0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Aantrekkelijkheid       Plantaardige extracten       Cosmeceuticals       Plantaardige steroïden    

Try ecdysteroids for younger skin and more muscle mass

0 8 - 1 1 - 2 0 1 0

  Ecdysteroïden voor jongere huid en meer spiermassa (Menopause 18(3):p 323-327, March 2011.)

Het is misschien een idee voor een nieuw supplement: geen sportsupplement maar een skinceutical met een fikse concentratie 20-hydroxy-ecdysterone. Volgens een dierstudie van het University Medical Center Goettingen verbetert zo'n supplement niet alleen de lichaamssamenstelling, maar ook de huid.

20-Hydroxy-Ecdysterone


Ecdysteroïden voor jongere huid en meer spiermassa
20-Hydroxy-
Ecdysterone is een ecdysteroid. Planten die familie zijn van onze spinazie maken ecdysteroïden aan om zich te beschermen tegen rupsen. Rupsen veranderen in vlinders als ze 20-hydroxy-
ecdysterone binnenkrijgen - en vlinders eten geen spinazie. Een standaardhoeveelheid spinazie bevat meer dan 100 mg ecdysteroïden.

Ecdysteroïden zijn voor mensen en dieren anabool, en dus zijn er legio ecdysteroidsupplementen voor sporters op de markt die de spiergroei moeten versnellen. Oudere Russische dierproeven vergelijken de anabole werking van ecdysteroïden zelfs met die van methandienone. Wellicht overdreven, maar ook in recente Duitse dierproeven zijn kleine hoeveelheden 20-hydroxy-ecdysterone anabool voor spier, bot en kraakbeen. Volgens Amerikaans onderzoek maakt 20-hydroxy-ecdysterone muizen sterker en slanker.

De Duitse onderzoekers vroegen zich af wat 20-hydroxy-ecdysterone doet met de huid. Vrouwen die de overgang zijn gepasseerd maken minder estradiol aan en krijgen daardoor vaak last van een versneld verouderende huid. Hormoontherapie helpt, maar oestrogene verbindingen verhogen weer de kans op kanker. 20-Hydroxy-Ecdysterone is niet oestrogeen. You do the math.

Nadat de onderzoekers vrouwelijke ratten zonder eierstokken 12 weken elke dag 18, 57, or 116 mg 20-hydroxy-ecdysterone door hun voer hadden gegeven, zagen ze dat de huid van de dieren daardoor inderdaad dikker werd. De spiermassa nam toe, de vetmassa nam af.


Ecdysteroïden voor jongere huid en meer spiermassa

Ecdysteroïden voor jongere huid en meer spiermassa


De conclusie ligt voor de hand. De onderzoekers denken dat ecdysteroïden voor post-menopausale vrouwen een alternatief zijn voor hormonen.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken