Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Herontdekte anabolen       Antioestrogene supplementen       Antioestrogenen       Anabolen & studies    

0 3 - 0 4 - 2 0 0 6

Hyperdrol = 6-bromo-androstenedione

De eerste vijfduizend potjes Hyperdrol zijn alweer verkocht, meldt c-los 21 tevreden op het forum van AnabolicMinds.com. De representative van Anabolic Xtreme is niet verbaasd. Hyperdrol is zulk goed spul, dat het wel raar zou zijn als Hyperdrol geen kaskraker zou zijn.

"Ik ga jullie niet vertellen dat je met Hyperdrol net zo hard gaat als met methasterone of madol", post c-los 21 op 03-29-2006.[1] "Maar anders dan veel andere anabole non-steroïden werkt Hyperdrol. En anders dan de prohormonen die wel werken, is Hyperdrol een volledig natuurlijk product dat goed is voor je lichaam."

Dat maakt nieuwsgierig. Hyperdrol bevat, blijkens c-los 21, Cissus quadrangularis, Urtica dioica, 6-BrAD alias 6-Bromodione en forskolin.

Cissus quadrangularis is een plantje waarin plantaardige steroïden in zitten. Urta dioica is een duur woord voor brandnetel. Forskolin is een stof die cellen meer van de second messenger cAMP laat aanmaken. En 6-BrAD...

ATD
"6-BrAD is een nieuwe aromataseblokker", aldus c-los 21. "Het houdt het estradiol laag terwijl je testosteronspiegel stijgt. Er zijn nogal wat blokkers op de markt, meestal afgeleid van androsta-1,4,6-triene-3,17-dione of ATD die de aanmaak van estradiol volkomen plat leggen. Wel, dat maakt je training verschrikkelijk en reduceert je libido. Wie heeft daar zin in?"

Verderop in het draadje krijgt C-los 21 bijval. "Niemand anders heeft BrAD, volgens mij", post AnabolicXLee. "Dit is één van de beste natuurproducten op de markt."

Hum. Nou kun je veel van 6-bromo-androstenedione zeggen, maar het is geen natuurproduct. Het is een synthetische verbinding die niet in de natuur voorkomt. En "nieuw" is het ding ook niet.

6-Alpha-bromo-androstenedione
De eerste melding van de antioestrogene eigenschappen van 6-alpha-bromo-androstenedione dateert uit 1976. In dat jaar verschijnt een artikel in Biochemistry, waarin de onderzoekers vertellen over hun ontdekking dat 6-alpha-bromo-androstenedione in reageerbuizen al binnen tien minuten de omzetting in estradiol stopzet, zeventien uur lang.[2]

Later zullen de onderzoekers meer 6-bromo-androgenen onderzoeken. Ook 6-beta-bromoandrostenedione en 6-bromo-testosterones hebben de aromataseremmende eigenschap, ontdekken ze.[3] In reageerbuizen, tenminste.


Hyperdrol = 6-bromo-androstenedione

Perspective views of 6-beta-bromo-androstenedione (I) and 6-alpha-bromo-androstenedione (II).


We weten trouwens niet welke 6-bromo-androstenedione er in Hyperdrol zit: de 6-alpha-, de 6-beta- of een mengsel van die twee. De wervende teksten van de supplementenmakers maken ons niet wijzer.

Een overzichtsstudie uit 1994 noemt maar één bromo-component: alpha-bromo-androstenedione. In dat verslag staat een veelzeggend zinnetje, dat we je niet willen onthouden.

"Modifications at other positions of the B-ring provide irreversible aromatase inhibitors such as the 6-alpha-bromo analog 18. Due to the inherent chemical reactivity of these inhibitors, they have been examined only in vitro."[4]

Only in vitro. Omdat we geen andere studies hebben kunnen vinden, gaan we er van uit dat de situatie sinds 1994 niet is veranderd.

Als je zin hebt om als proefkonijn te fungeren, dan kun je Hyperdrol overal en nergens op het web bestellen.


1. C-los 21. New from Anabolic Xtreme - Hyperdrol. Anabolic Minds, 03-29-2006. [Link]
2. Francis Bellino, Syed Gilani, Sik Eng, Yoshio Osawa and William Duax. Active-Site-Directed Inactivation of Aromatase from Human Placental Microsomes by Brominated Androgen Derivatives? Biochemistry. 1976 Oct 19;15(21):4730-6. [Link]
3. Mitsuteru Numazawa and Yoshio Osawa. Synthesis and some reactions of 6-bromoandrogens: potential affinity ligand and inactivator of estrogen synthetase. Steroids. 1979 Sep;34(3):347-60. [Link]
4. Robert Brueggemeier. Aromatase inhibitors — mechanisms of steroidal inhibitors. Breast Cancer Research and Treatment 30:31-42, 1994. [Link]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken