04.01.2011

Nieuw! Injecteer carrageenan in je spieren

Het heet A Slick Sheen, het zit in flesjes en volgens de website die het spul verkoopt moet je het op je minder-ontwikkelde spieren smeren. Maar in werkelijkheid moeten bodybuilders het direct in hun spieren spuiten, net als synthol. In het hopelijk steriele water zitten dezelfde suikerketens uit algen die toetjesmakers gebruiken om hun drinkyoghurts dikker te maken. Ingespoten in spieren veroorzaken ze spiergroei.

Nieuw! Injecteer carrageenan in je spieren

A Slick Sheen

De nieuwe spierversterker is te koop via de website aslicksheen.com [Offline] Als je de site mag geloven zit er in de flesjes poseerolie op waterbasis. Het ware verhaal achter A Slick Sheen kun je lezen in de blogs van Pat Arnold, de chemicus achter producten als androstenedione, 4AD, 1AD, 6OXO, 11OXO, THG, madol en methylhexanamine.

Op 3 januari 2011 schreef Arnold op patrickarnoldblog.com [patrickarnoldblog.com jan 3 2011] [Offline] dat hij via een vriend flesjes met A Slick Sheen in handen heeft gekregen, en dat die volgens het label carrageenan bevatten. Arnold is van plan de inhoud van de flesjes te analyseren en de uitslagen daarvan publiek te maken.

Dat iemand Arnold de flesjes opstuurde was niet toevallig. Halverwege het eerste decennium van de 21ste eeuw schreef Arnold een blog over Japanse dierstudies waarin onderzoekers muizen inspoten met lambda-carrageenan [structuurformule hieronder]. Arnold postte
Nieuw! Injecteer carrageenan in je spieren
zijn stuk op zijn eigen forum, het inmiddels verdwenen musclegurus.com. Een kopie van het stuk vind je op prohormoneforum.com [www.prohormoneforum.com/q-patrick-arnold] [Offline] en op de board van Singapore Bodybuilding Forum [sgbodybuilding.proboards.com Sept 3, 2005] Het heet Real Site Muscle Enhancement Injection.


Nieuw! Injecteer carrageenan in je spieren


In het stuk uit Arnold zijn afschuw over synthol, een preparaat met vetten uit kokosolie. Bodybuilders spuiten het wel eens in spiergroepen die niet groter willen worden. De vetten zetten zich vast in het spierweefsel, dat daardoor groter lijkt.

Welke sporter wil er nu vet in zijn spierballen? Vraagt Arnold zich vertwijfeld af. Vervolgens vertelt hij dat hij studies van Japanse onderzoekers heeft laten vertalen, die zijn gestuit op een middel dat achtergebleven spiergroepen misschien echt laat groeien: lambda-carrageenan, een suikerketen uit algen die je in een heleboel voedingsmiddelen tegenkomt.

De Japanners injecteerden eenmalig 50 mg lambda-carrageenan in de kuitspier soleus van gewone muizen en muizen met de spierziekte dystrofie, en zagen dat 1-16 weken na de behandeling de behandelde spier 40-70 procent groter werd. De spiercellen in de soleus werden groter, en ook het aantal spiercellen in de vezels nam toe. Lambda-carrageenan veroorzaakt dus zowel hypertrofie als hyperplasie. Vochtophopingen en zwellingen traden niet om.

We hebben de stukken waarover Arnold het heeft nog niet kunnen vinden, maar we zoeken nog even door. We vinden wel dierstudies waarin onderzoekers carrageenan injecteren omdat ze ontstekingen willen bestuderen. De Japanners gebruikten echter een lagere concentratie dan de auteurs van die dierstudies. Welke concentratie, dat wil Arnold niet vertellen. "That, I will keep my secret", schrijft hij.

De Japanners injecteerden hun dieren met forse hoeveelheden carrageenan-oplossing. Omgerekend naar mensen komt het neer op 30 CC, schrijft Arnold. Dat is teveel, maar Arnold heeft een alternatief. "An alternative would be to do 5 cc a day for 6 days per muscle. Optimally the injections would be placed in different parts of the muscle every day, so that after 6 days a very even dispersion of solution is achieved throughout the length of the muscle."

Bij zo'n opmerking gaat er al een belletje rinkelen. En daarna schrijft Arnold iets waardoor je zeker weet dat de geniale chemicus zelf proeven heeft gedaan met het nieuwe preparaat.


Nieuw! Injecteer carrageenan in je spieren


Arnold besluit zijn verhaal met de opmerking dat lambda-carrageenan in de gebruikte dosis niet toxisch is. Anders dan synthol verdwijnt het uit het lichaam. Wat overblijft, zegt hij, zijn echte spieren die iets groter zijn dan ze aanvankelijk waren.

Spiergroei ontstaat als het spierweefsel kleine scheurtjes in de spiermassa - microtrauma's, heten ze - repareert. Een theorie is dat lambda-carrageenan soortgelijke microtrauma's veroorzaakt. Zonder dat je hoeft te trainen.

We gaan nog meer horen over dit spul. Let maar op.

Bron:
Forum.mesomorphosis.com 3-01-2011. [Offline]