Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Horror & sensatie       Adoniscomplex       Psychologie       Plastische chirurgie    

1 2 - 1 2 - 2 0 0 2

Mister Mexico krijgt cup C van Slager

Vroeger was Alexander Baez Mister Mexico geweest, maar nu verdiende hij zijn geld als zanger in een restaurant in Miami. Hij begon, op 47-jarige leeftijd, in wedstrijden te verliezen van jongere mannen. Daarom was de bodybuilder blij toen hij in het voorjaar van 1999 Reinaldo Silvestre ontmoette. De plastische chirurg die hem met zijn borstimplantaten weer aan de top kon helpen.

Baez zong in Pancho Villa, een Mexicaans restaurant dat een paar straten van Silvestres praktijk was verwijderd. "Je stem is erg goed", zei Silvestre, toen hij na een optreden met Baez in gesprek raakte. "Wat doe je in Miami?"

Silvestre was overdonderd. Silvestres uitstraling en zijn indrukwekkende verhalen deden hem geloven dat Silvestre zeer, zeer geslaagd was in het leven. De volgende keer dat ze elkaar zagen vertelde Baez over zijn verlangen naar de titel. Baez vertelde de rijzige man met zijn grijzende haar dat hij implantaten wilde, als laatste kans om in de veteranenklasse in de bodybuilding terug te keren.

"Geen probleem", zei Silvestre. Baez zou een week in bed moeten blijven en na een maand weer kunnen trainen. De kosten waren gering. Tweeduizend dollar. Meer hoefde Baez niet.

Silvestre was vol vertrouwen. Hij vroeg een vriendin, die hijzelf groter borsten had gegeven, en haar partner de operatie te filmen. "Voor mijn collega's in Boston", zei hij. "Ik ga naar een congres en wil graag mijn manier van werken laten zien."

Mister Mexico krijgt cup C van Slager

Op 12 april 1999 ging de bodybuilder onder het mes. Baez werd verdoofd en de nachtmerrie begon. Silvestre maakte een centimeterlange inkeping in Baez' rechterborst, onder de tepel. Plastisch chirurgen doen dat meestal in de oksel. Silvestre ging voortdurend met zijn vingers in de wond om hem groter te maken. Daarna sneed hij Baez' borstspier door - voor Baez' loopbaan als bodybuilder niets minder dan een doodsvonnis - en plaatste hij een implantaat, bedoeld voor vrouwen, onder Baez' huid en vulde die met zout water. "We hebben hier de Mexicaanse Johnny Weismuller", grapte Silvestre. "En we gaan deze taco vullen met chili."

Toen de arts de implant had aangebracht naaide hij de wond dicht met grove, amateuristische halen. Hij verzuimde eerst het inwendige weefsel te sluiten - een fout die een eerstejaars medische student nog niet zou maken. De operatie zat erop.

De volgende dagen begon de bodybuilder zich steeds ongeruster te maken over de enorme afmetingen van zijn implants. Ze deden pijn - hij had een ontsteking - en ze waren ongelooflijk groot. "Dat is normaal, Alex", verzekerde Silvestre hem. "Het komt omdat je zo enorm veel spieren hebt."

Baez wachtte zes weken, maar de ontsteking werd niet minder. In die periode stond Baez steeds vaker voor de spiegel, deed zijn poses, en begon zich toen langzaam maar zeker te realiseren wat er met hem was gebeurd. Silvestre had Mister Mexico vrouwenborsten gegeven.

Toen dat besef doordrong wilde Baez Silvestre voor de rechter dagen. Of hem aan reepjes scheuren. Of allebei. Maar de bodybuilder zou geen van die dingen daadwerkelijk ten uitvoer brengen. Op 6 mei 1999 was Reinaldo Silvestre verdwenen. Tot op de dag van vandaag weet niemand waar hij zit.

Als Silvestre niet was gevlucht, was hij gearresteerd. Alexander Baez was niet de enige die door Silvestre was verminkt. De Slager van South Beach, zoals de media hem zouden noemen, was geen plastisch chirurg maar een ordinaire oplichter die mensen open sneed zonder opleiding en zonder apparatuur. Hij was in 1997 in Miami opgedoken, had een kliniek geopend en was onder de Spaanssprekende bevolking slachtoffers gaan zoeken - meestal vrouwen die een borstvergroting wilden en mismaakt uit zijn operatiekamer zouden komen. En die vrouwen hadden een aanklacht tegen Silvestre ingediend.

Met al die slachtoffers die zich bij de politie meldden kwam het uiteindelijk toch nog goed. Een plastische chirurg, een echte chirurg, herstelde Silvestre's schade. Ook bij Baez. Mister Mexico keerde uiteindelijk terug naar de gym.

Als de Amerikaanse justitie Silvestre ooit in handen krijgt, ziet het er slecht voor hem uit. De aanklachten die tegen hem zijn ingediend zijn serieus genoeg om de Slager vijftien jaar achter tralies te laten verdwijnen.

Naschrift: in 2004 arresteerden agenten Silvestre in Belize. In 2006 kreeg hij een celstraf van 7 jaar en 6 maanden.

1. Gil Reavill. The Butcher of South Beach. Maxim, 2-2000.
2. AP. Feds say phony doctor arrested in Belize. October 8, 2004.
3. Local10.com. 'Butcher Of South Beach' Pleads Guilty To Disfiguring Victims - Bogus Doctor Who Gave Man Breasts Gets Reduced Sentence. March 15, 2006.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken