Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & risico's       Horror & sensatie       Seks       Myostatinremmers    

0 3 - 0 8 - 2 0 0 7

  Artsen verkleinen clitoris van bodybuilder (Obstet Gynecol. 2007 Aug;110(2):523-5.)
Twee chirurgen van de University of South Florida hebben in een vakblad een case gepubliceerd van clitorisverkleining van een vrouwelijke bodybuilder.
In het artikel beschrijven de artsen eerst een operatie bij een 46-jarige vrouw, die door een tumor in haar eierstokken een overmaat aan testosteron aanmaakte. Daardoor was haar clitoris gaan groeien.
De operatie slaagde, en na zes weken was de vrouw in staat probleemloos seks te hebben.
Daarna vertellen de artsen over hun operatie bij een 49-jarige former bodybuilder.
De bodybuilder had een lange geschiedenis van anabolengebruik. Ze was twee jaar geleden met de anabolen gestopt en had nu last van haar vergrote clitoris. Ze onderging een clitoris-reductie, herstelde voorspoedig en was tevreden over het resultaat.
Over het uiterlijke resultaat, tenminste. Of het orgaan voldoet tijdens seks weet ze nog niet. Ze is recent gescheiden van haar man en ze heeft geen nieuwe relatie. Dat laatste is onder meer een gevolg van haar besmetting met het HIV-virus.
Dat anabolen bij vrouwen de clitoris laten groeien staat in alle handboeken, maar in de wetenschappelijk literatuur is er verrassend weinig over te vinden. Wat erover bekend is, is vooral anekdotisch.
Zo vonden we op GetBig.com een post van een ex-partner van een female bodybuilder, die schreef dat hij zijn vriendin verliet 'omdat ik geen vrouw wil met een penis die groter is dan die van mij'.
"I have had a girlfriend who geared. In one cycle of winny [= stanozolol - red.] and oxandrin
Artsen verkleinen clitoris van bodybuilder
[= oxandrolone - red.] her clit grew noticably. I had to leave her because I didn't want a girl with a bigger penis than mine.
And the worst part... Her clit grew erect when I touched it...
Dude, I swear it was almost the same...It didn't look all that bad, but it just didn't feel right... Her smell down under became masculine as well... No doubt virulization from the winny
."

0 1 - 0 8 - 2 0 0 7

  "Geslachtsverandering doet vaak meer kwaad dan goed" (BBC 1 August 2007)
Er is van alles mis met de manier waarop artsen mannen en vrouwen van geslacht laten veranderen. Dat vindt feminist en journalist Julie Bindel. Het is wetenschappelijk niet duidelijk wat er met kandidaten aan de hand is, er is geen onderzoek naar de ervaringen van transseksuelen en er zijn teveel transseksuelen die spijt hebben van de ingreep.
Dat zei Bindel tijdens een debat dat BBC Radio 4 organiseerde. [Link] Bindel kreeg bijval van Claudia MacLean, die spijt had als haren op haar hoofd van haar operatie. "I should never have had sex change surgery. As a result of the surgery, I am incapable of sex and I have lived a life apart."
De procedure waarin een arts besloot dat MacLean een vrouw kon worden duurde slechts drie kwartier.
Haar geval staat niet op zichzelf. Er zijn procedures gevoerd tegen artsen die jarenlang onzorgvuldig te werk zouden zijn gegaan. Een zaak die in Groot-Britannie veel publiciteit heeft gekregen is die tegen Russell Reid, Engelands meest bekende specialist op het gebied van transseksuele operaties en de arts van MacLean. [BBC 25 May 2007] [BBC 26 October 2006] [BBC 20 January, 2004]
In mei 2007 schreef Bindel een artikel over MacLean voor The Guardian [Guardian May 23, 2007] en dat is eerlijk gezegd een krankzinnig verhaal, waarvan je je onwillekeurig afvraagt of het werkelijk waar is.
MacLean leefde - als man - jarenlang samen met een andere man, Martin. Martin was er echter van overtuigd dat hij geen homoseksueel was. MacLean was eigenlijk een vrouw in een mannenlichaam. Vandaar. Later zou Martin MacLean tot een geslachtsverandering hebben gedreven, aldus MacLean.
Een jaar na de operatie verbrak Martin de relatie. Jaren later, toen Claudia The Silence of the Lambs las, realiseerde ze zich pas dat ze eigenlijk nooit geopereerd had mogen worden.

1 5 - 0 7 - 2 0 0 7

  Wendy, de Hulk-hond (Daily Mail 13th July 2007)
Wendy is een whippet en leeft op de boerderij van Ingrid Hansen in Victoria, Canada. Eigenlijk zijn whippets slanke honden, maar Wendy heeft een genetische afwijking waardoor haar gen voor myostatin niet meer werkt. Daardoor wordt ze dubbelgespierd.
Wendy, de Hulk-hond
Een normale hond heeft, net als mensen, op de buik een six pack. Wendy heeft een 24 pack. Waarschijnlijk leeft Wendy niet zo lang als een normale whippet, en heeft een ongebruikelijk aanhankelijk karakter. "Giant pooch likes nothing better than clambering up on to your lap to have her back scratched."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken