Opgeladen: 18-11-2019
Opgeborgen in: Salbutamol, clenbuterol & andere bèta-2-agonisten, Cafeïne, Afslankmedicijnen, Ongewone anabole middelen
Translation: Combination of salbutamol, caffeine and high-calorie diet: more muscle, less fat (19-11-2019)

In combinatie zorgen salbutamol en cafeïne voor meer spieren en minder vet bij een hoogcalorisch dieet

In de krachtsport gebruiken chemische atleten bèta-2-agonisten als salbutamol soms om tijdens een laagcalorisch dieet meer vetmassa te verliezen en tegelijkertijd meer spiermassa vast te houden. Volgens vetzuchtonderzoekers van het Amerikaanse Pennington Biomedical Research Center kan salbutamol ook de lichaamssamenstelling verbeteren bij een hoogcalorisch dieet. Dan moet je salbutamol wel combineren met cafeïne.

Salbutamol & cafeïne
Salbutamol en cafeïne zijn allebei stimulantia. Ze werken niet op dezelfde manier, maar activeren in het lichaam wel allebei mechanismen waardoor vetcellen hun inhoud afgeven aan het bloed en het calorieverbruik van het lichaam toeneemt. Van salbutamol weten we bovendien dat het in hogere doseringen de spieropbouw stimuleert.

De onderzoekers vroegen zich af wat er gebeurt als je salbutamol en cafeïne met elkaar combineert.


In combinatie zorgen salbutamol en cafeine voor meer spieren en minder vet bij een hoogcalorisch dieet


Humane studie
De onderzoekers gaven salbutamol en cafeïne in een orale vorm in verschillende doseringen aan mensen, en bepaalden vervolgens hun calorieverbruik. Ze ontdekten dat de combinatie van honderd milligram cafeïne en een milligram salbutamol het calorieverbruik van de proefpersonen verhoogde.


In combinatie zorgen salbutamol en cafeine voor meer spieren en minder vet bij een hoogcalorisch dieet


In combinatie zorgen salbutamol en cafeine voor meer spieren en minder vet bij een hoogcalorisch dieet


Dierstudie
Gedurende 4 weken gaven de onderzoekers salbutamol, cafeïne en de salbutamol-cafeïne-combinatie aan ratten, die tegelijkertijd werden vetgemest. Toen de onderzoekers na die 4 weken de lichaamssamenstelling van de dieren bepaalden, zagen ze dat alleen de combinatie van deze 2 stoffen tegelijkertijd de toename van de vetmassa afremde en de groei van de spiermassa stimuleerde.

Conclusie
"In summary, caffeine and salbutamol increased [...] metabolic rate in humans", resumeren de onderzoekers. "Salbutamol treatment resulted in a trend for increased metabolic rate in rats, and caffeine did not increase the effect of salbutamol alone."

"However, the addition of caffeine to salbutamol enhanced the treatment's ability to increase lean body mass while decreasing fat mass without changing food intake in rats."

Toepasbaar
De biologische effecten van de salbutamol-cafeïne-combi zijn interessant voor mensen die teveel vet hebben, maar die zich niet kunnen permitteren om spiermassa te verliezen, schrijven de onderzoekers in hun publicatie en hun patent. Dikke kinderen in de groei, bijvoorbeeld. Of zwaarlijvige ouderen met een verhoogd risico op sarcopenie.

De onderzoekers denken dat hun bevindingen toegepast kunnen worden in de praktijk. Om die reden hebben ze hun ontdekking maar meteen gepatenteerd. [US20180055848A1.]


In combinatie zorgen salbutamol en cafeine voor meer spieren en minder vet bij een hoogcalorisch dieet


Wijzelf denken dat er nog wel meer groepen zijn die met bovengemiddelde interesse kennis hebben genomen van deze onderzoeksresultaten...

Bron:
Obesity (Silver Spring). 2015 Sep;23(9):1830-5.

Meer:
De anabole werking van de combinatie salbutamol en L-dopa (1-10-2013)
Door 4 milligram salbutamol verbrandt wielrenner meer vet en minder koolhydraten (17-11-2008)
Salbutamol werkt als doping (10-8-2001)


Als afslankmiddel werkt cafeine beter in combinatie met leucine

Supplement met melkzuur en cafeine geeft sporters grotere spieren

Versterkt een paar honderd milligram cafeine de anabole werking van oxandrolon?

Als afslankmiddel werkt cafeïne beter in combinatie met leucine
Cafeïne is nog steeds het meest betrouwbare en effectieve legale afslankmiddel op de markt. We vertellen je niks nieuws. Wel nieuw is dat die afslankende werking waarschijnlijk toeneemt in combinatie met het aminozuur leucine.

Supplement met melkzuur en cafeïne geeft sporters grotere spieren
Het klinkt op het eerste gezicht tamelijk bezopen, maar dat idee verdwijnt na lezing van deze fascinerende publicatie in de Journal of Applied Physiology.

Versterkt een paar honderd milligram cafeïne de anabole werking van oxandrolon?
Stel: je bent een voorzichtige gebruiker van anabole steroïden. Je neemt af-en-toe een kuurtje met uitsluitend oxandrolon, en daar wil je het bij laten.