Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vorige editie       Recentere editie       Krachttraining       Groeihormoon    

1 6 - 0 3 - 2 0 0 7

  "Bodybuilders zijn slechte personal trainers" (blogcritics.org 15/03/2007) [Offline]
Ben je op zoek naar een goede personal trainer? Dan heeft krachtcoach en columnist Sal Marinello eem tip voor je: ga niet in zee met een trainer die ook een bodybuilder is. Het scheelt je veel ellende, vindt hij.
Twintig jaar geleden, zegt Marinello, had je nog legio goede personal trainers. Maar sindsdien heeft het idee postgevat dat iemand met een fikse partij lean meat op zijn corpus ook verstand heeft van sport. En dat, schrijft Marinello in deze column, is pertinent onjuist.
"Bodybuilders weten niets van atleten of sport", schrijft Marinello. "Je moet je ze zo ver mogelijk bij legitieme sporters uit de buurt houden. Bodybuilding heeft niets van doen met gezondheid, fitness, prestaties of welk ander legitiem sportief doel dan ook."
Bodybuilders zien er gespierd uit, maar die fysiek is tot stand gekomen door drugs, en door niets anders. [Niet allemaal, Sal - red.] Bij elk groot anabolenschandaal en bij elke steroid-bust zijn bodybuilders betrokken, vervolgt Marinello, verwijzend naar recente arrestaties van prof-bodybuilder J. R. en T.C., die enerzijds betrokken waren bij een ondergronds anabolenlab, en anderzijds werkzaam waren als personal trainer - in de gym waar ze hun zelfgemaakte anabolica verkochten.

"Bodybuilders are the cockroaches of the athletic world. Just like the Periplaneta Americana, bodybuilders operate under the cover of darkness and usually go scurrying when light is shined upon them."

blogcritics.org 15/03/2007

Daarnaast begeleidde T.C. als vrijwilliger de leden van een lokaal high school football team.
"En hoe kon hij zoín positie krijgen?", schrijft Marinello. "Omdat hij honderdtien kilo weegt. De zoveelste 'trainer' wiens idee van fitness is gebaseerd op de van drugs vergeven verschrikking die bodybuilding heet."
Mensen als J.R. en T.C. verzieken de reputatie van alle professionele fitness-experts, zegt Marinello, en linkt daarop naar een artikel op zijn webstek healthandfitnessadvice.com, waarin hij nog eens uiteenzet waarop je moet letten als je een goede coach zoekt. [healthandfitnessadvice.com] "Good personal trainers don't grow on trees and aren't bodybuilders", luidt de eerste zin.

1 4 - 0 3 - 2 0 0 7

  Stallone had Jintropin bij zich (The Australian March 14, 2007) [Offline]
De Australische douane ontdekte halverwege februari 2007 "bodybuilding drugs" in de bagage van acteur Sylvester Stallone.
Jintropin
Volgens Australische kranten ging het om 48 vials Jintropin, het groeihormoon van het Chinese GeneScience.
Dat maken de kranten op uit gerechtelijke documenten, die vandaag openbaar zijn geworden. Douaniers ontdekten de ampullen toen ze Stallones bagage met rontgenstraling onderzochten.
Stallone, wiens zaak op 24 april voorkomt, riskeert een geldboete van twintigduizend Australische dollars.

1 2 - 0 3 - 2 0 0 7

  Bodybuilder overleeft harttransplantatie, sterft na wedstrijd (GetBig.com March 10, 2007)
Posting op de board der boards.
Bodybuilder Joe Baglio [musclememory.com] uit New York liep tussen 1999 en 2003 wedstrijden. Hij stopte daarmee toen hij hartproblemen kreeg. Die waren zelfs zo ernstig dat
Joe Baglio
hij uiteindelijk een harttransplantatie nodig had.
Na de operatie besloot Baglio toch nog aan een wedstrijd mee te doen. In 2007 deed hij in de veteranenklasse mee aan de NPC Eastern USA. Hij werd vijfde.
Supplementenfabrikant Met-RX was zo overdonderd door Baglio dat de bodybuilder met het hart van een ander tijdens de Arnold Classic in het standje van Met-Rx mocht staan. En daar, op The Arnold Expo, ging het fout. Baglio voelde zich niet lekker en ging naar het ziekenhuis - en overleed.

1 1 - 0 3 - 2 0 0 7

  Doodsooraak bodybuildster vooralsnog een raadsel (Stuff.co.nz 12 Mar 2007) [Offline]
In het Nieuw-Zeelandse Christchurch heeft de politie het ontzielde lichaam van de 42-jarige bodybuildster Jayne Carol Shadbolt-Thin in het struikgewas gevonden. Ze was al enkele dagen vermist. Jayne Shadbolt-Thin was de echtgenote van Warren Thin, een succesvolle bodybuilder die zeven keer Mister Nieuw-Zeeland is geworden.
Volgens Warren was Jayne Shadbolt verslaafd aan alcohol sinds ze was afgekickt van haar verslaving aan 'bodybuildingsupplementen'. [GHB? BZP?]
Bij tijden dronk ze niet, maar af en toe viel ze terug. Op de dag van haar verdwijning vermoedde Warren Thin dat zijn echtgenote weer was gaan drinken.
De politie gaat niet uit van een misdrijf. Uit een autopsie moet blijken waardoor Jayne Shadbolt-Thin is overleden.

0 5 - 0 3 - 2 0 0 7

  Bodybuilder publiceert gedichtenbundel (Tribune Mar. 04, 2007) [Offline]
Scott Barrett verdient zijn geld als personal trainer. Hij is nog steeds groot, maar vroeger was hij groter. Veel groter. Nu ligt hij in de lappenmand. Door artritis - Barrett schrijft de aandoening toe aan zijn middelengebruik - zijn Barretts gewrichten aan gort.
Verleden jaar debuteerde Barrett als dichter, en publiceerde zijn bundel Dosage. Daarvoor putte de ex-bodybuilder rijkelijk uit zijn van steroiden en drugs doortrokken verleden.
"There's not a day I donít think about getting jacked up", zegt hij. "I never met a drug I didnt like."
' Ondertussen is Barrett niet meer de man die hij vroeger was. Hij heeft zijn leven gebeterd.
"You wake up that morning, and you're sleeping on a curb, and a cop is pummeling you. You don't need Dr. Phil to tell you that your life isnt panning out."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken