Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Overgewicht       Testuitslagen       Afslanksupplementen       Afslanken    

2 2 - 1 2 - 2 0 0 7

  In afslankpil StarCaps zit diureticum bumetanide (J Anal Toxicol. 2007 Nov-Dec;31(9):601-4.)
In de VS zijn StarCaps al een kwart eeuw "de favoriete afslankpillen van de jetset". Tot de verklaarde liefhebbers behoren Jack Nicholson, Melanie Griffith en Joan Collins. StarCaps is inmiddels zo ingeburgerd dat de maker van de pillen, Nikki Haskell, zelf ook een celebrity is geworden. Haskell zal niet blij zijn met de ontdekking
StarCaps
van het diureticum bumetanide in haar pillen door de University of Utah.
De analyse is verschenen in de Journal of Analytical Toxicology.
De onderzoekers hebben het onderzoek verricht voor de dopingautoriteit Wada. De reden van het onderzoek staat niet in het artikel. Wij houden het erop dat er ergens een sporter die StarCaps slikte is gepakt tijdens een dopingcontrole.
De onderzoekers vonden in StarCaps 0,8 milligram bumetanide per capsule. Ze analyseerden vijf pillen, en in elke pil zat bijna dezelfde hoeveelheid van het diureticum. De onderzoekers gaan er daarom vanuit dat de makers van StarCaps de stof willens en wetens hebben toegevoegd.

In afslankpil StarCaps zit diureticum bumetanide

Patienten die bumetanide krijgen nemen meestal doses van een halve tot twee milligram per dag. Van bumetanide heb je niet veel nodig omdat het lichaam de stof goed opneemt.
De maker van StarCaps adviseert gebruikers twee pillen per dag te nemen. Dat komt neer op 1,6 milligram bumetanide per dag. Dat je daardoor afvalt is logisch. Je urineert meer en verliest vocht. Gezond is het echter niet, en vetmassa afbreken doe je uiteraard ook niet.
Het label van StarCaps vermeldt het diureticum niet. Officieel zitten er in het afslanksupplement knoflook- en papaya-extracten. Volgens de maker is StarCaps een "all-natural dietary supplement", helemaal zonder foute stofjes zoals "amphetamines, thyroid, [sic] nicotine, and ephedrine".
Juist daarom verkoopt StarCaps al een kwart eeuw, jubelt het ongetwijfeld door Haskell zelf samengestelde lemma [Wikipedia] op Wikipedia. "StarCaps is one of the oldest and most successful products of its kind. Being all natural StarCaps never ran into any of the problems that fad products have. The product has been on the market for 25 years."

1 8 - 1 2 - 2 0 0 7

  Dikke buik, slechte adem (Science Daily Dec. 14, 2007)
Hoe meer alcohol je drinkt en hoe dikker je bent, des te onwelriekender zijn de gassen die uit je orale holte wasemen. Dat schrijven Israelische onderzoekers in de Journal of Dental Research. [J Dent Res. 2007 Oct;86(10):997-1000.]
De onderzoekers kwamen de verbanden op het spoor door de ademkwaliteit van negentig mensen te bepalen, en die vervolgens in verband te brengen met de uitkomsten van een vragenlijst die de proefpersonen moesten invullen.
Waarom dikke mensen vaker een slechte adem hebben weet eerste auteur Mel Rosenberg niet. "Obese people may have a diet that promotes the condition of dry mouth. Rosenberg also suggests that people who are obese may be less in tune with taking care of their mouths and bodies."
Zo-zo.
Als dat geen stigmatisering is dan weten wij het ook niet meer.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken