Opgeladen: 18-6-2016
Opgeborgen in: Plantaardige extracten, Supplementen voor duursporters, Kersen
Translation: Cherry extract makes endurance athletes thirteen percent faster (19-9-2016)

Extract uit kersen maakt duursporters dertien procent sneller

CherryPure
Duursporters die een week voor een wedstrijd elke dag een capsule met een extract uit kersen slikken worden dertien procent sneller. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers van Texas A&M University in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Studie
De onderzoeker verdeelden 27 getrainde duuratleten in twee groepen, en gaven de ene groep gedurende 10 dagen elke een placebo en de andere een supplement met 480 milligram extract uit kersen. Het geteste extract is op de markt als CherryPure. Het is een product van het Amerikaanse Shoreline Fruit [shorelinefruit.com] en - je had het al geraden - dat bedrijf financierde het onderzoek.

Op dag zeven van het experiment renden de proefpersonen een halve marathon van 21.1 kilometer.

Resultaten
De atleten die het kersensupplement hadden gebruikt legden de halve marathon af in 103 minuten. De placebogroep had daar 118 minuten voor nodig.


Duursporters die een week voor een wedstrijd elke dag een capsule met een extract uit kersen slikken worden dertien procent sneller. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers van Texas A&M University in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.Mechanisme
Na de halve marathon nam de totale hoeveelheid antioxidanten [TAS] in het bloed sneller toe bij de kersengroep dan bij de placebogroep.


Duursporters die een week voor een wedstrijd elke dag een capsule met een extract uit kersen slikken worden dertien procent sneller. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers van Texas A&M University in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.


Duursporters die een week voor een wedstrijd elke dag een capsule met een extract uit kersen slikken worden dertien procent sneller. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers van Texas A&M University in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.Na de sessie namen ontstekingswaarden - zoals de concentratie interleukine 1, 2 en 6 in het bloed - sneller af bij de kersengroep.


Duursporters die een week voor een wedstrijd elke dag een capsule met een extract uit kersen slikken worden dertien procent sneller. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers van Texas A&M University in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.De gecombineerde anti-inflammatoire werking en antioxidantwerking van het kersenextract remden de spierafbraak. De onderzoekers vonden na de halve marathon minder afgebroken eiwit [Urea] in het bloed van de kersengroep.

Conclusie
"Short-term supplementation of Montmorency powdered tart cherries surrounding an endurance challenge attenuated markers of muscle catabolism, reduced immune and inflammatory stress, better maintained redox balance, and increased performance in aerobically trained individuals", concluderen de onderzoekers.

Wij, de onwetende samenstellers van dit gratis webmagazijn, hebben reserves bij dit onderzoek. Het supplement verkortte de tijd waarin de proefpersonen een halve marathon aflegden met een epoëske dertien procent. Dat is niet alleen errug veel. Dat is ongeloofwaardig veel.

Bron:
J Int Soc Sports Nutr. 2016 May 26;13:22.

Meer:
Kersensap versnelt herstel spieren na marathon (31-10-2009)
Anti-katabool kersen-supplement helpt bodybuilders (22-6-2006)


Beter slapen door kersen
Humaan onderzoek. Effectieve dosis: twee glazen van 240 milliliter sap per dag.

Cortisol remmen met kersen
Humane studie. Effectieve dosis: 40 kersen per dag.

Aankomen met kersendieet: meer spiermassa, minder vet
Bulken gaat beter met kersen-extract, suggereert deze dierstudie.