0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Overgewicht       Plantaardige extracten       Afvallen       Afslanksupplementen    

0 4 - 1 1 - 2 0 1 0

  Met 8 mg fucoxanthin verbrand je dagelijks 457 kcal extra (Diabetes Obes Metab. 2010 Jan;12(1):72-81.)

Een caroteen dat je in praktisch alle eetbare bruine zeewieren tegenkomt is fucoxanthin [structuurformule hieronder]. Op het web vind je die verbinding ook in afslanksupplementen als FucoThin. Die werken, en goed ook - als je de onderzoekers van de Moskouse Russian Academy of Natural Sciences mag geloven.


Fucoxanthin


Met 8 mg fucoxanthin verbrand je dagelijks 457 kcal extra

De onderzoekers deden proeven met zuivere fucoxanthin, maar ook met het door het Amerikaanse National Bioscience Corporation gepatenteerde preparaat Xanthigen. Dat is een mengsel van fucoxanthin en granaatappelolie. De National Bioscience Corporation is actief in vermarkten van Russisch onderzoek naar actieve plantenstoffen. Het bedrijf is ook de maker van het afslanksupplement Aralox.

De onderzoekers zetten 151 dikke vrouwen 16 weken op een dieet van 1800 kcal per dag, en gaven de vrouwen daarbij een placebo of supplementen. Toen de proef was afgelopen waren de gebruikers van Xanthigen 4.9 kilo meer afgevallen dan de vrouwen in de placebogroep.


Met 8 mg fucoxanthin verbrand je dagelijks 457 kcal extra


Als we op internet gaan zoeken naar meer informatie, dan stuiten we op healthfoodemporium.com op een pagina over fucoxanthin, die zo te zien is geschreven door de makers van Xanthigen. [Link] Op die pagina lezen we dat de vrouwen in het Russische experiment 5.4 kilo vetmassa verloren. Ze wonnen dus gemiddeld een halve kilo aan vetvrije massa.

Hum.

De onderzoekers testten een hele reeks van supplementen uit. Wijzelf vinden de proeven met pure fucoxanthin het meest interessant. Hieronder zie je dat de vrouwen die 8 mg fucoxanthin per dag slikten dagelijks maar liefst 457 kcal meer verbrandden dan de vrouwen in de placebogroep. Je vraagt je af hoe de lichaamssamenstelling in die 8 mg-groep veranderde...


Met 8 mg fucoxanthin verbrand je dagelijks 457 kcal extra


Bijwerkingen traden volgens de Russen niet op. Bij de gebruikers van fucoxanthine vervette de lever niet, daalde de bloeddruk en daalde de concentratie van het ontstekingseiwit CRP.

Geloven? Of niet geloven? Wijzelf zijn vooralsnog sceptisch. Dat zijn we altijd als een afslanksupplement net zo goed presteert als clenbuterol.

O ja. De tweede auteur van de studie is Zakir Ramazanov. Hij is de oprichter van de National Bioscience Corporation.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken