Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  In de pijplijn       Vergeten anabolen       Onderzoek naar anabolica       Risico's van anabolen    

0 4 - 0 9 - 2 0 0 6

  Proviron was er al in 1935 (Biochem J. 1935 June; 29(6): 1424–1445.)
En Schering maakte het. Alleen bevatte de Proviron toen geen 1-methyl-DHT, zoals nu, maar androsteron, een niet bijster actieve metaboliet van het toen nog niet bekende DHT. Onderzoekers hadden de stof in urine gevonden, en deden er medio jaren dertig experimenten mee. Ze dachten dat deze stof Het Mannelijke Geslachtshormoon was waar de wetenschap al tientallen jaren koortsachtig naar zocht.
Androsteron


Methyltestosteron
In dit artikel ontdekken Robert Kenneth Callow en Ruth Deanesly dat er in urine waarschijnlijk nog meer androgene stoffen zitten. Urinaire producten hebben een krachtiger effect op de prostaat van proefdieren dan zuivere, synthetische androsteron. De test waarbij de onderzoekers het anabole effect van hormonen op de kringspier meten bestond toen nog niet.
De Proviron waarmee de onderzoekers experimenteerden was zo'n urinair product, net als het door de onderzoekers gebruikte Enarmon van het Japanse Teikokusha Institute. Ook Enarmon is nog steeds op de markt. Het is nu een testosteron-propionaat van Teikokuzoki.
Tenslotte deden de onderzoekers proeven met Hombreol van Organon. Het was rete-duur.
Neo-Hombreol is na de tweede wereldoorlog in twee verschillende vormen tot in lengte van jaren op de markt geweest. In het ene zat methyltestosteron, in het andere testosteron-propionaat.
En nu we het toch over methyl-testosteron hebben: de eerste proeven daarmee, en een van de eerste proeven met testosteron, vind je in Biochem J. 1936 February; 30(2): 291–303.
Leopold Stephen Ruzicka
Juist, in 1936.
De maker van de hormonen is de scheikundige Leopold Stephen Ruzicka, die samenwerkte met Ciba. Ruzicka synthetiseerde als eerste androsteron, testosteron en methyltestosteron. Ruzicka zou in 1939 de Nobelprijs krijgen, en vanaf 1937 geldelijke steun voor zijn anabolenonderzoek door de Rockefeller Foundation. De Foundation werd bestuurd door vermogende grijze mannen, die om begrijpelijke redenen wel iets zagen in de potentieverhogende spuitjes en pilletjes waarin Ruzicka's werk kon resulteren.
Grappig: het artikel uit 1936 is 'de' publicatie die duidelijk maakt dat krachtige androgenen op C17 een hydroxylgroep hebben en een oxogroep op C3.
Dat testosteron Het Mannelijke Geslachtshormoon is, dat is in dit stuk nog steeds niet duidelijk.
Zucht.
Geschiedenis is zoooooo interessant.
Al heb je er verder niks aan.

0 4 - 0 9 - 2 0 0 6

  Inval bij Boris K. was hoognodig, zegt Hans Geyer (Die Welt 31. August 2006) (Offline)
De biochemicus en hormoonjager Hans Geyer spreekt met Die Welt nadat de politie bij Boris K is binnengevallen. 'We hebben meer van zulke acties nodig, zegt Geyer. 'Nu nog strukturele veranderingen.'
Hans Geyer
Een citaat: 'Die obersten Behoerden reagieren meistens ganz schlecht. Die Erfolge beruhen auf der Motivation von einzelnen, sehr engagierten Beamten. Meistens wird es dann als großer Erfolg der gesamten Behoerde hingestellt.'
Daarna heeft Geyer het over de producten van SledgeHammer, waarin Geyer in 2003 methandienone vond, de actieve stof in Dianabol. 'Wenn wir in solchen Faellen die Ministerien informieren, bekommen wir meist eine Eingangsbestaetigung und ein Jahr passiert nichts. Das wird dann immer weiter nach unten gegeben bis es bei den voellig ueberlasteten Landesuntersuchungsaemtern angekommen ist.'
Uiteindelijk zouden de Duitsers pas in 2004 SledgeHammer-supplementen van de markt halen.
En daarna zegt Geyer nog wat dingen die we voor het eerst horen. Het mengen van anabolen door supplementen gebeurt kennelijk niet alleen door SledgeHammer.
'Ein deutscher Nahrungsergaenzungsmittelhersteller hat von einer englischen Firma Pulver und fertige Roehrchen mit Etiketten geschickt bekommen. Er sollte daraus eine große Zahl von Brausetabletten pressen und hat das auch gemacht. Wegen unserer Hinweise, dass es sich um anabole Steroide handelt, hat die Polizei die Ware im September 2005 beschlagnahmt.'
Het bedrijf maakte ook bruistabletten met vitamine C en magnesium. Ze stonden in de supermarkt. Omdat ze waren gemaakt op vieze machines bevatten ze zoveel verontreiniging in de vorm van androgenen dat sporters erdoor positief getest konden worden.

2 8 - 0 8 - 2 0 0 6

  Steun Pat Arnold! Koop het Prisoner 1-AD T-shirt! (ergopharm.net) (Offline)
Steun Pat Arnold!
ErgoPharm, het bedrijf van de onlangs veroordeelde Patrick Arnold, doet tegenwoordig ook in kleding.
"This bright orange 100% cotten tee features "Ergopharm Federal Prison" across the back shoulders with "Prisoner 1-AD" above the left breast on the front. Show your support for Prisoner 1-AD today!"

2 8 - 0 8 - 2 0 0 6

  Er zit muziek in de 'anabole' ghreline-mimmicker RC-1291 (Sapphire Therapeutics August 25, 2006) (Offline)
RC-1291 koppelt aan dezelfde receptor als hongerhormoon ghreline. De verbinding stimuleert de eetlust en anabole processen - omdat het de aanmaak van GH verhoogt. Onderzoeksbedrijf Sapphire Therapeutics, voorheen Rejuvenon en gespecialiseerd in ghreline-mimmickers, onderzoekt RC-1291 als medicijn tegen spierafbraak bij kanker. Met succes, blijkt uit een berichtje dat Sapphire heeft doen uitgaan.
Sapphire heeft een nieuwe baas: Herbert Conrad, die dertig jaar lang de scepter zwaaide over Roche Pharmaceuticals in de VS. In een vorig leven, toen Conrad CEO van Adalor was, ving hij een jaarsalaris van 1,756,148 dollar, meldt Salary.com.
Zo iemand gaat vast niet werken voor een bedrijf waar geen toekomst in zit.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken