Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Testosteron & leefstijl       Testosteron & suppletie       Anabolen & studies       Anabolen & risico's    

1 7 - 0 9 - 2 0 0 7

  Testosteron geeft je zin in trainen - nandrolone en stanozolol niet (Physiol Behav. 2007 Jul 28; [Epub ahead of print].)
Amerikaanse anabolenexperts deden tijdens een proef met mannetjesratten een merkwaardige ontdekking. Gaven ze hun proefdieren testosteron, dan maakten de dieren meer gebruik van het molentje in hun hok. Stanozolol had geen effect en nandrolon verminderde de tijd dat de muizen rondrenden in hun treadmill.
In de figuur hieronder staat T voor testosteron, N voor nandrolon, C voor controlegroep en S voor stanozolol.

Testosteron geeft je zin in trainen - nandrolone en stanozolol niet

De onderzoekers deden metingen onder twee omstandigheden. LD staat voor een ritme waarin de dieren de helft van het etmaal in een lichte omgeving zaten, en de andere helft in een donkere. RR staat voor een ritme waarin de ratten 24 uur per etmaal in een omgeving zaten met rood licht.
Eigenlijk vroegen de onderzoekers zich af of anabolen het dag-nacht-ritme kunnen omdraaien en leiden tot hyperactief gedrag. Het antwoord op die eerste vraag luidde overigens 'neen'. Het antwoord op de tweede vraag was: 'dat hangt van het anabool af'.
Eerste auteur van de studie is Marilyn McGinnis van de University of Texas. Ze is voor lezertjes van Ergogenics geen onbekende. Ze doet al jarenlang fundamenteel onderzoek naar de mentale effecten van anabole steroiden - vooral naar agressie.

1 8 - 0 9 - 2 0 0 7

  Dianabol populairste anabool in Polen (Soz Praventivmed. 2006;51(6):392-8.)
Zo'n zes procent van de Poolse jonge mannen en drie procent van de Poolse jonge vrouwen gebruikt anabole steroiden, anti-oestrogenen of hCG. Dat blijkt uit een internet-enquete die onderzoekers van de Medical University of Gdansk in 2003 hebben uitgevoerd.
De onderzoekers lokten 3600 surfers naar hun website via pop-ups van twee populaire websites. Op die surveys baseren ze hun artikel. De surfers waren gemiddeld 23 jaar. Een dwarsdoorsnede van de bevolking hadden de onderzoekers dus niet te pakken.
De figuur hieronder laat zien wat in Polen de populairste anabolen zijn.

Dianabol populairste anabool in Polen

Dianabol staat bij de mannen op 1, gevolgd door testosteron. Bij vrouwen is testosteron het meest populair. Mannen gebruiken volgens de onderzoekers vaker milde middelen als oxandrolone, winstrol en deca dan vrouwen, maar vrouwen gebruiken weer vaker hCG.
Tuurlijk.
"It has been shown that the validity and reliability of data obtained online are comparable to those with classic methods", aldus de onderzoekers.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken