Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Psychologie       Cosmeceuticals       Seks       Aantrekkelijkheid    

2 3 - 0 7 - 2 0 0 9

  Grotere cup geeft vrouw meer aanspraak (Body Image. 2007 Dec;4(4):386-90.)

De relatiemarkt is een vleesmarkt. Vrouwen willen mannen met een gespierd-maar-ook-weer-niet-te-gespierd lichaam, met een gezicht dat blootstelling aan niet-te-weinig-maar-ook-niet-teveel testosteron verraadt. En mannen zijn geen haar beter. Mannen zijn varkens. Dat is weer eens bewezen door een overtuigende studie van de psycholoog Nicolas Guégen, verbonden aan de Université de Bretagne-Sud. [Webstek] Het onderzoek verscheen twee jaar geleden verscheen in Body Image.
Grotere cup geeft vrouw meer aanspraak
Guégen deed een experiment met een studente met cupmaat A. Ze was 20 jaar oud en was niet opvallend mooi. De psycholoog liet haar disco's bezoeken, en turfde hoe vaak mannen haar aanspraken. De studente had de instructie gekregen om de mannen af te wimpelen. Ze moest zeggen dat ze wachtte op haar vriend. Daarna herhaalde de onderzoeker het experiment, maar vergrootte met een latex leaf de cupmaat van de studente tot een B. Tenslotte liet Guégen de studente ook nog eens rondlopen met een cupmaat die was opgewaardeerd tot een C. Telkens droeg de studente dezelfde kleren.

Dezelfde proeven deed Guégen terwijl de studente zat op een terras.

De onderstaande tabel vertelt hoe vaak mannen de studente aanspraken. Hoe groter de cupmaat van de studente, hoe meer mannen ze van zich moest afslaan.


Grotere cup geeft vrouw meer aanspraak


De onderzoeker publiceerde in 2007 in een ander tijdschrift een soortgelijk experiment. Toen liet hij zien hoe een studente makkelijker aan een lift kwam als ze een groter cupmaat had. [Percept Mot Skills. 2007 Dec;105(3 Pt 2):1294-8.] Mannen stopten vaker naarmate Guégens studente een grotere cupmaat had. Vrouwen niet.

De vraag waarom mannen vrouwen met een grotere cupmaat aantrekkelijker vinden kan Guégen niet beantwoorden. Misschien komt het door culturele invloeden, zoals blootstelling aan TV-beelden. Maar, zo speculeert de psycholoog, misschien spelen biologische mechanismen ook een rol. "From an evolutionary perspective, the male is under the pressure to disseminate his genes", schrijft hij. "Perhaps large breasts are perceived by men as a sign of fertility and males seek women perceived to be highly fertile to increase the probability of gene transmission."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken