Ergogenics

  [Definitie:] "An ergogenic aid is any substance or phenomenon that enhances performance." (Wilmore and Costill)

  Nieuwsbrief over doping, supplementen, voeding en training

  Vorige editie       Recentere editie       Adoniscomplex       Psychologie    

0 5 - 0 7 - 2 0 0 7

  Yukio Mishima, bodybuilder (youtube.com)
Stukje uit een documentaire uit de jaren tachtig over de Japanse schrijver, acteur en politieke activist Yukio Mishima. [Wikipedia]
Mishima wilde in de jaren zestig een man of action worden, en bodybuilding moest hem daarbij
Yukio Mishima
helpen.
Mishima was een schrijver, maar eigenlijk vond hij schrijven maar niks. Je moest niet schrijven over liefde, seks, dood en heroiek, je moest die dingen 'doen'. Als een held, een man of action.
Bodybuilding was de eerste stap daartoe. Tien jaar halteren gaf hem het lichaam dat een man of action nodig heeft.
Mishima's man of action was wel van het type waarvan je het niet leuk zou vinden als hij naast je kwam wonen. Aan het einde van de jaren zestig koketteerde Mishima met extreem-rechtse ideeen, wilde hij de democratie afschaffen, een totalitaire staatsvorm invoeren en richtte hij maar alvast een eigen legereenheid op.
In 1970 deed die legereenheid een tot mislukken gedoemde poging tot staatsgreep. Het stelde niet veel voor, maar voor Mishima was het dramatisch genoeg om ritueel zelfmoord te plegen.
Mission accomplished.

0 4 - 0 7 - 2 0 0 7

  Super-Size She (youtube.com) [Offline]
Documentaire van TLC over de poging van de Britse bodybuilder Joanna Thomas om in 2004 de Miss Olympia te winnen. Je ziet Thomas trainen, zich voorbereiden op wedstrijden, poseren voor fotosessies en bellen, alleen of met haar vriendin Debbie Bramwell.
Joanna Thomas
Het gaat maar eventjes over steroiden, waarvan de ouders van Thomas op een vertwijfeld moment zeggen dat ze denken dat hun dochter die gebruikt - maar waarvan je als kijker gewoon weet dat Thomas er tjokvol mee zit. Elke seconde van de documentaire dat Thomas in beeld is verwijst ernaar.
Opvallend is dat Thomas ondanks alle offers die ze brengt niet van haar inkomsten als bodybuilder kan leven. Ze bedruipt zich via haar website www.joannathomas.com, waar vierhonderd betalende leden een fors bedrag betalen om hun idool in reeksen clipjes, pics en op de webcam van dichtbij te volgen.

0 4 - 0 7 - 2 0 0 7

  Turkse bodybuilder overlijdt door veterinaire anabolen (Todays Zaman 03.07.2007) [Offline]
In Turkije is de 33-jarige bodybuilder Batuhan Tayfun door een hartaanval overleden. Tayfun, die overigens werkzaam was als veearts, zou volgens dit stuk in Todays Zaman al tien jaar anabolen hebben gebruikt. Artsen schrijven zijn dood toe aan die middelen.
Tayfuns hart was drie keer groter dan normaal, en zijn longen, lever en nieren waren volgens het krantenartikel aangetast.
In Turkije zijn alleen veterinaire middelen toegestaan, schrijft Yodays Zaman. Je kunt ze overal en nergens kopen - in sportscholen en zelfs in kruidenshops.

0 1 - 0 7 - 2 0 0 7

  Gevangen profbodybuilder "heeft nog maar een paar jaar te leven" (The Dominion Post 22 June 2007) [Offline]
In 2006 veroordeelde een rechter de Nieuw-Zeelandse bodybuildingkampioen J R tot meer dan tien jaar gevangenisstraf. R importeerde uit Roemenie en China, in blikken die eigenlijk artisjokken moesten bevatten, grote hoeveelheden GBL het land in.
Diezelfde J R wil nu vervroegd vrijkomen. Hij heeft een hartkwaal opgelopen door zijn jarenlange anabolengebruik, zegt hij, en hij moet nu dringend een low fat-dieet gaan volgen dat in de gevangenis niet voor handen is.

2 6 - 0 6 - 2 0 0 7

  Achter tralies is gewelddadige bodybuilder-organisatie nog steeds actief (Daily Record 22 June 2007) [Offline]
In Schotland zit de steroid-fuelled bodybuilder I S inmiddels achter tralies voor de moord op een jongen van vijftien jaar. S stond aan het hoofd van een criminele organisatie die handelde in valse identiteitsbewijzen.
Volgens dit dagbladartikel trekt S in de gevangenis nog steeds aan de touwtjes...

1 6 - 0 6 - 2 0 0 7

  Gebruikt 50 Cent anabolen? (getbig.com June 15, 2007)
Discussie op de board der boards naar aanleiding van het nieuwe clipje van gangsterrapper 50 Cent. [YouTube.com] [Offline] Cent ziet er weer net iets gespierder uit dan je van hem gewend bent. Mocht je ooit aan hem gewend zijn geraakt.
Doorsnee clipkijkertjes vergapen zich alleen maar aan zo'n fysiek. Maar de heren van GetBig weten waar Abraham de masteron vandaan haalt.

Navigatie

Nieuws

Contact

Over ons

Dossiers

Zoeken