Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten anabolen       Detectie van anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

1 6 - 0 8 - 2 0 0 6

  Hitler spoot Testoviron (J R Coll Physicians Edinb. 2005 Feb;35(1):75-82.) [Offline] Historisch-medisch artikel over Hitlers medicijngebruik. Sinds de jaren dertig was Hitler verslingerd aan de pillen en spuiten van zijn lijfarts Theodor Morell, die de Führer op het laatst dagelijks injecteerde - met glucose, estradiol, corticohormonen, extracten, vitamines, amfetamines en testosteron.
Het artikel leunt zwaar op het speurwerk van de omstreden historicus David Irving: een gespecteerd onderzoeker van archieven met een ongekende kennis van nazi-Duitsland, die op een gegeven moment echter mentale kortsluiting kreeg en ging beweren dat er geen bewijs was voor de holocaust. Maar goed - de kwaliteit van zijn wetenschappelijke werk
Theodor Morell
staat buiten kijf. [Hier] kun je gratis en voor niks Irvings boek The Secret Diaries of Hitler's Doctor neerladen.
Aan megadoseringen testosteron deed Morell niet, kun je er in lezen. Hoe vaak hij Hitler met androgenen injecteerde weten we niet, maar per keer was het een ampul Testoviron van 25 milligram testosteron-enantaat. Gemaakt door de fabrieken van Schering, net als nu. Het spul was in de jaren veertig al op de markt.
Morells injecties hebben Hitler waarschijnlijk geestelijk en lichamelijk gesloopt. De Parkinson-achtige verschijnselen die Hitler ontwikkelde waren het gevolg van de amfetamines die Morell hem toediende, en waaraan Hitler verslaafd was geraakt.
Een van de amfetamine-achtige middelen die Hitler kreeg was Coramin van Ciba. Ook Coramin is nog steeds op
Nikethamide
de markt. De actieve stof, nikethamide of pyridine-3-carboxydiethylamide, of nikethamide dook onlangs op tijdens dopingcontroles. Torri Edwards, een pupil van John Smith, bleek in 2004 glucosetabs te slikken waar iemand stiekem nikethamide had ingestopt.

1 6 - 0 8 - 2 0 0 6

  Vertel op (Bloomberg 15.08.2006) [Offline] In San Francisco heeft een rechter de Balcoverslaggevers Mark Fainaru-Wada en Lance Williams bevolen om te vertellen wie hun de informatie over de zaak heeft gelekt.
De journalisten vertikken dat omdat ze hun bronnen willen beschermen, maar rechter Jeffrey White wuift die bezwaren weg. "De grondwet beschermt verslaggevers niet tegen een gerecht dat het lekken van vertrouwelijke
Links: Lance Williams, rechts: Mark Fainaru-Wada
informatie onderzoekt”, aldus rechter White.
Als de verslaggevers volharden in hun zwijgen, kunnen ze de gevangenis in gaan, en krijgt hun krant, de San Francisco Chronicle, een boete.
De rechtszaak staat niet op zichzelf. De Amerikaanse overheid doet mee met de mondiale trend om media aan de leiband te leggen. Er lopen in de VS meer zaken, waarin de overheid van journalisten eist dat ze hun bronnen openbaar maken.

1 5 - 0 8 - 2 0 0 6

  Wie van jullie heeft zijn spullen in Götenburg laten liggen? (SportBild 15.08.2006) [Offline] Dat wil de Zweedse politie graag weten, aldus woordvoerder Mats Glansberg. Voorbijgangers vonden een dag na het EK Atletiek in Götenburg bij het Scandic Hotel Opalen twee tassen met anabolen, naalden en ‘andere ergogene hulpmiddelen’.

In dat hotel overnachtten de Russen en de Polen.
In één van de tassen zaten slangetjes voor een infuus en lege zakken. De meeste opschriften waren in het Russisch.
De Russen zijn verdacht. Niet alleen wonnen ze op dit EK twaalf gouden schijven, de Russen scoorden ook nog eens met vooral onbekende atleten. Een aantal van hen kwam bovendien met spectaculaire verbeterde tijden.
In zo’n situatie kun op je vingers uittellen dat er geruchten over doping gaan rondzingen. Volgens kranten zouden veel Russische vrouwen ‘opvallend lage stemmen’ hebben gehad, en ‘baardstoppels’ op hun gezicht. El Pais deed er nog een schepje bovenop met berichten over micro-dosering van EPO door Russische sporters.
De Russische dopingjager Nikolai Durmanov ontkent de aantijgingen. Naar goed Russisch gebruik spreekt hij van een samenzwering.
Naschrift: (sport.de 14.08.2006) [Offline] De gevonden zakken bevatten geen dopingmiddelen, zegt politiewoordvoerder Mats Glansberg. "Nach den bisherigen Untersuchungen können wir sagen, dass der Sack lediglich Vitaminprodukte und Herzmedizin enthalten hat."
Nog een naschrift: Het Götenborgse dopingmuisje heeft een gehypertrofieerd staartje, aldus ANP op 28/08/06. "De Europese bond EAA heeft maandag bekendgemaakt dat in 23 van de 151 afgenomen bloedmonsters een te hoge hemoglobinewaarde is vastgesteld."

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken