0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Opsporing van anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

2 8 - 0 1 - 2 0 1 0

  Dit doet 600 mg Deca-Durabolin per week (J Clin Endocrinol Metab. 1999 Apr;84(4):1268-76.)

Er is bijna geen wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van wat hoger gedoseerde anabolenkuren. Er zijn wel wat epidemiologische studies, maar onderzoek waarin wetenschappers een grotere groep gebruikers volgen die allemaal een forse kuur gebruiken is er nauwelijks. Een uitzondering is het onderzoek van de University of Southern California dat in 1999 verscheen in de Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Daarin kregen 30 mannen met HIV 600 mg Deca-Durabolin per week.

Dit doet 600 mg Deca-Durabolin per week
De proefpersonen kregen virusremmers en hadden een stabiel gewicht. Hun ziekte was dus onder controle. Toch wilden de onderzoekers weten of ze met een anabool steroid hun spiermassa konden vergroten. Spiermassa zorgt voor een goed immuunsysteem. Verliezen mensen met HIV 1-10 procent van hun lichaamsgewicht, dan vermindert hun weerstand tegen infecties. Spiermassa kan voor deze groep dus het verschil tussen leven en dood betekenen.

De onderzoekers spraken met experts uit de bodybuilding voordat ze hun proef begonnen, en bepaalden in die gesprekken hun doseringen. [In hun naschrift bedanken de onderzoekers Michael Mooney - red.] Daarom gaven de onderzoekers hun proefpersonen in week 1 en 2 van hun kuur 200 en 400 mg van Organons Deca-Durabolin. Van week 3 tot week 12 kregen de proefpersonen elke week een injectie met 600 mg deca. Van week 13 tot week 16 bouwden de onderzoekers de doses af, en kregen de proefpersonen respectievelijk 400, 200, 100 en 50 mg deca per week.

De voeding van de mannen was traditioneel-westers. Iets meer dan 16 procent van hun energie kwam uit eiwitten, ongeveer 50 procent uit koolhydraten.

Tijdens de kuur trainden 15 proefpersonen met gewichten. Ze gingen 3 keer per week naar de gym en trainden met basisoefeningen hun hele lichaam. De proefpersonen deden de bench-press, pull-downs, military-press, biceps-curls en triceps-extensions voor het bovenlichaam, en de leg-press, calf-raises, leg-curls en leg-extensions voor het onderlichaam. De mannen maakten 3 sets van 8 herhalingen van elke oefening. De laatste set van elke oefening was to failure. Tussen de sets namen de mannen maximaal 2 minuten rust.

De overige 15 mannen trainden niet. Zo wilden de onderzoekers achterhalen hoe de wisselwerking tussen anabolen en krachttraining er in deze groep precies uitziet.

Hieronder zie je wat er gebeurde met de lichaamssamenstelling. PRT = krachttraining.


Dit doet 600 mg Deca-Durabolin per week


Open deur: de anabolen en de decakuur versterkten elkaars werking. In de deca-groep nam de lean body mass toe met 3.9 kilo. In de deca+training-groep was dat 5.2 kilo.

De verschillen tussen de twee groepen zijn groter als je kijkt naar de effecten op de kracht. De proefpersonen werden sterker door het anabole steroid, maar nog veel sterker als ze erbij trainden. Nog een open deur - we zijn ons ervan bewust.


Dit doet 600 mg Deca-Durabolin per week


Het meest opvallende van de studie staat in de tabel waarin de onderzoekers de - overigens milde - nevenwerkingen van de anabolenkuur samenvatten. Een stukje van die tabel staat hieronder. Van de 15 mannen in de deca-groep rapporteerden er 8 dat hun testikels kleiner werden. In de deca+training-groep waren dat er maar 4.


Dit doet 600 mg Deca-Durabolin per week


Is het remmende effect van nandrolondecanoaat - de actieve stof in Deca-Durabolin - op de lichaamseigen hormoonaanmaak minder als je er hard bij traint? Je zou het wel denken. De onderzoekers hebben echter niet gemeten wat de anabolenkuur doet met de omvang van de testes, dus zeker weten doen we niet. Het zou niet de eerste keer zijn dat volgens een studie de bijwerkingen van anabolen verzachten door training. Volgens een publicatie uit 2006 maakt een decakuur minder agressief in combinatie met krachttraining.

De metingen van hierboven zijn gedaan in de twaalfde week van de anabolenkuur. Wat de proefpersonen overhielden van hun anabolenkuur nadat ze een paar maanden clean waren geweest vertelt de studie niet. De ervaring van anabolengebruikers is dat je na een kuur een groot deel van je gewonnen spiermassa weer verliest.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken