0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Testosteron & leefstijl       Afslanken       Testosteron & supplementen       Afslanksupplementen    

0 5 - 1 0 - 2 0 1 0

  Forskolin is afslankmiddel en testosteronbooster tegelijkertijd (Obes Res. 2005 Aug;13(8):1335-43.)

Dikke mannen die elke dag 500 mg extract van de tropische plant Coleus forskohlii slikken, verliezen daardoor enkele kilo's vet en winnen ongeveer evenveel vetvrije massa. Dat blijkt uit een studie die is betaald door Sabinsa, de producent van het Coleus forskohlii-extract Forslean. Het supplement verhoogt bovendien de aanmaak van testosteron.

Forskolin
Forslean bestaat voor 10 procent uit de verbinding forskolin [chemische structuur hiernaast]. Forskolin activeert in cellen het enzym adenylylcyclase. Dat enzym zet ATP om om in cAMP, een signaalmolecuul dat prikkels van geactiveerde receptoren doorgeeft aan het DNA. Zo verhoogt forskolin de gevoeligheid van de receptoren voor LH in de testes, en de gevoeligheid van de receptoren voor adrenaline in de vetcel.

Zie daar de rationale achter de proef die bewegingswetenschapper van de University of Kansas in 2005 publiceerden in Obesity Research. In dat experiment slikten 15 dikke mannen gedurende 12 weken twee keer per dag 250 mg Coleus forskohlii-extract - en slikten 15 andere dikke mannen een placebo. De onderzoekers vroegen zich af of de mannen in de forskolingroep daardoor afvielen. Dat deden ze niet, maar ze verloren wel vetmassa.


Forskolin is afslankmiddel en testosteronbooster tegelijkertijd

Forskolin is afslankmiddel en testosteronbooster tegelijkertijd


Vijf kilo vet eraf, vier kilo vetvrije massa erbij. En dat terwijl de proefpersonen evenveel bleven eten. De onderzoekers verklaren het body recompositioning effect door de verhoogde aanmaak van testosteron.


Forskolin is afslankmiddel en testosteronbooster tegelijkertijd

Forskolin is afslankmiddel en testosteronbooster tegelijkertijd


Of testosteron werkelijk zo'n grote factor in de veranderde lichaamssamenstelling was wagen we te betwijfelen. Het is natuurlijk hardstikke leuk als je concentratie vrij testosteron met 3 procent omhoog gaat, maar 3 procent is natuurlijk, ehm, niet zo verschrikkelijk veel.

Over bijwerkingen rept de studie met geen woord. Of de onderzoekers zagen ze over het hoofd, of ze waren er niet. In dat laatste geval is forskolin een perfect afslankmiddel. Als de onderzoekers tenminste niet hebben gejokt...

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken