Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vergeten & herontdekte anabolen       Anabolen & studies       Anabolen & risico's       Detectie    

2 4 - 0 3 - 2 0 0 7

Oxyguno - Alweer staat een DDR-hormoon op uit het graf

En bij het terugkeren uit de dood horen satanische mantra's - niet uit de Necronomicon maar uit Julius Vida's anabolenbijbel Androgens and Anabolic Agents: Chemistry and Pharmacology. Op de websites die Oxyguno verkopen kun je lezen dat het herrezen wonder-anabool zevenhonderd procent anaboler is dan testosteron, maar slechts twaalf procent van de androgene werking van testosteron bezit.

Actieve stof in Oxyguno
Julius Vida schreef zijn boek aan het einde van de jaren zestig. Het bevat korte profieltjes van - we kid you not - 666 anabolen. Een veelbelovende uit dat boek is 11-oxo-methylclostebol. [Structuurformule hiernaast] We hebben daarover wel eens eerder geschreven. Het is een chemisch broertje van Substanz XII, een geheim anabool dat de DDR in de jaren tachtig uittestte op atleten.

Wel – 11-oxo-methylclostebol is sinds eind februari 2007 als supplement op de markt. Het heet Oxyguno en wordt gemaakt door
Oxyguno
een bedrijf dat zich Spectra Force Research noemt – kortweg: SFR. Om onder de radar van overheidsdiensten te blijven noemt SFR de actieve stof in SFR 4-chloro-17-alpha-etioallochol-4-ene-17beta-ol- 3,11-dione. Dat is een verouderde naam, die moderne chemici weinig zal zeggen. Een capsule Oxyguno bevat volgens het label 7.5 milligram actieve stof, en SFR adviseert "mannen die ouder zijn dan 21 jaar" maximaal drie capsules per dag.

In de webshops adverteren de makers met een tabel als die van hieronder. De bron is, zegt de fabrikant, Julius Vida's anabolenbijbel.


Actieve stof

Androgene werking ten opzicht van testosteron

Anabole werking ten opzicht van testosteron

Oxyguno
11-oxo 17-methyl 4-chloor testosteron
4-chloro-17alpha-etioallochol-4-ene-17-beta-ol-3,11-dione

7

850

Hemaguno
2,3-alfa-sulfide 17-methyl-DHT
2alpha,3alpha-epithio-17-alpha-methyletioallocholanol

91

1100

Oral-Turinabol
4-chloor-dianabol
4-chloro-17-alpha-methyletioallochol-1,4-diene-3-one-17-beta3-ol

36

73

Pro-Magnon
17-methyl clostebol
4-chloro-17alpha-methyl-etioallochol-4-ene-3-one 17beta-ol

50

56


Pat Arnold heeft jaren geleden over de actieve stof in Oxyguno geschreven, in een artikel over onbekende anabolen.

De passages over het anabool, hoe summier ze ook waren, zijn nu regelrechte reclame voor Oxyguno. Dat blijkt bijvoorbeeld uit een draadje dat Wrestler op 19 februari 2007 opent op AnabolicMinds.com. [AnabolicMinds.com 19/2/07] "Is dit het nieuwe monsterhormoon?", post hij, enkele dagen nadat Oxyguno in de webwinkels is verschenen. "Pat Arnold heeft hem jaren geleden wel eens genoemd in een artikel. De androgeen-anabool-ratio is 121. Dit spul moet geweldig zijn."

De eerste vermelding van Oxyguno vinden we in posts van Bruce Kneller op het forum van bodybuilding.com. [bodybuilding.com 7/2/2007] Op 7/2/2007 schreef Kneller, de man achter GAC en Red Star of China, dat "jongens in Florida" binnenkort 4-chloro-11-keto-17-a-methyltestosterone op de markt zullen brengen. Het nieuwe product heet "Oxogynox of zoiets".

Oxyguno
Volgens geruchten gaat de Japanse farmacaeut Shionogi de actieve stof produceren. Shionogi is ook het bedrijf achter epithiostanol. De methylvariant daarvan is op de markt als Hemaguno, een ander product uit de koker van Spectra Force Research. Kneller gelooft echter niet dat een gerespecteerde farmaceut als Shionogi zich met bodybuildingsupplementen bemoeit.

Pat Arnold reageert ook. Hij vermoedt dat de productie van het nieuwe anabool veel geld kost. En

“Why did I go to prison [sfgate.com Friday, August 4, 2006] for tiny amounts of THG, norbolethone, and DMT while others sell tons of whatever designer compound they want?”

Pat Arnold op bodybuilding.com 8/2/2007

hij waarschuwt, waarschijnlijk met de negatieve gebruikerservaringen met 1-methyltestosteron en methasterone in het achterhoofd.

"Dat een anabool een indrukwekkende androgeen/anabool-ratio heeft wil nog niet zeggen dat het ongevaarlijk is voor de lever", schrijft Arnold. "Maar afgaande op de structuur zeg dat het een veelbelovende component is. Tenminste – als er in dit product echt zit wat er in moet zitten..."

Bovendien vraagt Arnold zich af of de mensen achter SFR hun product zullen laten testen.

Sldgehmr alias Matt Cahill vreest dat SFR niets van testen wil weten. Cahill heeft zijn sporen in de prohormoonbusiness verdiend, en vraagt zich af of de componenten in de pillen van SFR wel zuiver zijn. De oxo-groep op C11 moet eigenlijk door micro-organismen in het molecuul worden geplakt, en de Chinezen waarmee hij altijd heeft gewerkt hebben een broertje dood aan microbiele biotechnologie. Synthetische 11-oxo- of 11-hydroxyl-androgen zijn nooit veel zuiverder dan tien tot vijftien procent. En als je dat als fabrikant weet, dan is je enthousiasme om je batch te laten testen beperkt.

Toen Sledgehammer Superdrol liet maken, was hij voor een kilo actieve stof twintig dollar kwijt. Cahill heeft nog gedacht aan een 11-hydroxy-analoog, maar dat zou te duur worden.

Misschien komt de actieve stof in Oxyguno dan toch uit de fabrieken van een geavanceerde Japanse farmaceut...

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken