Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Kosmetische chirurgie       Psychologie     Seks  Seks     Anabolica & Studies  Anabolica & studies    

0 9 - 0 2 - 2 0 0 7

  Designer-steroiden moeten libido vrouwen verhogen (king5.com February 8, 2007) [Offline]
In de toekomst komen er misschien designer-steroiden en selective estrogen-receptor modulators voor vrouwen die weinig zin in seks hebben. Dat zegt gynaecoloog Jane Dimer van de Group Health Cooperative in een interview door de Amerikaanse nieuwssite king5.com. Die nieuwe middelen moeten een alternatief worden voor testosteron.
"Based on what we know now, the only proven way to enhance female sex drive is with the male hormone testosterone, available by prescription." Die uitspraak komt van naturopaat Andrew Weil, die moet bekennen dat hij geen wetenschappelijke studies kent die aantonen dat kruiden de libido van vrouwen verhogen. "Misschien doet Damiana iets, maar er is niet veel over bekend.
Het probleem van testosteron is dat het gevaarlijk is.
In de VS is Estratest van Solvay een veel gebruikt testosteronpreparaat voor vrouwen. Het bevat estradiol en methyltestosteron (1.25 of 2.5 milligram per pil). Verleden jaar ontdekten onderzoekers dat testosteron-combinatiepreparaten de kans op borstkanker bij vrouwen verdubbelen. [Arch Intern Med. 2006;166:1483-1489.]
Als vrouwen dan toch steroiden willen gebruiken, dan is tibolone misschien een beter keuze, aldus het artikel. Artsen in Europa en Australie zouden tibolone geven aan vrouwen met overgangsklachten. Volgens studies is het een verhoudingsgewijs veilig middel. [Menopause. 2002 May-Jun;9(3):162-70.] [ Acta Obstet Gynecol Scand. 2002 Jul;81(7):649-53.]
Tibolone
Bij oudere vrouwen verhelpt tibolone opvliegers en herstelt het de libido. De kans op kanker is waarschijnlijk beduidend geringer dan bij behandeling met reguliere steroiden. Vermannelijkend is tibolone nauwelijks. Het is alleen nog niet duidelijk wat tibolone doet met de kans op hart- en vaatziekten.
Tenminste, dat zegt het artikel. Als je 'tibolone' intikt in Google lees je ook minder leuke dingen. Over trials met tibolone die vanwege de risico's niet doorgaan, bijvoorbeeld. [The Danish Medicines Agency, 16 February 2006] [Offline] Of over epidemiologische studies, die wel degelijk een verband tussen kanker en tibolone vinden. [Lancet. 2005 Apr 30-May 6;365(9470):1543-51.]
Wijzelf hebben moeite met de problematiek van steroiden, vrouwen en libido. Bodybuilders nemen steroiden om spieren op te bouwen - omdat ze dat graag willen en ze de risico's voor lief nemen. Hoe je ook over anabolen denkt, de logica van het gebruik is onmiskenbaar.
Maar in het geval van vrouwen die steroiden gebruiken omdat ze meer zin willen hebben, stellen vrouwen zich bloot aan risico's omdat ze iets willen willen. Waar is de logica?
In de toekomst komen er hopelijk designer-steroiden of neo-oestrogenen die de libido van vrouwen op een veilige manier kunnen verhogen, zegt Jane Dimer. "But the technology is not yet available."

1 5 - 0 2 - 2 0 0 7

  "Ketamine wordt een medicijn" (Belfast Telegraph February 12, 2007) [Offline]
Mensen met een ernstige depressie, die niet meer op andere middelen reageren, reageren positief op een injectie met de synthetische drug ketamine. Dat zeggen onderzoekers van het Amerikaanse National Institute of Mental Health. De onderzoekers hopen dat hun ontdekking de weg opent voor een nieuwe klasse anti-depressiva.
Ketamine
Hulpverleners manen echter tot voorzichtigheid. Ketamine is niet alleen zwaar verslavend, het werkt ook waandenkbeelden in de hand.
"The drug shuts down thalmic processing and sensory input. The thalamus, the hypothalamus and the cingulate gyrus, sitting between the brain stem and the large mass in the neocortex, all shut down. Users loses their primary survival instincts and emotional response centres shut down. Blood flow to the brain increases. Users experience a lucid, dream-like state."
Ketamine wordt internationaal snel populairder in het dance-circuit, maar was daarvoor al in zwang in de donkerder compartimenten van het dopingmilieu.

1 1 - 0 2 - 2 0 0 7

  Catwoman bestaat echt (awfulplasticsurgery.com)
Even voorstellen. Dit is Jocelyn Wildenstein. Ze is zestig jaar, en de website awfulplasticsurgery.com riep haar in 2003 uit tot the world's scariest celebrity. En dat word je niet zomaar.
Jocelyn Wildenstein
Ooit was Jocelyn een gewone vrouw [Wikipedia] - tot ze verliefd werd op miljonair Alec Wildenstein, waarmee ze een passie voor wilde katten deelde.
Toen de relatie verkwakkelde, beweren roddelbladen, vroeg Wildenstein een plastisch chirurg of die haar gezicht kat-achtig kon maken, zodat ze haar lief terug kon winnen.
Dat laatste lukte niet, het eerste wel. Op de foto zie je het resultaat van vier miljoen dollar plastische chirurgie.

1 0 - 0 2 - 2 0 0 7

  Trend: gevaarlijke bleekmiddelen voor lichtere huid (Daily Mail) [Offline]
Voor blanke Europeanen een bizarre reportage over een groep gevaarlijke en illegale producten, die de huid van kleurlingen lichter maken. In Engeland kennen autoriteiten een stuk of
Maxi White
honderd van die producten.
Ze lopen goed in de gekleurde gemeenschap, die in het geniep zo rascistisch is als de pest, en een verzwegen pik-orde heeft waarin lichtgekleurde Jamaicanen een vrijbrief hebben om neer te kijken op de donkere Nigerianen en Ghanezen. Sommige ouders gaan zo ver, dat ze hun eigen kinderen behandelen met de huidblekende producten.
Onderaan het stuk nog een verdekte schimpscheut aan het adres van Unilever, dat in Azie ook huidblekers verkoopt, en de gekte dus aanwakkert. Waarom precies, dat ontgaat ons. Anders dan in de producten van de concurrent zitten er in de cremes van Unilever geen riskante stoffen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken