Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Testuitslagen       Anabolen & studies       Anabolen & gezondheidsrisico's       Detectie    

1 7 - 0 2 - 2 0 0 4

Anabolenfabrikant Ttokkyo ontmanteld, blijkt fabrikant van harddrug

Het politielaboratorium van het Amerikaanse Alameda County in San Leandro, California is voor het eerst in zijn bestaan in aanraking gekomen met preparaten van de Mexicaanse undergroundfabrikant Ttokkyo. Het lab had de middelen gekregen van agenten in Fremont, California. Die hadden tijdens een huiszoeking een partij middelen in beslag genomen die ze niet konden thuisbrengen.

De agenten in Fremont vonden rode pillen. Aanvankelijk dachten ze dat die XTC bevatten, maar in de pillen, die een T als opdruk hadden, bleek volgens een analyse met GC-MS stanozolol te zitten. Hoeveel stanozolol er in de tabs zat heeft het laboratorium niet bepaald.

Anabolenfabrikant Ttokkyo ontmanteld, blijkt fabrikant van harddrug

Anabolenfabrikant Ttokkyo ontmanteld, blijkt fabrikant van harddrug

Anabolenfabrikant Ttokkyo ontmanteld, blijkt fabrikant van harddrug
Daarnaast vonden de agenten flesjes in dozen met Spaanse opschriften. Het ene flesje zat in een doos, waarop stond Ttokkyo Centenido Neto: 10 mL...Kettamina 1000. Op het flesje stond hetzelfde: Kettamina 1000. Analyses met FTIR/ATR en GC-MS wezen uit dat de opschriften klopten, en er inderdaad ketamine in de flesjes aanwezig was. Het lab heeft de concentratie niet bepaald.

Op het tweede flesje stond Anabolico Esteroide Nandrolona 300 L.A....Contenido neto 10 ml. Het zat in doosje met een label dat las: Anabolico Esteroide Contenido neto 10 ml. Nandrolona 300 L.A. Op zowel de doos als het flesje stond een logo van Ttokkyo. Analyse met GC-MS wees uit dat er in het flesje nandrolondecanoaat aanwezig was. De concentratie is niet bepaald.

De DEA heeft melding gemaakt van de uitslagen in zijn nieuwsbrief van november 2003. De dienst merkt op dat Ttokkyo - "een beruchte producent van anabolen en ketamine, die in Mexico vanuit meerdere locaties opereert" - in oktober 2002 na een raid was opgerold.

Op de website van de Mexicaanse overheid staat een persbericht met meer informatie. Volgens dat bericht hebben agenten twee mannen opgepakt op verdenking van de productie van en de handel in ketamine: C. B., de eigenaar van een winkel in Tijuana en M. A., de directeur van Ttokkyo. De twee zouden sinds 1999 ketamine naar de VS hebben uitgevoerd.

Eerst vielen de agenten in bij B.. Daar vonden ze 700 dozen met ketamine - plus documenten met de naam van Ttokkyo-directeur A.. In de fabriek van Ttokkyo vonden de agenten 440 kilo pure ketamine.

Zowel A. als B. waren niet thuis. Ze werden later in Panama gearresteerd en overgeleverd aan de VS. Het waren de twee leiders van het grootste ketaminekartel in de geschiedenis van de VS, bleek tijdens het onderzoek. In totaal zijn zeven mannen gearresteerd; drie zijn nog voortvluchtig.

Echt 'underground' was Ttokkyo niet. Een document, bedoeld voor Noord Amerikaanse handelspartners in de agro-foodsector, maakte in 1999 nog melding van het bedrijf.


Anabolenfabrikant Ttokkyo ontmanteld, blijkt fabrikant van harddrug


1. Drug Enforcement Administration. Microgram Bulletin. Vol. XXXVI, No. 11, November 2003. Stanozolol tablets, ketamine, and nandralone in Newark, California.
2. Procuraduria General de la Republica. Press Release N 890/02. Dismantling of a ketamyne producing organization was achieved. Pgr.gob.mx, 1-10-2002.
3. Global Agriculture Information Network. Mexico 1999 Food and Agricultural Import Regulations and Standards (FAIRS) Report 1999. GAIN Report #MX9097. 10-9-1999.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken