Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Gevaarlijke supplementen       PDE-5-remmers       Testuitslagen       Seks    

2 1 - 0 8 - 2 0 1 0

  Designerdrug sulfoaildenafil in sekssupplementen (J Pharm Biomed Anal. 2009 Sep 8;50(2):228-31.)

Verleden jaar publiceerden onderzoekers van de FDA een studie waarin ze vertelden dat ze een nieuwe analoog van sildenafil hadden gevonden in "a suspect bulk material, labeled as an ingredient for a dietary supplement". Pas de afgelopen weken is duidelijk geworden dat de nieuwe analoog op ongekend grote schaal in sekssupplementen is terechtgekomen. Waarschijnlijk lagen de opgevoerde sekspillen in de schappen van Nederlandse drogisterijketens.

Sildenafil

Sulfoaildenafil
Sildenafil is de actieve stof in Viagra. Je ziet de structuurformule hiernaast. De verbinding remt het enzym phosphodiesterase type 5, en werkt zo erecties in de hand. Toen sildenafil nog maar net op de markt was hebben makers van sekspillen de stof wel eens stiekem in hun kruidenpillen gestopt. Totdat inspectiediensten daar achter kwamen, en de makers uitweken naar onbekende designer-analogen die niet opduiken in de routinetests. Zoals het recent ontdekte sulfoaildenafil. Je ziet de structuur hiernaast, onder die van sildenafil.

De ontdekkers hebben zelf de naam verzonnen. De stof was in de literatuur onbekend, maar hij lijkt sprekend op methisosildenafil.

Een paar weken geleden vertelde de FDA dat het bedrijf Novocare was gedwongen om een hele waslijst van erectiesupplelementen op kruidenbasis van de markt te halen. [fda.gov 08/10/2010] De meest bekende daarvan waren Aziffa en Stiff Nights.


Designerdrug sulfoaildenafil in sekssupplementen


Andere teruggeroepen producten waren Size Matters, Erex, Mojo, Hard Drive, Eyeful, Red Magic, Straight Up, Zotrex, Monster Excyte, WOW, Xaitrex, Verect, Prolatis, Xytamax, Maxyte, Libidinal, OMG, OMG45 en Zilex. Allemaal bevatten ze het vers ontdekte sulfoaildenafil.

Een beetje zoeken op de website van de FDA leert dat het agentschap al langer jaagt op sulfoaildenafil. Al in februari 2008 meldde de FDA dat het de sildenafil-analoog had
Designerdrug sulfoaildenafil in sekssupplementen
gevonden in Aspire36 en Aspire Lite van Palo Alto Labs. [fda.gov February 28, 2008]

Recenter, in juli 2010, moest Good Health zijn Vialipro van de markt halen omdat daarin sulfoaildenafil zat. [fda.gov July 16, 2010] En een maand eerder meldde de FDA dat Atlas Operations dezelfde stof had gestopt in zijn sekspillen. [fda.gov June 4, 2010].

Atlas verkoopt Rock Hard Weekend, 72 Hours, Stamin It, Finally On Demand, Staminil en Vierect. Dat eerste supplement, Rock Hard Weekend, wordt ook verkocht door Nederlandse websites.

Designerdrug sulfoaildenafil in sekssupplementen
Op zo'n site [rockhardweekend.nl] [Offline kun je zien dat de verkopers zich richten op jongeren die graag uitgaan. "Een erectiepil voor dronken jongeren", schreef De Telegraaf erover. [telegraaf.nl 22 jul 2010] Maar onder de knop Ervaringen lees je dat ook de 54-jarige Hans te spreken is over wat Rock Hard Weekend met z'n, ehm... over Rock Hard Weekend.

"Het lijkt net alsof die website van jullie alleen voor jonge gasten is", schrijft Hans. "Maar dat is dus niet zo. Ik rock nog net zo hard mee en laat me echt niks afpakken op seksgebied. Heb Rock Hard Weekend geprobeerd en wat waar is, dat is waar: veel langer volhouden, diepere orgasmes. Ik had een uur nodig voor het werkte. Daarna boem en boem en boem. Voorlopig even niet meer, want ik ben aan het verbouwen."

Rock Hard ligt gewoon bij de DA en de ETOS.

Ongetwijfeld testen Nederlandse labs op dit moment monsters van de in Nederlandse verkrijgbare Rock Hard Weekend. Als ze dat niet allang hebben gedaan. We zullen het nieuws volgen.

Spannend, spannend.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken