Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslanken       Adoniscomplex       Psychologie       Vetzuchtepidemie    

1 7 - 1 2 - 2 0 0 6

  Onzekere mannen eten meer, onzekere vrouwen juist minder (livescience.com 14 December 2006) [Offline]
Je neemt een stel mannen en vrouwen, die onzeker over hun lichaam zijn. De vrouwen laat je koekeloeren naar foto's van vrouwenlichamen in Cosmopolitan, Glamour, Vogue, Shape en Elle. De mannen laat je kijken naar plaatjes van lichamen in Men's Health, Men's Fitness en Muscle & Fitness. Daarna zet de mannen en vrouwen bij elkaar en laat je ze pretzels eten.
De mannen die onzeker zijn over hun lichaam eten drie pretzels meer dan ze zouden doen als ze de plaatjes niet zouden hebben gezien. De onzekere vrouwen aten een pretzel minder.
Het onderzoek is gedaan door Kristen Harrison van de University of Illinois at Urbana-Champaign. De studie verschijnt in december 2006 in Communication Research.

2 4 - 0 1 - 2 0 0 7

  Porno-actrices vinden dat HD-TV teveel laat zien (New York Times January 22, 2007)
HD-TV laat elk rimpeltje, elk pukkeltje en elk beetje razor rash zien. En dat schiet de actrices in een genre dat bestaat bij de gratie van de close-up in het verkeerde keelgat. No pun intended.
"Producers are taking steps to hide the imperfections. Some shots are lit differently, while some actors simply are not shot at certain angles, or are getting cosmetic surgery, or seeking expert grooming."
Producers zijn al begonnen met het geven van lifestyle-tips aan acteurs. "I tell the girls to work out more, cut down on the carbs, hit the treadmill".
Actrice Jesse Jane gaat vanwege de komst van HD maar onder het mes. "The images are so clear that Ms. Jane’s breast implants, from an operation six years ago, can be seen bulging oddly on screen."

1 2 - 1 2 - 2 0 0 6

  Bodybuilder die vrouw wurgde staat terecht (blackpooltoday.co.uk 12 December 2006) [Offline]
Stukje over de zaak tegen I G, de wedstrijdbodybuilder die zijn vrouw wurgde. De relatie van G, wedstrijdbodybuilder en eigenaar van twee kapsalons, en zijn vrouw was op de klippen gelopen. Toen zijn vrouw hem toebeet dat ze op zoek ging naar 'een echte man', knapte er iets in hem.
Update: In het bloed van bodybuilder G, en in zijn auto, zijn anabolen gevonden. Dat heeft de politie tijdens het proces verklaard. [Blackpool Today 14 December 2006] [Offline] Update: Bodybuilder G is veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. [Blackpool Today 21 December 2006] [Offline] Hij zal minimaal 12 en een half jaar moeten vastzitten voordat hij voor vervroegde vrijlating in aanmerking komt.
De advocaat van de bodybuilder benadrukte dat G geen gevaar meer vormt voor de samenleving. "He did want the relationship to continue and he had deep feelings for Lisa. The defendant feels he has lost everything and he's really at the bottom of the pit at the moment."
De rechter sprak echter een hard oordeel uit over het anabolengebruik van G. Daardoor was het conflict met zijn vrouw geescaleerd.
G had een "selfish obsession" met anabolen, oordeelde de rechter. G wist dat ze gevaarlijk waren en agressie konden veroorzaken, en had dat tijdens de tien jaar dat hij anabolen gebruikte ook bij zichzelf gemerkt. Volgens het psychiatrisch rapport was G "exceptionally well informed" over de psychische bijwerkingen van de middelen. Hij had daar ook met andere bodybuilders over gesproken.
"You had a total disregard for the interests of Lisa or anybody else in the family", zei de rechter. "You persisted in taking the drugs, with the side effects which in their turn plainly contributed to these outbursts of violence."

1 7 - 1 1 - 2 0 0 6

  Topmodel hongert zich dood (AP) [Offline]
Op 21-jarige leeftijd is het Braziliaanse model Ana Carolina Reston in een ziekenhuis in Sao Paulo overleden.
Reston stierf door een infectieziekte, die haar verzwakte immuunsysteem niet meer kon onderdrukken. Ze woog veertig kilo en was 1 meter 70 lang.
Ana Reston leed aan bulemie en anorexia.
Een familielid van haar zei: ""When she did eat, she ate very little and she'd go to the bathroom and make herself sick as soon as she left the table. She liked apples and she adored tomatoes but that was about it." [Telegraph 17/11/2006] [Offline]
Enkele weken voor Restons dood schrok de Spaanse modeshow Fashion Week het modellenwereldje op met nieuwe regels over het minimale lichaamsgewicht van modellen. De BMI van modellen mocht niet onder de achttien komen. Restons BMI was dertien.
Update: Op 17/12/2006 maakte de Italiaanse overheid bekend dat het een overeenkomst had gesloten met de modebranche. Extreem dunne modellen mogen niet meer verschijnen op modeshows, modellen moeten medische keuringen overleggen en ontwerpers moeten ook kleding in maat 40 en 42 in hun collecties opnemen. [ANP 17 december 2006] [Offline]

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken