Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolica & studies       Anabolica & risico's       Vergeten doping       Testuitslagen    

0 5 - 0 4 - 2 0 0 6

Er zitten anabolen in Anabolic Booster en Stanozolon-S

Er zitten anabolen in Anabolic Booster en Stanozolon-S
Duitse media melden dat gebruikers van reguliere supplementen onbedoeld soms verboden dopingmiddelen kunnen binnenkrijgen. [umweltjournal.de 05.04.2006] Helemaal nieuw is dat niet. Deze website schreef al in 2002 dat onderzoekers van het Koelner Institut fuer Biochemie dianabol in supplementen als Met-AD-17-Diol hadden gevonden. Aanleiding voor ons om eens te kijken welke Europese supplementen nog meer anabolen bevatten.

Er zitten anabolen in Anabolic Booster en Stanozolon-S
Eentje daarvan vonden we meteen: Stanozolon-S. Op het Duitse board androgen-steroids.com staat een interessant stuk over dat preparaat. [androgen-steroids.com] Stanozolon-S bevat een cocktail van stoffen in de vorm van een bruistablet. Innemen pal voor de training. Hieronder zie je de samenstelling volgens de fabrikant.


Er zitten anabolen in Anabolic Booster en Stanozolon-S


Je kunt het lijstje trouwens meteen weer vergeten. Op androgen-steroids.com kun je lezen hoe een lid van de webgemeenschap, met kennelijk toegang tot een lab, de bruistablet heeft geanalyseerd. Over hem geeft het stukje geen details, behalve dan dat hij de nick Horowitz gebruikt.

Er zitten anabolen in Anabolic Booster en Stanozolon-S

Horowitz vond maar twee stoffen in Stanozolon-S: cafeine en een verbinding die waarschijnlijk 5-alpha-androsteno(3,2)pyrazol-17-beta Matrix vertegenwoordigt. Als hij de informatie over het molecuulgewicht van de compound - de uitkomst van de test - combineert met de informatie van de fabrikant, concludeert hij dat het androgeen met de merkwaardige naam stanozolol zonder methylgroep is.

Prostanozol, zeg maar.

Er zitten anabolen in Anabolic Booster en Stanozolon-S
Hetzelfde androgen-steroids.com maakt in een ander artikel melding van nog een als supplement vermomd dopingproduct. Het heet Anabolic Booster, en wordt gemaakt door Beach Power. Volgens het etiket laat het product de natuurlijke aanmaak van anabole hormonen toenemen, en zorgt het voor meer kracht en uithoudingsvermogen. Klinkt vaag, en de werkzame stof die het label vermeldt is net zo vaag: Beta-Hydroxyl-Steroid.

Analyse in het lab van Horowitz wijst uit dat Anabolic Booster als actieve stof good old methyltestosteron bevat.

Zo zie je maar weer. Wat de Amerikanen kunnen, dat kunnen wij in Europa ook.

Naschrift: Op de valreep van 2006 publiceerden Keulse onderzoekers analyses van Stanozol-S en Parabolon-S. Meer daarover vind je [hier]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken