15.10.2014

Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0

Het designersupplement Super DMZ Rx 2.0, dat een mix van twee designersteroïden bevat, kan bij normaal gebruik leverbeschadiging en geelzucht veroorzaken. Onderzoekers van Ohio State University College of Medicine hebben een geval beschreven in een medisch vakblad.

Super DMZ Rx 2.0
Super DMZ Rx 2.0 is een product van Blackstone Labs. Een capsule bevat 10 mg methylstenbolone en 10 mg dymethazine.

De fabrikant adviseert gebruikers 1 of 2 caps per dag, in een cyclus van maximaal 4 weken. Daarna zouden gebruikers minstens 8 weken moeten wachten voordat ze aan een nieuwe cyclus beginnen.


Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0 Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0


Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0
Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0
Methylstenbolone is volgens dierstudies uit de jaren zestig een uiterst effect anabool. Meer daarover lees je hier. De ervaringen met methylstenbolone zijn overwegend positief.

Eigenlijk is dymethazine een prohormoon. Het molecuul valt na inname uiteen in twee methasterone-moleculen. Methasterone staat bekend als een effectief oraal anabool steroid, dat tegelijkertijd de lever kan beschadigen. Meer daarover vind je hier. Je kunt dus op je vingers uittellen dat dymethazine dat ook doet. Meer over dymethazine lees je hier.

Geelzucht
De hoofdpersoon in de case study waarover dit stukje gaat is een 26-jarige man, die gedurende een maand 2 capsules van Super DMZ Rx 2.0 had geslikt. Na 3 weken kuren merkte hij dat er iets niet goed was: zijn urine werd donker. In de laatste week van zijn kuur kreeg hij ook nog geelzucht.

De man stopte met zijn kuur, maar de symptomen werden erger. Hij kreeg last van jeuk, en meldde zich vervolgens bij de hulpdienst van een ziekenhuis. De artsen vonden in zijn bloed een verhoogde concentratie van de leverenzymen AST, ALT en ALP, maar bijzonder dramatisch was die niet.


Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0


De artsen bestudeerden de lever van de man via scans en biopsies, maar vonden betrekkelijk weinig schade. Dat nam niet weg dat de concentratie direct bilirubin en totaal bilurubin in de man was verhoogd.

Bilirubin ontstaat als het lichaam oude rode bloedcellen opruimt. Bilirubin is een afbraakproduct van haem. Als enzymen glucose-moleculen vastplakken aan bilirubin is het wateroplosbaar. Artsen noemen dat bilirubin 'direct'.


Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0


Geelzucht door designersupplement Super DMZ Rx 2.0


De figuur hierboven vertelt je dat de man spontaan herstelde. Het enige wat de artsen hoefden te doen was de man diphenhydramine voor te schijven tegen de jeuk.

Conclusie
Al met al liep het allemaal met een sisser af. De artsen vinden het geval echter verontrustend. "Supplements like Super DMZ Rx 2.0 are relatively inexpensive, widely available online and over-the-counter, and unregulated", schrijven ze. "This is problematic because consumers are at risk of severe liver injury due to AAS, even when taken at manufacturer-recommended dosages."

"Although the manufacturer of Super DMZ Rx 2.0 did not conceal methylstenbolone and dymethazine as the major ingredients of the product, unregulated anabolic steroids use is unsafe. It is important for physicians to be aware of this while considering causes of jaundice since anabolic steroids induced liver injury can become fulminant."

Bron:
Journal of Investigative Medicine High Impact Case Reports April-June 2014 vol. 2 no. 2 2324709614532800.

Meer:
Designersteroid Superdrol sloopt nog eens vijf levers (14-2-2008)
Bodybuilders krijgen leverproblemen door Superdrol en Halodrol (22-11-2007)
Superdrol beschadigt lever en nieren van bodybuilder (19-9-2006)