Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Voetbal       Anabolen & studies       Risico's & anabolen       Vergeten anabolen    

2 7 - 0 8 - 2 0 0 7

  Voetbalspeler spuit anabolen en wordt gehandicapt (Unfallchirurg. 2007 Aug 15; [Epub ahead of print].)
In een vakblad voor chirurgen hebben Duitse artsen een gruwelverhaal gepubliceerd over een stronteigenwijze professionele voetbalspeler, die zichzelf met testosteron, stanozolol en methenolone [de actieve stof in Primobolan] eigenhandig in drie jaar tijd de ziektewet in spoot.
De historie begint als een 29-jarige speler, die op dat moment al acht jaar in de voetbal zijn brood verdient, tijdens een wedstrijd een scherpe pijn voelt in zijn linkerkuit. Zijn Achillespees is gescheurd.
Artsen ondervragen de speler. Hij doet meerdere uren per dag aan krachttraining. Bovendien, zo bekent hij, gebruikt hij al zes weken testosteron. Hij injecteert wekelijks 1000 milligram.
De artsen opereren de sporter onmiddellijk. Met succes, want hij kan na vier maanden alweer basisoefeningen doen. Na zes maanden is weer sterk genoeg voor volwaardige trainingen. Om sneller te herstellen begint de sporter een anabolenkuur. Hij injecteert om de andere dag vijftig milligram stanozolol, vier weken lang. En dan gaat het weer fout.
Tijdens een training scheurt de speler weer zijn Achillespees. Zijn andere Achillespees.
Weer wordt de speler geopereerd. Weer herstelt hij, en zijn werkgever stelt hem binnen een jaar weer op. En weer gaat het verkeerd. De speler gaat op het veld onderuit, en kan daarna zijn been niet meer strekken. De pezen die aan zijn knieschijf zijn verbonden zijn afgescheurd.
Voor de derde keer gaat de speler onder het mes. Na de operatie adviseren de artsen de sporter het nu toch echt voorzichtig aan te gaan doen. Hij mag het aangetaste gewricht alleen passief belasten, benadrukken ze - maar ze praten tegen een muur.
Vier weken na de operatie traint de voetballer weer in het krachthonk. Hij heeft een trainingsprogramma ontworpen, en injecteert zichzelf met driehonderd milligram methenolone per week. Om sneller te herstellen.
En weer, voor de derde keer, gaat het fout.
Acht weken na zijn operatie meldt de sporter zich weer bij de artsen. Weer heeft hij weer iets gescheurd. Zijn banden rond zijn knie hebben het begeven. Voor de vierde keer gaat hij onder het mes.
Dit keer heeft de sporter pas echt pech. Een bacterie komt in de wond terecht, en veroorzaakt grote schade. De artsen moeten hem een vijfde keer opereren om dood weefsel te verwijderen. Pas na twee jaar is de sporter hersteld - maar zijn been strekken kan hij niet meer. De speler doet nog een poging om het veld op te gaan, maar ontdekt dat zijn benen niet meer willen.
Zijn carriere is voorbij.

2 5 - 0 8 - 2 0 0 7

  Anabolen helpen tandarts aan zijn pensioen (The Times August 25, 2007)
In 2001 ging de tandarts J W met pensioen. Hij verhuisde naar Florida en zette daar een bedrijfje op. "A personal fitness consulting business", om precies te zijn. Via dat bedrijf hielp W bodybuilders aan anabole steroiden, groeihormoon en "drugs to offset the side effects of anabolic steroid abuse". Advertenties verschenen op websites die gebruikers frequenteren.
W's werkwijze zal je bekend voorkomen.
"Customers e-mailed their requests to Weiser, who then faxed the prescriptions to various pharmacies throughout the country. The customers then paid the pharmacies for the drugs and paid Weiser a fee for each prescription".
Op dezelfde manier verdiende de onlangs opgepakte hartchirurg R C een centje bij. Het is de methode waarop de opgerolde ring anabolenapotheken in de VS opereerde.

2 4 - 0 8 - 2 0 0 7

  Anabole 15-oxa-steroiden van Hoffmann-La Roche (US Patent 4,066,666)
Een technisch patent uit 1976 met weinig gegevens over biologische activiteit, dat steroiden beschrijft met een zuurstofgroep op
Anabole 15-oxa-steroiden van Hoffmann-La Roche
de vijftiende plaats van het skelet.
De androstanes in die categorie hebben, mits ze een OH-groep op C17 hebben, een anabole en androgene werking "in the standard levator ani and prostate assays".

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken