Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Anabolen & studies       Anabolen & risico's       SARM's       In de pijplijn    

Merck's new anabolic steroid: MK-0773

1 4 - 0 6 - 2 0 1 0

  Mercks nieuwe anabole steroïde: MK-0773 (J Biol Chem. 2010 May 28;285(22):17054-64.)

Een echte naam heeft hij nog niet, maar als het aan de belangrijke mannen van Merck/Schering-Plough Pharma ligt, dan komt hij binnen afzienbare tijd op de markt: het anabole steroid MK-0773. Je ziet zijn structuurformule hieronder.

MK-0773
Eigenlijk verwachtten experts dat het al via websites verkrijgbare S4 de medische markt voor spier-, bot- en libidoversterkers zou verovereren. Of anders een chemisch broertje van S4, dat uit de dezelfde koker van komt: het bedrijf GTx. Verwikkelingen op de markt voor nieuwe anabolen doen echter vermoeden dat het tijdperk van de steroïden nog niet is afgelopen.

GTx is opgericht door de chemici die als eersten nieuwe anabolen hebben gemaakt zonder steroidstructuur. SARM's, heten die dingen: ze interacteren met de androgeenreceptor, maar hebben nauwelijks androgene effecten. Je leest er meer over in Hoofdstuk 20 van het onovertroffen Anabolenboek.

GTx werkte samen met Merck, maar toen Merck fuseerde met Schering-Plough kwam aan die samenwerking een einde. GTx gaat, als je afgaat op persberichten, nu weer op eigen kracht verder met zijn eigen SARM's. [tradingmarkets.com June 11, 2009] [Offline] Het door nieuwe bazen aangestuurde Merck heeft het onderzoek naar de ouderwetse anabolen weer gepakt.

Nou hebben anabole steroïden een slechte naam. Daarom doen de Merck-onderzoekers net alsof of hun MK-0773 ook een SARM is. SARM is nu eenmaal een positievere term dan 'anabool steroid'. Je kunt het de Merckenaren niet kwalijk nemen. Zelfs trenbolone heeft SARM-achtige eigenschappen, beweren sommige onderzoekers in recente reviews. [Steroids. 2010 Jun;75(6):377-89.]

In de Journal of Biological Chemistry publiceren onderzoekers van Merck Research Laboratories resultaten van proeven met MK-0773 op ratten. Ze hadden het 4-aza-steroid nog ergens liggen. Dat het ding een interessante werking had, ontdekten de onderzoekers toen ze een hele partij verbindingen onderwierpen aan een nieuwe test. Die test bepaalt of verbindingen leuke dingen konden doen met de androgeenreceptor zonder al te veel bijwerkingen veroorzaken.

DHT, ontdekten de onderzoekers, bindt 6 keer beter aan de androgeenreceptor dan MK-0773. Het killeranabool methyltrenbolone bindt zelfs 8 keer beter aan de androgeenreceptor dan MK-0773.

Toch verhoogt MK-0773 in ratten zonder testes de lean body mass. Weliswaar heb je daarvoor meer mg/kg nodig dan als je DHT gebruikt, maar de androgene bijwerkingen - afgemeten aan het effect op de zaadblaasjes - stellen niets voor.


Mercks nieuwe anabole steroïde: MK-0773

Mercks nieuwe anabole steroïde: MK-0773


Het cholesterol verlagen deed MK-0773 in mindere mate dan DHT.


Mercks nieuwe anabole steroïde: MK-0773


Op dit moment vind je op PubMed nog welgeteld 1 publicatie over het nieuwe middel, maar Merck heeft inmiddeld 3 humane trials met orale versies van het middel afgerond. [clinicaltrials.gov] Daarbij zitten ook trials die MK-0773 vergelijken met good old testosteron. We schorten ons oordeel over MK-0773 op totdat die studies zijn gepubliceerd.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken