Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslankmedicijnen       Afslanken     Afslanksupplementen  Afslanksupplementen       Overgewicht    

0 1 - 0 5 - 2 0 0 7

  Dierstudie: astaxanthine is afslanksupplement (Biosci Biotechnol Biochem. 2007 Apr;71(4):893-9.)
Een dierstudie van Tokyo University suggereert dat het aan betacaroteen verwante astaxanthine de verbranding van vetten door het lichaam verhoogt. Muizen die worden vetgemest met een dieet met extra veel vet worden minder snel dik als ze ataxanthine door hun voer krijgen.

Astaxanthine is afslanksupplement

De grafiek van de zwarte blokjes staat voor de gewichttoename van de vetgemeste ratten. Het lijntje met doorzichtige driehoekjes staat voor de gewichtstoename van diezelfde ratten, als die per kilo lichaamsgewicht dagelijks 1,2 milligram
Astaxanthine is afslanksupplement
astaxanthine kregen. Die dosis deed weinig.
Het doorzichtige blokje staat voor de gewichtstoename van de ratten die gewoon voer kregen. Het doorzichtige bolletje en het kruisje staan voor ratten met een high fat diet en respectievelijk 6 milligram en 30 milligram astaxanthine per kilo lichaamsgewicht per dag.
Veel plantaardige verbindingen remmen enzymen die nodig zijn voor de opname van vetten of koolhydraten door het lichaam. Astaxanthine, ontdekten de Japanners, doet dat niet. De Japanners houden het erop dat astaxanthine de verbranding van vetten verhoogt.

Astaxanthine is afslanksupplement

De curven van hierboven staan voor de concentratie vetten in het bloed van muizen nadat ze olijfolie hadden gegeten. De lijnen met zwarte blokjes staan voor muizen die alleen olie kregen. De lijnen met doorzichtige blokjes staan voor muizen die dagelijks 30 milligram astaxanthine per kilo lichaamsgewicht aten. De plantenstof verhoogt de concentratie vetten in het bloed, maar laat die ook sneller verdwijnen.
Hoe de plantaardige verbinding dat voor elkaar krijgt weten de onderzoekers niet. Ze denken dat astaxanthine op het niveau van de spiercel iets doet. Ze schrijven in de laatste alinea's van hun artikel dat ze het mechanisme graag verder willen uitzoeken.

0 6 - 0 5 - 2 0 0 7

  Vetzuchtepidemie treft Amerikaanse honden (livescience.com 03 May 2007) [Offline]
Van elke drie honden is er in de VS eentje te dik. Dat zeggen onderzoekers van het Californische Davis Veterinary Medical Consulting in de American Journal of Veterinary Research. [AJVR April 2007, Vol. 68, No. 4, Pages 389-398]
Volgens eerdere studies is ook al 1 op de 3 Amerikaanse katten te dik.
"Thanks to pet food manufacturers, house pets' plates are full of cheap, tasty food. Owners rely on their pets' responses to flavor to tell them what to shop for. Veterinarians say many companies strive to produce cheap and flavorful food rather than nutritional food, to encourage a feeding frenzy."
Een andere factor is de leefstijl van de eigenaars van de dieren. "Animals are also missing exercise in their daily life these days. Pets adhere to the sedentary lifestyle led by humans. Meanwhile, owners' chaotic schedules can cause animals stress."

0 3 - 0 5 - 2 0 0 7

  Internetbende verkocht namaak-rimonabant (ANP 03-05-2007) [Offline]
De nieuwe Europese justitiedienst Eurojust heeft met invallen in Nederland, Zweden, Denemarken en Roemenie een netwerk ontmanteld dat via het internet nep-rimonabant verkocht. Het lab van de bende bevond zich in Parijs.

0 3 - 0 5 - 2 0 0 7

  Dikke mensen kopen bij de Aldi (Reed 03-05-2007) [Offline]
Dikke mensen kopen graag bij de goedkope discounts, aldus onderzoeksbureau Gfk. Ze kopen bovendien impulsief en zijn makkelijker te beinvloeden. Prijs- en kwaliteitsbewust zijn ze niet.

0 1 - 0 5 - 2 0 0 7

  Shrek mag geen promotie maken voor lichaamsbeweging (Reed 27-04-2007) [Offline]
Tekenfilmfiguur Shrek is een verkeerd rolmodel voor kinderen, aldus de Campaign For A Commercial-Free Childhood.
Shrek mag geen promotie maken voor lichaamsbeweging
Shrek heeft al zoveel reclame gemaakt voor Snickers en M&Mís (Mars), Sierra Mist drink (Pepsico) en graanontbijten die stijf staan van de suiker (Kellogg), dat het karakter niet meer overtuigend is in een campagne die kinderen wil aansporen om meer te bewegen.
"Als overheden kinder-obesitas serieus willen aanpakken moeten ze stoppen met het aanschurken tegen de voedingsconcerns en echte stappen nemen om het spervuur van junkfoodmarketing die gericht is op kinderen te stoppen", aldus Suzan Linn van de Campaign.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken