Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Testosteronverhogende supplementen       Vitamine C       Vitamines       Seks    

0 8 - 0 8 - 2 0 0 8

  Vitamine C geeft vrijgezellen meer gezonde seks (Biol Psychiatry. 2002 Aug 15;52(4):371-4.)
Van alle merkwaardige vitaminestudies die we tot nu toe zijn tegengekomen is dit waarschijnlijk de merkwaardigste, dit onderzoek van seksuoloog Stuart Brody. Brody gaf zijn proefpersonen elke dag een fikse dosis vitamine C, vroeg na twee weken hoe vaak de dames en heren seks hadden gehad, et voila. Vitamine C verhoogde het aantal keren dat mensen penile-vaginal intercourse hebben.
Brody's stokpaardje is recht-toe-recht-aan-seks. Penis-in-vagina-seks is vele malen bevredigender en gezonder dan andere vormen van seks, beweert de onderzoeker in zijn studies. Hij heeft dat naar eigen zeggen ook aangetoond in studies waarin de concentratie prolactine meer steeg na penile-vaginal intercourse dan na andere vormen van seks. [Biol Psychol. 2006 Mar;71(3):312-5.] Naarmate vrouwen vaker via penile-vaginal intercourse klaarkomen is de kwaliteit van hun relatie dan ook beter, aldus een ander recent onderzoek van Brody. [J Sex Marital Ther. 2007 Jul-Sep;33(4):319-27.]
Er is zelfs een verband tussen vetzucht en "goede" en "slechte" vormen van seks, aldus de onderzoeker. Slanke mensen hebben vaker de superieure penile-vaginal intercourse, dikkerds doen vaker aan seks waarvoor je in de hel komt. [J Sex Marital Ther. 2004 Jul-Sep;30(4):251-61.]
Als klap op de vuurpijl publiceerde Brody laatst nog mee in een studie die beweert dat je aan de manier waarop een vrouw loopt kunt zien of die via penile-vaginal intercourse een orgasme kan hebben, of alleen clitoraal klaar kan komen. [J Sex Med. 2008 Sep;5(9):2119-24.] De eerste categorie vrouwen loopt zwieriger.
Vitamine C geeft vrijgezellen meer gezonde sek
In ieder geval, in deze vitaminestudie liet de seksuoloog zich betalen door GlaxoSmithKline. GlaxoSmithKline is de maker van het vitamine C-preparaat Cetebe. Via dat product diende Brody veertig proefpersonen elke dag drie gram vitamine C toe. Een evengrote placebogroep kreeg een nep-supplement.
Na twee weken telde Brody alle keren dat de proefpersonen seks hadden gehad. En toen bleek dat de megadosis vitamine C het aantal orgasmes onder Brody's vitamineslikkers had verhoogd. Geweldig! En de vitamine verhoogde ook alleen het aantal orgasmes door het goede type seks. Hoe mooi kun je het hebben?
Hieronder zie je het aantal keren dat de proefpersonen uit Brodys onderzoek masturbeerden of aan een andere, minder gezonde vorm van seks deden. Hoewel de proef twee weken duurde, rekende de onderzoeker de uitkomsten om naar aantal keren per maand. [Alle proefpersonen hadden overigens een seksuele relatie.]

Vitamine C geeft vrijgezellen meer gezonde seks

Er is in de vitamine C-groep [Verum] sprake van een lichte toename, maar die is statistisch niet significant.
Hieronder zie je het aantal keren dat de proefpersonen penile-vaginal intercourse hadden.

Vitamine C geeft vrijgezellen meer gezonde seks

Het effect treedt alleen op bij de mannen en vrouwen die niet samenwonen met hun partner. En ja, dat effect is wel statistisch significant.
Dat verklaart Brody vanuit een bioseksuele theorie. Mannen en vrouwen die niet samenwonen hebben andere andere genen, denkt Brody. Ze hebben gevoeligere dopaminereceptoren, en zijn daardoor vaker thrill seekers dan samenwonende mannen en vrouwen. Vitamine C verbetert de werking van de dopaminereceptor en zorgt er zo voor dat het niet-samenwonende menstype meer zin krijgt in het gezonde type seks.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken