0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Seks       Adoniscomplex       Aantrekkelijkheid       Psychologie    

1 4 - 0 9 - 2 0 0 9

  Onthaarde mannen hebben een streepje voor (gespierde niet) (Arch Sex Behav DOI 10.1007/s10508-008-9441-y.)

Als je de mannen- en vrouwenbladen mag geloven, dan voelen vrouwen zich alleen nog seksueel aangetrokken door mannenlichamen waaraan gesleuteld is. Een mannenlichaam zoals dat er van nature uitziet maakt weinig libido los, dat doet alleen nog een lichaam dat getraind en onthaard is. Volgens een gezamenlijke studie van onderzoekers van de University of Southern California en de Nieuw-Zeelandse Victoria University of Wellington valt dat reuze mee. Gedeeltelijk.

Onthaarde mannen hebben een streepje voor (gespierde niet)
Sociale wetenschappers bestuderen sinds de jaren negentig hoe onder invloed van media de voorkeuren voor lichamen veranderen. Harrison Pope beschreef bijvoorbeeld hoe blootblad Playgirl steeds gespierder mannen is gaan afbeelden en andere onderzoekers ontdekten dat lezers van mannenbladen onzeker over hun lichaam worden door artikelen over de noodzaak van een gespierd lichaam op de liefdesmarkt.

Een studie van de University of California in Los Angeles liet twee jaar geleden zien dat het met die vrouwelijk voorkeur voor gespierde mannen wel losloopt. Vrouwelijke studenten een ietsiepietsie gespierde man wel mooi vinden, maar lopend toch gillend weg van een beetje bodybuildingfysiek. Het Californisch-Nieuw-Zeelandse onderzoek onder een kleine tweehonderd vrouwen, dat binnenkort verschijnt in de Archives of Sexual Behavior, bevestigt die uitkomst.

De onderzoekers lieten de vrouwen figuren zien van meer of minder gespierde mannenlichamen. De vrouwen moesten op een schaal van 0 tot 5 aangeven hoe aantrekkelijk ze die vonden. Het resultaat zie je hieronder. USA = voorkeuren van Amerikaanse vrouwen; NZ = voorkeuren van Nieuw-Zeelandse vrouwen.


Onthaarde mannen hebben een streepje voor (gespierde niet)


Vrouwen vinden een doorsneefysiek net zo aantrekkelijk als een beetje gespierd mannenlichaam. Magere mannen hebben pech, maar niet zoveel pech als dikke mannen.

De onderzoekers vroegen de vrouwen ook hoe aantrekkelijk ze de penislengte van mannen vonden. Hieronder zie je dat een gemiddelde penis voor vrouwen even opwindend is als de grotere uitvoeringen. De kleinere modellen liggen wat minder goed in de markt. Je ziet alleen de waardering van de Amerikaanse vrouwen. Die van de Nieuw-Zeelandse was vrijwel identiek.


Onthaarde mannen hebben een streepje voor (gespierde niet)


Je zou verwachten dat door de opmars van de porno vrouwen een voorkeur hebben gekregen voor de slagzwaarden van dooraderd vlees die je in adult films zie langskomen. Maar dat vermoeden is ongegrond.

Toch lijkt er onder invloed van media wel iets te veranderen. Lichaamsbeharing is voor veel vrouwen lustremmend. Het haarloze mannenlichaam schopt bips.


Onthaarde mannen hebben een streepje voor (gespierde niet)


O ironie. Mannen die alleen de gym bezoeken omdat ze vrouwen willen behagen, verdoen hun tijd. Ze zijn beter op hun plek in de praktijk van een schoonheidsspecialiste.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken