7 - 2 0 0 6

  Dopingjager Dick Pound: Ontkenning van dopingprobleem gaat wielrennen opbreken (Reuters Jul 2, 2006) [Offline]
Dick Pound, de baas van de Wada, haalt in een interview met de BBC uit naar de wielersport.
"The image of your sport and right now your flagship event (the Tour de France) is in the toilet and you've got to do something about it or the risk is that your sport will be ignored by everybody, marginalised by others and it won't be sport any more."
Het is waar. Met bodybuilding is dat ook gebeurd. Alleen al in Nederland bezoeken honderdduizenden mensen sportscholen en fitnesscentra omdat ze hun lichaam belangrijk vinden. Toch is er nauwelijks een fatsoenlijke boterham in de sport te verdienen. De alsmaar doorgaande stroom van grote en kleine schandalen heeft de sport gemarginaliseerd.
"Under these circumstances, if I had a child who showed some potential in this I'd say 'it appears that if you want to get to the top of this sport you've got to use all these drugs and why don't we find some other sport for you."
Het is de schuld van bonzen als Leblanc dat het zover is gekomen, aldus Pound. "I think cycling generally has been pretty close to clinical denial about the extent of the problem in this sport. Now this is open for the entire world to see."

0 1 - 0 7 - 2 0 0 6

  Ontredderde wielerbons: "Criminele organisaties bedreigen de wielersport" (ANP 1 juli 2006) [Offline]
Jean-Marie Leblanc is zich een hoedje geschrokken van het materiaal dat de Spaanse politie hem heeft gegeven. In een interview met de Zwitserse krant Le Temps zegt de Tourbaas dat dat "doping een zaak is geworden van georganiseerde misdaad".
Leblanc: "We hebben de politie nodig omdat ik het gevoel heb dat we te maken hebben met echte maffia die er op uit is veel geld te verdienen."

2 9 - 0 6 - 2 0 0 6

  Ex verlinkt anabolenagent (Sun Herald 06/29/06)
In het land waar bijna alle politie-agenten zich het schompes spuiten aan de anabolen, heeft de 20-jarige agent R. T. ontslag genomen.
"Tuck's ex-girlfriend, T. M., told Internal Affairs investigators that he has been involved in illegal activities, including underage drinking and using steroids, according to the report. Millican told investigators this in late May, shortly after she and Tuck ended their relationship."
Een bloedtest deed de rest.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken