Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Vergeten anabolen       Testuitslagen    

2 3 - 0 8 - 2 0 0 7

Labtest: D-Blade, P-Blade en S-Blade

Ook in de nieuwe supplementenlijn van Sledgehammer zitten anabole steroiden in werkzame doseringen. Dat blijkt uit analyses van van Sledgehammmers D-Blade, P-Blade en S-Blade door een erkend dopinglab, die op miraculeuze wijze bij Ergogenics terecht zijn gekomen. En uit onderzoek van de Duitse dopingjager Hans Geyer.

De meest recente lijn van PharmTec - alias Sledgehammer - bestaat uit supplementen in de vorm van zegeltjes. Het zijn papieren rechthoekjes, die je in je mond moet laten smelten. De zegeltjes zitten aan elkaar vast in vellen, en die zitten in enveloppes van A4-formaat.

Net als de vorige producten van Sledgehammer kun je ook de zegeltjes - ze heten "Blades" - bestellen via supplementenwinkels op het web. Bovendien adverteert de maker openlijk in paginagrote advertenties in fitnessbladen. Ze zijn behoorlijk populair onder sportschoolbezoekers.

In zijn reclame-uitingen jokt Sledgehammer over de bestanddelen van zijn producten. Neem nou de advertentie voor D-Blade of Diana-Blade, het vlaggenschap van PharmTec's nieuwe lijn. Het stuk is jubelend over methandrostenolone, de actieve stof in Dianabol. Het was een anabool dat in de jaren zestig 'door sporters voor sporters' zou zijn ontwikkeld. [Dat klopt niet. Hoe het werkelijk zit lees je hier.]

"Dianabol weist eine Strukturmodifikation auf, die als c17-Alpha-Alkylierung bekannt ist und die die orale Einnahme in unveraendertem Zustand und anschließende Durchschleusung durch die Leber ermoeglicht. Leider ist diese Modifikation auch der Grund dafuer, dass Dianabol die Leberenzymspiegel anheben kann. Darum beschraenken die meisten Sportler ihre Benutzung von Dianabol auf 6 Wochen oder weniger - obwohl viele es gerne doppelt so lang benutzen wuerden."

Methandrostenolone is goed spul, zegt het stukje. Nadeel van methandrostenolone is zijn 17-alpha-methylgroep, die van methandrostenolone weliswaar een middel maakt dat je oraal kunt innemen, maar ook levertoxisch maakt. Gelukkig hebben de jongens van Sledgehammer daar iets op gevonden.

"Duerfen wir vorstellen: die neue Generation von Dianabol: D-BLADE. D-BLADE ist in jeder Weise identisch mit Dianabol, nur fehlt die c17-Alpha-Alkylierung. Heißt das nun aber nicht, dass es die orale Einnahme nicht uebersteht? Die Antwort lautet - Jein."

In D-Blade, zegt de fabrikant, zit een soort methandrostenolone zonder die gevaarlijke methylgroep. Om de lever te passeren moet je de zegeltjes laten smelten onder je tong. Kennelijk woont er onder je tong een feetje dat de anabole moleculen van D-Blade direct naar je spiercellen brengt.

Pharm-Tec noemt zijn anabole levervriendelijke component D Blade 17 M-Hybrid Diana-Compound.

Wat er werkelijk is D-Blade zit, blijkt uit de labtest die een erkend laboratorium heeft verricht. In D-Blade zit gewoon methandrostenolone. Met alles erop en eraan. Inclusief riskante methylgroep.

Datzelfde methandrostenolonel is ook de werkzame stof in een ander Blade-supplement: Parabolon-B of P-Blade. Volgens de makers zit er in Parabolon-B P Blade 17Tren-1,4dien-3-one Beta-Compound, maar zowel het lab dat we hierboven noemden als Hans Geyer vonden gewoon methandrostenolone in de zegeltjes. In een zegel, zegt Geyer, zit zo'n tien milligram methandrostenolone.

Ook in de nieuwe supplementenlijn van Sledgehammer zitten anabole steroiden in werkzame doseringen. Dat blijkt uit analyses van van Sledgehammmers D-Blade, P-Blade en S-Blade door een erkend dopinglab, die op miraculeuze wijze bij Ergogenics terecht zijn gekomen. En uit onderzoek van de Duitse dopingjager Hans Geyer.
Geyer testte ook een derde product uit de Blade-lijn: S-Blade, Stanozolon-B of Stanozolon-Blade. De actieve stof in die zegeltjes, aldus de fabrikant, is S-Blade 5-Alpha Pyrazol-Compound. In zijn advertenties omschrijft Sledgehammer die stof als een "thermogenically acting thyrogenic Iodo-Pyrazol-Grid, a maximum mitochondrial metabolic enhancer".

Een zegeltje S-Blade, aldus Geyer, bevat tien milligram stanozolol.

Geyer heeft zijn analyses nog niet gepubliceerd. Hij heeft ze op 27/1/07 wel besproken tijdens het congres Nutrition & Peak Performance in Ierland.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken