Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Krachttraining       Blessures       Groeihormoon       Anabolica & studies    

1 9 - 0 3 - 2 0 0 7

  Illegale behandeling met IGF-1 en groeihormoon herstelt blessures van topsporters (The Healthy Skeptic July 25, 2006) [Offline]
Hoe is het mogelijk? Topsporters lopen verschrikkelijke blessures op, breken schouderbladen, scheuren aanhechtingen, verruineren hun kraakbeen, en toch staan ze binnen enkele maanden weer op het veld alsof er niks is gebeurd. Sal Marinello, krachtcoach en internet-columnist, heeft een stukje van het raadsel opgelost.
Sal Marinello
Achter de schermen behandelen obscure artsen sporters met IGF-1 en groeihormoon, ontdekte hij. Een arts - nou ja: een naturopaat - fluisterde het hem in.
Marinello schreef een column over een artikel in M&F over de trainingsroutines van footballspeler Terrel Owens. Dat stuk noemde de naam van Hank Sloan, die Owens zou hebben geinjecteerd met preparaten die de gewrichten helpen opbouwen.
Die preparaten bestaan niet, zei Marinello. Geen legale, tenminste, die voor menselijk gebruik zijn goedgekeurd.
Daarop ontving hij een boze mail van Hank Sloan zelve. Hoezo bestaan die preparaten niet? Schreef Sloan.
“Samen met biotechbedrijven behandelen wij twaalf footballteams”, aldus Sloan. "We genezen weefsels, aanhechtingen, kraakbeen en gewrichten. Je weet niet waarover je het hebt. Ik stuur je hierbij wat studies die bewijzen dat IGF-1 weefsels kan helpen herstellen."
Sloan is verbonden aan het Genesis Center, een bedrijf dat helpt bij afvallen, sportsupplementen verkoopt en zegt dat het autisme kan genezen. [thegenesiscenter.com]

"So there you have it. A doctor, who works with professional athletes admitting he used human growth hormone and IGF-1 on a professional baseball player in order to heal an injury, comes dangerously close to saying he used IGF-1 on Terrell Owens and indicated that this is a common practice in the treatment of professional athletes."

The Healthy Skeptic July 25, 2006

Genesis is waarschijnlijk de 'we' waarover Sloan het heeft.
Hoe dan ook, dankzij zijn behandeling, voegde Sloan Mainello toe, kon Terrell Owens zo snel terugkeren nadat hij zijn sleutelbeen had gebroken.
Nou gingen de studies die Sloan had opgestuurd over dieren, reageerde Marinello, en was het gebruik van IGF-1 voor de behandeling van blessures niet toegestaan.
Weer reageerde Sloan gepikeerd. Marinello wist niet waarover hij sprak, herhaalde hij. IGF-1 werkte uitstekend.
"Ik heb zojuist een scheur van zestig procent in een ellebooggewricht van een baseballspeler genezen met een combo van groeihormoon, IGF-1 en prolotherapie. We hebben MRI's die het bewijzen. En zo heb ik nog meer van die gevallen."
Als Marinello de mailwisseling publiceert op The Healthy Skeptic reageert Sloan nogmaals. Je vindt Sloans reactie bij de Comments.
Sloan is verontwaardigd dat zijn mails zijn gepubliceerd. Daarvoor waren ze niet bedoeld. Bovendien, zegt hij, heeft hij niet willen zeggen dat hij sporters met IGF-1 en groeihormoon behandelde. Hij gebruikt vooral natuurlijke middelen.

2 6 - 0 3 - 2 0 0 7

  Straks halen we onze nieuwe nieuwe organen uit het schaapmens (Mail on Sunday 24th March 2007)
Esmail Zanjani van de University of Nevada heeft een techniek ontwikkeld die ons van reserve-organen moet voorzien. Zanjani injecteert humane stamcellen in embryo's van schapen.
De stamcellen kunnen komen uit het beenmerg van mensen, de schapen ontwikkelen zich tot dieren die voor vijftien procent uit menselijke cellen bestaan. Chimera's, noemen wetenschappers zulke meng-organismen. De organen van chimera's zijn geschikt voor transplantatie, hoopt Zanjani.
"At present 7,168 patients are waiting for an organ transplant in Britain alone, and two thirds of them are expected to die before an organ becomes available."
Het is ongetwijfeld waar. Maar is een dier dat voor vijftien procent mens is, nog een dier? Waaruit je onbekommerd organen mag oogsten?

2 3 - 0 3 - 2 0 0 7

  Britse overheid waarschuwt voor BZP (BBC Tuesday, 20 March 2007)
Het Engelse equivalent van onze Inspectie voor de Gezondheidszorg, de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), heeft gewaarschuwd voor de nu kennelijk ook in Engeland opgedoken 'energiepillen' met benzylpiperazine.
BZP is op de markt als pil om honden te ontwormen. In Nieuw-Zeeland is de handel in BZP-pillen legaal, en vallen ze onder de supplementen. De Nieuw-Zeelandse overheid wil zo een alternatief geven voor dance-drugs als XTC.
"Our main concern is that people are being led to believe these are safe", aldus een woordvoerder van de MHRA. "They walk into a shop and see a sign that says 'legal alternative'. But it's not legal and it's not an alternative - it's a dangerous medicinal product in its own right. People should not take it."

1 5 - 0 3 - 2 0 0 7

  Politie Eindhoven waarschuwt voor GHB-toedieners (ANP 15 maart 2007) [Offline]
In het Eindhovense uitgaanscentrum Stratumseind melden elk weekeinde zich drie mensen bij de politie, omdat iemand ongezien GHB in hun drankjes heeft gestopt. De politie gaat nu flyers over de synthetische bodybuildingdrug uitdelen.
Volgens een politiewoordvoerder gaan de toedieners willekeurig te werk. Ze willen alleen maar zien wat het effect van GHB is.

1 4 - 0 3 - 2 0 0 7

  Schering-Plough koopt Organon (drugresearcher.com 12/03/2007)
Voor elf miljard. De aankoop verdubbelt het aantal stofjes dat Schering in de pijplijn heeft. [drugresearcher.com 14/03/2007] [Offline] Maar daar zit niks anabools bij.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken