Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Duurdoping       Anabolen & studies       Risico's van anabolen    

2 9 - 1 0 - 2 0 0 6

  Farmaceut Ciba testte boldenon op senioren (European Journal of Clinical Pharmacology Volume 1, Number 2 / October, 1968)
Als dopingjagers een sporter betrappen op boldenon, spreken journalisten meestal van ‘een veterinair anabool steroid’. Niet raar, want voordat de UG-labs als paddenstoelen uit de grond schoten, waren alle beschikbare boldenonpreparaten eigenlijk voor veterinair gebruik. Toch hebben farmaceuten erover gedacht om boldenon voor humane toepassingen te ontwikkelen. Dat blijkt uit een oud wetenschappelijk artikel dat we vonden in de European Journal of Clinical Pharmacology.


29'038-Ba


In dat artikel beschrijven Griekse onderzoekers in opdracht van Ciba de effecten van 'een nieuw anabool' 29'038-Ba op vijftien senioren, die woonden in een bejaardentehuis in de buurt van Athene. 29'038-Ba was boldenonundecylenaat of 17 beta-hydroxy-androsta-1,4-diene-3-one 10-undecylenate.
De Grieken injecteerden hun proefpersonen om de twee weken met vijftig milligram boldenon. De senioren kregen acht injecties. Nou niet bepaald de doseringen die sporters tegenwoordig gebruiken.
In die doses deed het middel niet zo verschrikkelijk veel. De onderzoekers wilden vooral weten wat het effect van het anabool op de nieren van de proefpersonen was, maar konden geen nadelige effecten vinden. Het milde kuurtje verhoogde de hoeveelheid creatinine in de urine een beetje, maar de toename was niet significant.
Ook andere effecten waren gering. Het gemiddelde lichaamsgewicht nam met twee kilo af, de bloeddruk nam een beetje af, het hematocriet steeg. Geen van de effecten was significant. Wel significant was de afname van de hoeveelheid calcium in het bloed. 'This may reflect enhancement of bone tissue anabolism', aldus de onderzoekers.

29'038-Ba

Effecten op de leverfuncties waren er niet, zoals je hierboven ziet. 'The present data indicate that the steroid examined does not exhibit hepatotoxicity at the dose and schedule employed', schrijven de Grieken. 'Probably because the compound tested is not 17alpha-alkylated.'
Drie vrouwen rapporteerden tenslotte een toename van de libido. Die, schrijven de Grieken, was van voorbijgaande aard.
Er moeten meer humane boldenon-studies zijn. Toen we de codenaam 29'038-Ba intikten in PubMed, hadden we tenminste meteen beet. [Acta Cytol. 1970 Nov-Dec;14(9):595-602.]

3 0 - 1 0 - 2 0 0 6

  Bulgaarse anabolenlijn opgerold (novinite.com 29 October 2006)
Kort berichtje.
"Bulgaria's Drug Enforcement Unit at the Sofia Airport had seized a large number of postal parcels containing anabolic steroids. The parcels containing anabolic steroids were 246. The sender of a total of 197 of them is a Sofia citizen. The addresses of the recipients are several locations in the US."

2 7 - 1 0 - 2 0 0 6

  Onderzoek Spaanse bloeddopingkliniek loopt vast (Reuters) (Offline)
Als bloeddoker Eufemiano Fuentes zijn zakjes rode bloedcellen netjes heeft ingevroren,
Eufemiano Fuentes
en geen ratten-insuline als IGF-1 heeft verkocht, dan gaat de dopingdokter die door Operation Puerto wereldberoemd werd, vrijuit.
Dat gerucht ving de Spaanse krant El Mundo op.
In Spanje is doping niet strafbaar. Het in gevaar brengen van mensenlevens door gerommel met medicijnen wel.

2 7 - 1 0 - 2 0 0 6

  PMeds.com opgerold, blijkt miljoenenbedrijf (dailysouthtown.com) (Offline)
Een boze vader, die zich afvroeg hoe zijn zoon aan anabolen kon komen via het web, heeft het einde ingeluid van de medicijnen- en anabolenwebsite PMeds.com. Zijn klacht zette een politie-onderzoek in gang, dat nu eindigt met het verschijnen van de mensen achter PMeds voor de rechter.
De vanuit een Amerikaans stadje operende onderneming was een miljoenenbedrijf, blijkt uit afgetapte emails en papieren die agenten in de vuilnisbak vonden. Het bedrijfje leverde medicijnen uit Mexico en anabolen uit Belize. Wat die anabolen betreft: daar zit een link tussen het onlangs opgerolde HiTech en PMeds. PMeds kocht anabolen van Hi-Tech.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken