0

Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Afslankmedicijnen       Overgewicht       Afvallen       Afslanksupplementen    

2 2 - 0 1 - 2 0 0 9

  Sinetrol: een halve kilo afvallen per week met sinaasappelsupplement (Phytomedicine. 2008 Oct;15(10):783-92.)
Als je het artikel mag geloven dat nog niet lang geleden verscheen in Phytomedicine, dan is er een nieuw ingrediënt op de markt dat je overtollige kilo's laat verdwijnen als sneeuw voor de zon. Het heet Sinetrol [sinetrol.com] en het bestaat uit
Sinetrol: een halve kilo afvallen per week met sinaasappelsupplement
polyfenolen uit citrusvruchten. Volgens Phytomedicine verlies je een halve kilo per week als je elke dag 1,4 gram Sinetrol slikt.
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De zwarte staatjes in de figuur hieronder vertellen wat er gebeurt met het lichaamsgewicht van tien gezonde proefpersonen als die Sinetrol slikken. De witte balkjes vertellen hetzelfde, maar dan van proefpersonen die een placebo gebruiken. During the clinical trial, participants maintain their previous daily physical exercise and eating habits (1500Ė2000 cal/day) without any particular dietetic program.


Sinetrol: een halve kilo afvallen per week met sinaasappelsupplement


Zonder dieet. Zonder cardio.
In één woord: yeehah.
Hieronder zie je net zo'n figuur - maar dan over vetpercentage van de proefpersonen. Het is nog mooier dan de figuur van hierboven.


Sinetrol: een halve kilo afvallen per week met sinaasappelsupplement


Wat zit er in hemelsnaam in dat spul?
Wel - volgens de onderzoekers is Sinetrol een extract van rode sinaasappel, de zoete sinaasappel, de bittere sinaasappel - alias Citrus aurantium - grapefruit en guarana. Citrus aurantium is een bron van synefrine en octopamine, maar die stoffen zitten volgens fabrikant Fyexia niet in het extract. Ook de hoeveelheid cafeïne, een natuurlijk bestanddeel van guarana, is niet hoog.
Wat je wel tegenkomt in Sinetrol zijn polyfenolen. De onderzoekers geven een HPLC-analyse van Sinetrol, die de aanwezigheid verklapt van narirutin, naringin, hesperidin, neohesperidin, delphinidin-3-glucoside, cyanidin-3-glucoside, pelargonidin-3-glycoside, peonidin-3-glucoside en malvidin-3-glucoside.
Die stoffen zouden in de vetcel het enzym fosfodiesterase of PDE afremmen. Dat enzym zet cAMP om AMP. Minder actief PDE betekent dus meer cAMP. Als hormonen als adrenaline de vetcel prikkelen, dan zorgt cAMP ervoor dat hun signaal wordt overgebracht naar de enzymen die vetzuren uit de vetcel losmaken. Minder actief PDE in de vetcel betekent dus dat de vetcel meer vetzuren in de bloedbaan kiepert - zodat het lichaam die kan verbranden.
In een reageerbuisstudie konden de onderzoekers aantonen dat Sinetrol inderdaad PDE afremt. In reageerbuizen konden ze ook laten zien dat menselijke vetcellen meer vetzuren afgeven als ze worden blootgesteld aan Sinetrol - al werken andere stoffen beter.


Sinetrol: een halve kilo afvallen per week met sinaasappelsupplement


The = theopylline (1mM); Isop = isoproterenol (1 mM); Caff = caffeine (0.5 mM); Guar12 = guarana dry extract standardised at 12% of caffeine (20 mg/ml); Sinetrol = citrus-based dry extract standardised at 70% polyphenols (20 mg/ml).
Het klinkt allemaal zo mooi, dat je je misschien afvraagt waarom de kranten niet vol staan over Sinetrol. Zo'n wondermiddel verdient toch een beetje publiciteit?
Misschien komt dat omdat wetenschapsverslaggevers en onderzoekers geen klap van de publicatie geloven. Verslaggevers en onderzoekers zijn wantrouwige mensen. Als ze gaan checken wie de auteurs van deze studie zijn, dan komen ze erachter dat die werken bij Fytexia, de maker van Sinetrol. De eerste auteur van de studie, Constantin Dallas, is de eigenaar van Fyexia. Sinetrol is zijn geesteskind.
En zijn boterham.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken