Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslanksupplementen       Afslanken       DNP       Afslankmedicijnen    

2 1 - 0 3 - 2 0 0 8

  Overdosis DNP doodt bodybuilder (Westfaelische Nachrichten 110308) [Offline]
In het Duitse Muenster is een 24-jarige bodybuilder overleden nadat hij een overdosis van het illegale afslankmiddel DNP had genomen. Dat bericht het dagblad Westfaelische Nachrichten.
De bodybuilder is overleden in het ziekenhuis, waar hij samen met zijn vriendin naartoe was gegaan. De man voelde zich niet goed worden nadat hij vier gram van het middel zou hebben geslikt. Dat is, ehm, vrij veel.
DNP
Werkzame doses DNP liggen in de orde van grootte van een enkele milligram tot drie milligram per kilo lichaamsgewicht per dag. Bij langdurig gebruik kan zelfs bij zulke doses al gezondheidschade ontstaan.
DNP ontwricht het energiemetabolisme van de cel. Het molecuul ponst gaten in de celmembraan, waardoor de cel geen energie meer kan opslaan, en die moet laten 'weglekken' in de vorm van warmte. Daardoor neemt het verbruik van energie door het lichaam toe - en kan ook een dodelijke koorts ontstaan.
De Duitse bodybuilder arriveerde op tijd in het ziekenhuis. Maar omdat hij de artsen niet durfde te vertellen wat voor middel hij precies had geslikt, verloren de artsen kostbare tijd - en stierf de bodybuilder alsnog.

2 8 - 0 3 - 2 0 0 8

  Doodsoorzaak wedstrijdbodybuilder (36) opgehelderd (Star Tribune February 27, 2008) [Offline]
Een dodelijke overdosis van het morfine-achtige fentanyl heeft de wedstrijdbodybuilder Erik "The Viking" Fromm het leven gekost. Dat heeft het Hennepin County medical examiner's office bekendgemaakt.
Erik Fromm
Fromm, een verdienstelijke amateur waarvan insiders jarenlang vermoedden dat hij de overstap naar de profbodybuilding zou maken, stierf begin februari. Hij zou de pijnstiller gebruikt hebben sinds een auto-ongeluk, dat hem opzadelde met permanente pijn in zijn onderrug, armen en benen.
Toen Fromm stierf speculeerden boards over spierversterkers. Die geruchten, aldus de vriendin en de ex-vrouwvan Fromm, waren nergens op gebaseerd. Volgens beide vrouwen was Fromm clean.

2 9 - 1 2 - 2 0 0 7

  IFBB-bodybuilder Yamagishi gearresteerd op vliegveld (flexonline.com Dec. 27 2007) [Offline]
Vier dagen voor Kerstmis, op 20 december 2007, is bodybuilder Hidetada Yamagishi op Los Angeles International Airport. Hij had verboden middelen bij zich. Dat melden bodybuildingfora en -blogs. Yamagishi zou nog steeds in hechtenis zitten.
Om wat voor middelen het gaat is nog niet bekend - wel dat Yamagishi een borg van honderdtachtigduizend dollar moet betalen. Op 8 januari moet Yamagishi voor de rechter verschijnen. Daarna weten we meer.
Yamagishi is een bodybuilder uit de stal van Milos Sarcev. Op de board der boards - die van GetBig.com - speculeren bezoekers dat Sarcev zijn pupil uit de gevangenis zal halen. Of, zoals BigDumbbell het zegt: Hide's sugar daddy will take care of it." Bloggers vragen zich af of Yamagishi is gepakt met anabolen en groeihormoon. Ze vinden de borg van hondertachtigduizend dollar te hoog voor groeibevorderaars. Misschien had de bodybuilder recreatieve drugs bij zich, speculeren ze.
Yamagishi zou wel eens het land uit moeten nu hij is gepakt. Als dat zo is, dan is zijn carriere waarschijnlijk voorbij. De Japanse bodybuilder verblijft in de VS op een visum.
De organisatie van de Arnold Classic 2008 heeft de naam van Yamagishi van de lijst van deelnemers heeft gehaald.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken