Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

Testuitslagen  Testuitslagen     Vergeten Doping  Vergeten doping     Afslanksupplementen  Afslanksupplementen       Afslanken    

1 8 - 0 5 - 2 0 0 6

Concurrenten verklapten dat er methylhexanamine in Ergolean AMP zit

De Washington Post heeft tien dagen geleden onthuld dat het onbekende en amfetamine-achtige methylhexanamine de actieve stof van het energie- en afslanksupplement Ergolean AMP is. [washingtonpost.com May 8, 2006] Dat zou zijn gebeurd door speurwerk in een lab. Maar concurrenten van de producent van Ergolean AMP hadden de identiteit van de mysterieuze verbinding al verklapt op het web. Dat melden lezers van Ergogenics, die een interessante draad vonden op de board van MindAndMuscle.net.

Concurrenten verklapten dat er methylhexanamine in Ergolean AMP zit

Ergolean AMP is een redelijke hit op de supplementenmarkt, maar het is niet bekend wat nou precies de actieve stof in het product is. Volgens de makers is dat geranamine, een verbinding die uit geraniums zou komen. Maar wat geranamine nou precies is, dat zeggen ze niet.

In het op 6 april 2006 gedateerde draadje vertelt Darius dat hij heeft ontdekt dat het mysterieuze geranamine in AMP in werkelijkheid 2amino,4methyl-hexaan is. Op de board van bizeurope.com [bizeurope.com] vond Darius een bericht van Proviant, het bedrijf van biochemicus en supplementenmaker Pat Arnold, de maker van Ergolean AMP.

"We are seeking a quotation for 25 kg and 50 kg quantities of methylhexaneamine [also referred to as 4 methyl-2-hexanamine] CAS Number 105-41-9", staat in dat bericht. "Molecular weight 115.22. Product must be the hydrochloride salt in the form of a free flowing, white, odorless powder having minimum 98% purity."

Het zou zomaar kunnen dat onderzoeksjournalist Amy Shipley van de Washington Post met deze post naar Don Catlin is gestapt. Shipley schreef het stuk dat meldde dat er in Ergolean AMP methylhexanamine zit, Don Catlin is de onderzoeker die de analyses verrichtte.

In 1948 bracht Lilly de carbonaatversie van 4-methyl-2-hexylamine op de markt als een middel tegen een verstopte neus.

Het stukje hieronder komt uit de Pharmaceutical Manufacturing Encyclopedia van Marshall Sittig.


Concurrenten verklapten dat er methylhexanamine in Ergolean AMP zit


Sommige boards van de supplementenindustrie een hetze tegen Amy Shipley omdat ze met haar artikelen over Ergolean AMP, en eerder over ErgoMax, de supplementenindustrie zou schaden. Dat is niet conform de feiten, suggereren de posts op MindAndMuscle.net. De supplementenindustrie heeft in dit geval vooral zichzelf geschaad.

Darius. Geranamine Discovered. Mindandmuscle.net, Apr 6 2006. [Offline]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken