Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Ongewone anabolica       Plantaardige extracten     Anabolen Uit Planten  Plantaardige anabolen       Testosteron & suppletie    

2 9 - 0 8 - 2 0 0 7

  Leugens en bedrog rond anabool supplement Laxogenin (Yahoo!Sports August 28, 2007)
De affaire rond het supplementenbedrijf Maxim Rejuvenation, Maxim-eigenaar Brian Yusem en Maxims wonderbare supplement Laxogenin begint verdraaid veel op die rond Balco te lijken. Alle ingredienten zijn aanwezig: een goeroe met een nep-supplement waaraan krankzinnige claims hangen, een supplementenbedrijf dat sporters doping levert - en een wakkere journalist die de snode praktijken aan het licht brengt.
Die journalist heet Josh Peter.
Laxogenin-gels
Voor Yahoo!Sport sprak hij met footballspeler Tim Couch. Couch, profspeler sinds de late jaren negentig, kreeg in 2004 een schouderblessure die volgens artsen het einde van zijn loopbaan betekende. Couch moest onder het mes. Als zijn operatie slaagde, aldus zijn chirurg, zou Couch "weer een balletje golf kunnen slaan", "voor de lol".
Maar inmiddels staat Tim Couch weer op het veld. Dat heeft hij te danken aan Laxogenin, zegt hij in testimonials.
"After working with Brian at Maxim for the past year or more, I went back to see my surgeon. He couldn't believe how strong my shoulder was", zegt de football-ster op de website van Maxim. "He said that about seventy percent of the people who had as major of surgeries as I did never make it back to playing. He cleared me to throw again and I'm now on my way to getting back in the NFL."
Ook zoiets zegt Couch in een video-boodschap die hij voor Maxim Rejuvenation heeft gemaakt. Daarin noemt de populaire speler ook het supplement Laxogenin.
Leugens en bedrog rond anabool supplement Laxogenin
Laxogenin is wat voor Balco ZMA was/is. Een melkkoe.
Laxogenin wordt door de self made-chemicus Mark Thierman voor Maxim gemaakt uit diosgenin, een goedkoop plantensteroid uit de yam. Een kilo kost driehonderd dollar. Thierman maakt daar - je ziet hem op de foto hiernaast aan het werk - Laxogenin van, en verkoopt dat spul voor 4500 dollar per kilo aan Maxim. Maxim verkoopt die kilo weer voor 150.000 dollar aan supplementen in geltabs.
Tel uit je winst.
Thierman is geen onbeschreven blad. De man is in de jaren negentig al eens veroordeeld voor de productie van GHB. Hij slikt Xanax en slaapt met een pistool naast zijn bed. Hij zit onder de zweren en zijn buik is opgezwollen. Zelf denkt Thierman dat de geheime dienst hem aanvalt met biologische wapens.
Thierman zegt dat hij Laxogenin ontdekte in oude Russische studies, die de verbinding beschrijven als een ergogeen middel dat sporters "superhuman" kan maken. [Wij hebben die studies niet kunnen vinden - red.] Thierman probeerde al meerdere keren het steroid te vermarkten, maar pas sinds hij zaken doet met Yusems Maxim Rejuvenation rinkelt de kassa.
Overigens is het niet waarschijnlijk dat Couch' herstel werkelijk het gevolg is van het gebruik van Laxogenin. Journalist Josh Peter kreeg van een ex-werknemer van Maxim kuurschema's voor Couch in handen. Die verklappen dat Couch zijn herstel dankt aan royale doseringen groeihormoon en anabole steroiden. Couch verloor daardoor kilo's vet, en won nog veel meer kilo's spiermassa.
Diosgenin
Laxogenin
Toen Peter rondliep op Maxim, zag hij bovendien partijen anabole steroiden en groeihormoon. Toen hij sprak met goeroe Yusem verwittigden medewerkers de directeur dat "het groeihormoon op was".
Voor de volledigheid liet Josh Peters monsters van Maxims Laxogenin analyseren door Don Catlin, de man die THG kraakte, en Michael Sekera, een wetenschapper die de biologische effecten van THG heeft onderzocht.
In Laxogenin zit gewoon diosgenin en diosgenin-acetaat, ontdekten ze. Iemand heeft wel geprobeerd Laxogenin uit diosgenin te maken, maar de synthese is mislukt en het spul is desondanks toch de verkoop in gegaan.
Laxogenin-gels
Volgens Thierman heeft Catlin een te ingewikkelde analysemethode gebruikt. Maar als Josh Peter bij Patrick Arnold, de maker van THG, te rade gaat, hecht de goeroes der goeroes weinig waarde aan Thiermans oordeel.
Overigens lijkt laxogenin sprekend op de verbinding die supplementenbedrijf Anabolic Xtreme in zijn Mass FX stopt. Die stof heet ook wel chlorogenin.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken