Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Adoniscomplex       Psychologie       Aantrekkelijkheid       Seks    

1 1 - 0 7 - 2 0 0 7

  Vrouwen willen geen vaste relatie met gespierde mannen (NZPA 10 July 2007) [Offline]
Maar gaan er wel mee naar bed.
Mannen met spierballen zijn net zoiets als haantjes met een knoepert van een kam. Ze trekken kippen vrouwen aan. Dat concludeert David Frederick in Personality and Social Psychology Bulletin nadat hij honderd studentes interviewde.
Vrouwen voelen zich aangetrokken tot het vermogen van mannen om veel geld te verdienen of zijn betrouwbaarheid. Maar, zegt Frederick, uiterlijke kenmerken zijn belangrijker. Als vrouwen uit zijn op seksuele avonturen, tenminste.
Voor een relatie die langer duurt kiezen vrouwen echter liever geen gespierde mannen als partner. Daarvoor vinden ze gespierde mannen weer te onbetrouwbaar, te agressief en te dominant.

1 9 - 0 7 - 2 0 0 7

  Leni Riefenstahls Olympia 1936 (youtube.com) [Offline]
In 1938 kwam de registratie van de Olympische Spelen van 1936 in de bioscoop. De film was gemaakt door Leni Riefenstahl. Riefenstahl maakte propaganda-films voor het Hitlerregime, zoals Triumph der Willens. [youtube.com] Olympia 1936 valt daar ook onder.
Je ziet een proloog met beelden van Griekse ruines, je ziet Hitler de Spelen openen, finales en de slotceremonie. Zeker het tweede deel van Olympia 1936, Fest der Schonheit, was bedoeld om het idee van Nazi-Duitsland als de Heimat van het Herrenras te verspreiden. Het zit stampvol beelden van ideale - Germaanse - lichamen.
Nu de herinnering aan nazi-Duitsland wegzakt is Riefenstahl weer salonfahig geworden. Haar films zijn vooral 'mooi'. Dat neemt niet weg dat ze zo fout zijn als de pest.
Let in Olympia 1936 op de insuerende achtergrondgeluiden als er zwarte sporters in beeld zijn. Of op Jesse Owens. De zwarte atleet, die in Berlijn vier gouden medailles won, schittert door afwezigheid.
Saillant detail: de naakte vrouw die je ziet in eerste scenes, dat is Riefenstahl zelf.

1 8 - 0 7 - 2 0 0 7

  Hoge concentratie testosteron in lichaam Chris Benoit (CBC News July 17, 2007) [Offline]
Pathaloog-anatoom Kris Sperry heeft zijn rapport af. Op een persconferentie vertelde hij welke middelen hij vond in de lichamen van Chris Benoit, en diens vermoorde vrouw en echtgenote.
Chris Benoit had een hoge concentratie testosteron in zijn urine, aldus Sperry. Daarnaast vond de onderzoekers het rustgevende Xanax en de heroine-achtige pijnstiller Hydrocodon in het lichaam van de worstelaar.
Benoits vrouw had Xanax, hydrocodone en hydromorphone - ook een heroine-achtige pijnstiller - gebruikt.
Tenslotte vond Sperry een vrij hoge concentratie Xanax in het lichaam van Benoits zoon. Kennelijk was de jongen gedrogeerd toen zijn vader hem doodde.
Sperry durft niet te zeggen of de middelen Benoit tot zijn daad hebben aangezet. Hij zegt ook dat de niveau's van de pijnstillers bij Benoit en zijn vrouw op levels indicating therapeutic use waren.

1 7 - 0 7 - 2 0 0 7

  Dinosaurus op anabolen (youtube.com) [Offline]
Aflevering van de TV-show Dinosaurs uit 1993 waarin Robbie zichzelf aantrekkelijk wil maken voor de vrouwen. Hij gaat trainen met paps, maar dat schiet niet op.
Dan ontdekt hij de dino-variant van de anabolen: de thornoids. En dan gaat het hard.
Robbie wordt niet alleen gespierd, hij krijgt ook thornoid' rage.

Spike: What have we here, a walking house? No, it's Sinclair. So what're you doing, retaining water?
Robbie: It's all muscle, Spike, I've been working out you know.
Spike: No doubt, and I believe it's safe to assume you've had a change in diet.
Robbie: What do you mean by that?
Spike: Don't try and kid a kidder, you're on the big T.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken