Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Clenbuterol & salbutamol       Anabolen & studies       Cacao       Ongewone anabole methoden    

2 5 - 1 1 - 2 0 0 9

  Fenol in cacao werkt als clenbuterol (FASEB J. 2005 Apr;19(6):497-502.)

Je hebt contacten in de cacao, je zit in de voedingssupplementen, je vindt het heerlijk om de dopingjagers dwars te zitten en je hebt ergens een buidel geld die op moet. Zoek niet verder. Wij hebben een uitstekend idee voor je. En je krijgt het helemaal gratis en voor niks.

Tot de meest effectieve body recompositioning drugs behoren de beta-2-agonisten. Clenbuterol is een hele bekende, maar ook salbutamol en fenoterol behoren tot de beta-2-agonisten. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze in het lichaam de beta-2-adrenoreceptor prikkelen, en zo de aanwas van spiermassa bevorderen en tegelijkertijd vetmassa afbouwen. Het gebruik van die stoffen is in de sport verboden, en supplementenmakers mogen ze niet in hun producten stoppen.

N-Caffeoyldopamine

N-Coumaroyldopamine
Dat geldt niet voor een groep stoffen die in cacao zit. Ze zitten in de boon, maar ook in de rest van de plant. Waarschijnlijk maakt de cacaoplant ze aan als afweer tegen ziekte en andere vormen van plantenstress. [Ann Bot. 2003 Oct;92(4):613-23.]

De bewuste stoffen zijn metabolieten van tyrosine. Een van die metabolieten is N-caffeoyldopamine [figuur hierboven]. Die stof is ook bekend als clovamide. N-caffeoyldopamine en zijn analogen imiteren in reageerbuisproeven de werking van clenbuterol. Dat blijkt uit een onderzoek van het Phytonutrients Laboratory, een onderdeel van het Amerikaanse landbouwministerie, dat in 2005 is verschenen in FASEB Journal.

De onderzoekers brachten clovamide en zijn analogen in contact met immuuncellen die beschikken over beta-2-receptoren. Om te bepalen hoe goed de stoffen die receptor konden prikkelen maten de onderzoekers de concentratie cAMP. Hoe meer cAMP de cellen aanmaakte, des te beter prikkelden N-caffeoyldopamine en zijn analogen de beta-2-receptor. Hieronder zie je dat binnen deze klasse stoffen clovamide en zijn analoog N-coumaroyldopamine de krachtigste beta-2-agonisten zijn.


Fenol in cacao werkt als clenbuterol


Pas echt interessant wordt het als de onderzoekers de adrenergene werking van clovamide en zijn analoog gaan vergelijken met die van fenoterol en salbutamol. Die werking is praktisch identiek.


Fenol in cacao werkt als clenbuterol


Nou is er al een extract van bioactieve stoffen uit cacao op de markt: chocamine. Uit U.S. Patent 7,048,941, waarmee New World Enterprizes chocamine heeft beschermd, staat dat de hoeveelheid van deze stoffen in chocamine aan de krappe kant is. Er is dus ruimte voor verbetering.


Fenol in cacao werkt als clenbuterol


Nu nog een pakkende naam. Ehm...

Wat dachten jullie van Chocoterol(tm)?

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken