Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Testuitslagen       Anabolen & risico's       Anabolen & detectie    

2 6 - 0 2 - 2 0 0 4

Dit zit er in AlphaDopa Growth Poppers van Pinnacle

De groeihormoonbooster AlphaDopa Growth Poppers van de Amerikaanse fabrikant Pinnacle bevat testosteron, DHT en een reeks van nandrolon- en testosteronprecursoren. Dat schrijven Belgische onderzoekers in een artikel waarin ze een nieuwe onderzoeksmethode voor supplementen introduceren. Het stuk verschijnt binnenkort in Biomedical Chromatography.

De onderzoekers zijn verbonden aan het Gentse dopinglaboratorium en hebben hun test ontwikkeld om androgenen op te sporen in supplementen. Aanleiding daarvoor is de golf nandrolonpositieven in de sport, die sporters vaak toeschrijven aan verontreinigingen in hun supplementen.

Niet altijd ten onrechte, blijkt uit onderzoek van het IOC. Daarin keken onderzoekers naar 634 supplementen die in 94 gevallen (bijna vijftien procent) prohormonen bleken te bevatten. Vooral 19-nor-androgenen kunnen positieve dopinguitslagen veroorzaken.

Met hun test willen de Belgen fabrikanten van supplementen een middel aanbieden waarmee die kunnen controleren of er geen hormonen in hun middelen zitten. De test spoort 28 androgenen op, varierend van DHEA tot stanozolol.


Dit zit er in AlphaDopa Growth Poppers van Pinnacle


AlphaDopa Growth Poppers

Om de methode te testen onderzochten de Belgen 'supplement X', waarvan ze alleen kwijt wilden dat het van Amerikaanse origine was. Maar uit de beschrijving van het product kun je opmaken dat het gaat om AlphaDopa Growth Poppers van Pinnacle. Het is een cocktail van drie stoffen die de groeihormoonafgifte moeten bevorderen.


Dit zit er in AlphaDopa Growth Poppers van Pinnacle


- Mucuna pruriens is een boon die voor meer dan 10 procent bestaat uit het aminozuur L-Dopa. L-Dopa verhoogt in hoge doseringen de aanmaak van dopamine en daardoor indirect ook de afgifte van groeihormoon.

- L-alpha glycerylphosphorylcholine is een uit soja afkomstige precursor van acetylcholine. Acetylcholine verhoogt volgens de supplementenindustrie in hoge concentraties de groeihormoonafgifte.

- Bacopa monniera is een kruid dat traditionele Indiase genezers gebruiken als rustgevend middel en als middel tegen mentale veroudering. In de jaren zestig zouden Indiase onderzoekers twee werkzame stoffen in het kruid hebben ontdekt. De ene zou de groei van hersencellen versnellen, de andere zou de aanmaak van het vaatverwijdende NO verhogen.

Alle drie de middelen zijn in het alternatieve circuit in trek als anti-Alzheimermiddelen en legale smartdrugs. Pinnacle voegde ze samen in een groeihormoonbooster.

In het supplement vonden de onderzoekers echter ook stoffen die daarin niet thuis horen.


Dit zit er in AlphaDopa Growth Poppers van Pinnacle


AlphaDopa Growth Poppers is ook in Nederland verkrijgbaar.

W. Van Thuyne and F. T. Delbeke. Validation of a GC-MS screening method for anabolizing agents in solid nutritional supplements. Biomed Chromatogr. 2004 Apr;18(3):155-9.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken