16.03.2012

Geen methylhexanamine in Lipo 6 Black

In Nutrex' afslanksupplement Lipo 6 Black zit geen methylhexanamine. Dat ontdekten Australische onderzoekers, die vier supplementen met stimulerende bestanddelen analyseerden.

Een paar dagen geleden schreven we ook al over de publicatie waarover dit stukje gaat. De auteurs hadden achterhaald dat er in geraniumolie geen methylhexanamine zat, en dat in het onderzoek dat als eerste en enige meldde dat er wel methylhexanamine in geraniumolie aanwezig is sprake is van een cruciale tikfout. Mocht je het nieuws van de afgelopen weken hebben gemist: methylhexanamine is een stimulerende verbinding in energie- en afslankpillen die hard op weg is om efedra achterna te gaan.

In hun publicatie analyseerden de onderzoekers ook de supplementen Adrenaline, Bang [zonder uitroepteken], Phenadrine en Lipo 6 Black. Die supplementen zouden volgens het label methylhexanamine moeten bevatten, aldus de onderzoekers. Voor zover we weten is van die vier producten alleen Lipo 6 Black in deze regionen op de markt.

Phenylethylamine
Lipo 6 Black zou 'geraniumolie' moeten bevatten. Omdat veel supplementenmakers 'geraniumolie' als synoniem gebruiken voor 'methylhexanamine' keken de onderzoekers of die stof er in zat. Dat was niet het geval.

In Lipo 6 Black vonden de onderzoekers echter wel alpha- en beta-phenylethylamine [structuurformule hiernaast]. Die stoffen zitten onder meer in cacao en Citrus aurantium. Ze hebben een milde stimulerende werking.

In Adrenaline vonden de onderzoekers methylhexanamine, in Bang niet - maar daarin zat wel cafeïne. In Phenadrine zat methylhexanamine en phenpromethamine.

Bron:
Drug Test Anal. 2011 Nov-Dec;3(11-12):873-6.

Meer:
Methylhexanamine werd een sportsupplement dankzij een tikfout (14-3-2012)
Studie: bijna verboden afslanksupplement OxyElite Pro werkt (9-3-2012)
Dit is nou methylhexanamine (18-11-2010)